reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

motyle w brzuchu czyli pierwsze wyczuwalne ruchy

gabis - moj kopniaczek byl taki jak by mi zabka jakas podskoczyla w brzuszku hehe z lewej strony przy pepku tak dokladniej to ze 3 cm w bok heh moze faktycznie jakies akrobacje dzidzia wyprawiala bo teraz czuje lekkie tylko takie babelki w brzuszku troche jak czasem jest sie glodnym i zaburczy tylko w taki bulgacacy sposob heh a wczesniej ani smyrkniecia nic kompletnie a brzuszek tez mam maly w porownaniu do co niektorcyh wrzesnioweczek w sumie w pracy prawie nikt sie jeszcze nie kapnal ze jestem w ciazy hehe taki pojedzony poprostu jest a nie ciazowy :sorry:

reklama
A mi sie dzidzia rusza wyczowalnie chyba najbardziej pod wieczor i jak sie poloze. Ostatnio jak sie zginam zrobic cos przy jagodce to tez malenstwo sie kreci chyba dlatego ze niewygodnie ?

u mnie też Skarb rusza się jak leżę wieczorem :tak:
i zauważyłam że jak siedzę z nogami przyciągniętymi do brzucha to od razu daje znać o sobie hehe nie wygodnie wtedy mojemu dziecku :-D:-D

CZUJĘ!! :)

Pierwsze ruchy poczułam 12 kwietnia.. leżałam jeszcze w szpitalu... co wizytę lekarze pytali czy czuję ruchy i dziwili się, że jeszcze nie... ale nie przyznałam się, że poczułam bo nie byłam do końca pewna...
13 kwietnia kompletnie nic się nie działo... więc załamana pomyślałam, że to kolejny 'fałszywy alarm'.. A jednak! 14 znów poczułam.. i 15... i 16... i dziś :) a dziś to już nieźle daje czadu... zwłaszcza jak sobie zjem :-D Takie fajne bulgotki.. najsłodsze bulgotki na świecie :)

A ja nie czuję jeszcze mojego dzidziusia... troszkę się martwię. Czasem coś lekko w brzuchu tak puknie ale to chyba nie to......:-(

reklama
mnie tez kopie wieczorem jak juz leze, az brzuszek sie rusza :-):-)
No i jak np siedze pochylona do przodu albo jak mam podkulone nogi, wszystko tak jak u Was :-D
nie wiem jak to sie dzieje tylko, ze jak ja 3mam reke na brzuchu to czuje jak kopie, a jak moj R. polozy reke to automatycznie nic, jakby tam nikogo nie bylo :-D Czuje respekt przed ojcem czy co? :-D:-D:-D:-D

Wspaniale uczucie :laugh2::rofl::cool2:

Do góry