reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

motyle w brzuchu czyli pierwsze wyczuwalne ruchy

reklama
Ewelin jak lekko puka to na 100% to! mówie ci.. zobaczysz za kilka dni.. nadal będzie lekko pukać ale cześciej.. ja miałam identycznie... lekarz kazał czekać tak do 2 tyg od tego lekkiego puknięcia.. i czekałam niecały tydzień a dzidzia dzisiaj tak świruje że szok

mnie tez kopie wieczorem jak juz leze, az brzuszek sie rusza :-):-)
No i jak np siedze pochylona do przodu albo jak mam podkulone nogi, wszystko tak jak u Was :-D
nie wiem jak to sie dzieje tylko, ze jak ja 3mam reke na brzuchu to czuje jak kopie, a jak moj R. polozy reke to automatycznie nic, jakby tam nikogo nie bylo :-D Czuje respekt przed ojcem czy co? :-D:-D:-D:-D

Wspaniale uczucie :laugh2::rofl::cool2:[/Q UOTE]

Mój M też dziś stwierdził,że w końcu kogos musi sie bać- moja córcia już dostała kopniaczka w rękę, a gdy tylko zbliży się tatus jest cisza

Ja również czuje już lekkie kopniaczki, wewnątrz jak i na zewnątrz brzucha, gdy położę rękę (nie jest już to tylko przelewanie w brzuchu):-)

Mój Ryś tak jak już pisałam kopniaki wyczuwalne od zewnątrz daje już od dwóch tygodni.:-D W dzień głównie śpi. Szaleje wieczorem, w nocy i z rana. Ostatnimi czasy daje mi kopniaki jak jedziemy autobusem i strasznie trzęsie na jakiś wertepach. Jak długo siedzę zgięta "w pałąk" to wtedy tez kopie że mu ciasno. ;-) Fajne jest tez uczucie jak się wypycha główką albo nóżkami. Wtedy mam taki pagórek z jednej strony brzucha. :-D:-D

Ale wam zazdroszczę, ja jeszcze nic nie czuję, a to już 17 tydzień. Podobno mam nisko łożysko, może to z tego powodu. A tak bym już chciała poczuć jakieś kopniaczki

Dziewczyny ale super, ze juz mozecie czuc wasze szkrabki:tak:

a-niutek spokojnie ja tez jeszcze nie czuje ruchow, a jestem w 17 tyg, przyjdzie i pora na nas, cierpliwosci;-):tak:

reklama
Do góry