reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

motyle w brzuchu czyli pierwsze wyczuwalne ruchy

reklama
Ale wam zazdroszczę, ja jeszcze nic nie czuję, a to już 17 tydzień. Podobno mam nisko łożysko, może to z tego powodu. A tak bym już chciała poczuć jakieś kopniaczki

A ja kończę dzisiaj 20 tydz. i nadal nic. Raz mi się coś wydawało, ale to było tydzień temu i od tamtej pory nic :sorry::baffled: powoli moja cierpliwość się kończy...
Ale za to jutro mam usg to zobaczę co tam szkrabik wyprawia :-D:-D

Jagoodko będziesz jeszcze miała tych kopniaczków dosyć:-). Poczekaj jeszcze troszkę a cierpliwość będzie Ci wynagrodzona:-).

Ja jestem troche zmartwiona...
Pierwszy raz czułam swoje maleństwo w piątek i to dość długo dawał o sobie znać... wczoraj tylko około 22 ze 2 delikatniusie kopniaczki a dzisiaj totalnie nic.
Czy to tak powinno być? Wydawało mi się że jak już się "uaktywni" to powinien być coraz bardziej ruchliwy a nie prost przeciwnie. Co myślicie?

Jogobelka też tak mam ale posłuchaj mnie. Jak ja powiedziałam w piątek na usg, że wczoraj maluch brykał, to lekarz zrobił na mnie wielkie oczy i mówi no troche wcześnie na odczuwanie ruchów dziecka. Przy pierwszej ciązy poczuje pani w 22 tygdoniu. a Ja mówie ale to było dziwne i myslałam że to dzidzia ale pewności nie mam tylko ze to było cos intensywnego, no odpuscił ale czułam się taka niedoświadczona i penwie myslał kobitka się najadła, kiszki jej sie przewracały a ta mysli ze dziecko czuje ale niech jej będzie. I też od 2 dni cisza no dziś rano troszkę czułam, ale czy to to sama nie wiem.

mnie lekarz na wizycie ( 18 tydzień i 3 dni ) pytał czy czuje ruchy ... także skoro on pytał to chyba jest to możliwe :tak:

Jak byłam u gina w poniedziałek to powiedział że pierwsze ruchy powinnam poczuć dopiero za miesiąc. Więc czytałam wasze posty o ruchach i w sumie nie wyczekiwałam ich z jakąś dużą niecierpliwością, bo skoro powiedział że za miesiąc to mam jeszcze czas.
Ja z żołądkiem miałam wiele problemów od zawsze i różne rzeczy dało się odczuć, ale to co w piątek czułam nie da się pomylić z żadnymi dolegliwościami żołądkowymi czy brzusznymi.
Czekam więc cierpliwie aż mój maluszek nie da mi cienia wątpliwości że to właśnie ON. Najpóźniej 7 maja potwierdze swoje wątpliwości bo mam usg połówkowe.

ja rozniez wyczekuje z niecierpliwoscia na pierwsze ruchy mojej dzidzi...jak narazie to nic z tego,mam nadzieje ze moja dzidzia do znaco o sobie juz nie dlugo:-)

a mnie wogóle ciekawi dlaczego tak własnie jest, że jedne czują już w 16, inne w 22, inaczej w 1 ciąży, inaczej w kolejnych:)
ja w 1 ciąży czułam ok 18tyg, teraz już prawie w 16, przecież dzidziuś się wtedy też ruszał:) nie wiem od czego to tak dokładnie zalezy, przecież dzidziusie względnie duże, a jedne czują inne nie?

reklama
Ja również nie wiem od czego to zależy. Poczułam ruchy 15t i 1d ciąży (jest to moja pierwsza ciąża), było to tj. przelewało mi się w brzuchu, a jakiś tydzień temu, czyli w 20 tc. poczułam już kopniaczki i czuję bardzo często. Najczęściej jak usiądę lub poleżę to po pewnym czasie dzidziuś się odzywa:-)

Do góry