reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

motyle w brzuchu czyli pierwsze wyczuwalne ruchy

reklama
ja tez jeszcze nic nie czuję, ale nawet jak mnie lekko musnie to i tak nie bedę wiedziała czy to własnie to, chyba musze jeszcze dac mu trochę czasu, żeby urósł. Pozdrawiam wszystkie wrzesniówki

Wczoraj spotkałam znajomą i powiedziała mi że jak dziecko po raz pierwszy poczuje się po prawej stronie brzucha to bedzie dziewczynka a po lewej chłopiec :baffled: hehe ... zobaczymy czy się sprawdzi ;-)

Hehhhh a ja swoją kruszynkę czuję przeważnie z lewej strony :-D Właśnie dała o sobie znać i teraz tatuś siedzi przeszczęśliwy :-):-):-) Codziennie daje Nam o sobie znać, a M jest wniebowzięty, że może już wyczuwać ruchy... :laugh2:

Wczoraj spotkałam znajomą i powiedziała mi że jak dziecko po raz pierwszy poczuje się po prawej stronie brzucha to bedzie dziewczynka a po lewej chłopiec :baffled: hehe ... zobaczymy czy się sprawdzi ;-)

hehe może coś w tym jest:-D;-) Ja moją kruszynkę czułam cały czas głownie po prawej stronie przez pierwsze 2- 3 tygodnie:-D aż się zastanawiałam , czy to normalne:eek: Teraz dopiero szaleje w całym brzuszku

kurcze czekam na te ruchy i czekam, choc to może i tak za wczesnie, ale chciałam sie poradzic, bo od wczoraj czuje takie delikatne ukłucia, dosłownie, bo nie jest to ani "motylek w brzuchu" ani "kopniaczek" a takie ukłucie po kilka razy w dole brzucha i przestaje. To moga byc pierwsze delikatne sygnały dzidzi?

a co jak się pierwsze ruchy poczuje na srodku? :D
u mnie pierwsze były na środku.. potem maleństwo upodobało sobie prawy bok.. a teraz już hasa po całym brzusiu :)

jot79 ja ruchy i w pierwszej w tej ciąży odczuwam jako takie delikatne trącania.. jakby ktoś psztyczki palcem robił :) to tak na początku.. teraz to już czuję jak się wypręża, i dosyć mocno kopie.. ale już się nie mogę doczekać tych wystających piętek :D

Ja obudziłam sie około 4 rano i nie wiem czy to dzidzia ,czy mi sie śniło ,ale poczułam dwa jakby kopniecia bardziej po lewej stronie :-) Teraz co jakiś czas czuje jakby bąbelki pękające w brzuszku. Już sama nie wiem czy to nie moja wyobraźnia ,poczekam na mocniejsze kopniaki i nie moge sie doczekać. Wogóle mam lewą strone brzucha jakby wiekszą niż prawą nie wiem czy to normalne :eek: To moja pierwsza ciaża i za bardzo nie wiem na co mam zwracać uwage i czy to już ruch dzidzi czy nie.

reklama
to więcej tu dziewczyn z niejasnymi odczuciami, to dobrze myslałam, ze to tylko ja wyrodna matka nie potrafię odróżnić ruchów mojego dziecka od czego innego. No nic pozostaje nam chyba czekac a wątpliwości się pewnie rozwieją w niedługim czasie. pozdrawiam.

Do góry