reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Moje bebe bedzie mieć na imie.....??

I w ogole to jak dla mnie z imieniem musi byc tak ze jak sie wymysli, to musi cos czlowiekowi w serduchu i glowie zaskoczyc, ze to wlasnie ten wybor... i tak wlasnie po przegladnieciu setek imion, cos we mnie drgnelo jak sobie pomyslalam ze tak nazwiemy malego...

to fakt...tylko do tanga trzeba dwojga ...jak mnie coś zaskakuje w serduchu to mojemu ślubnemu już nie :eek: i odwrotnie :-D

reklama
Zuzanna mi się podoba, ale chyba to ostatnio bardzo popularne imię, bo słyszałam kilka razy. Judyta podoba mi się bardzo, tak samo Artur :) Nie wiem czemu, ale Milena nie kojarzy mi się zbyt dobrze. A Daniel zupełnie nie w moim guście :S No i tak jak Asionek, nie dała bym dziecku imienia po bracie, zresztą mój M o takich 'rozwiązaniach' nie chce słyszeć ;)

Co powiecie na imię Jadwiga? Kojarzy Wam się jakoś? Ostatnio szukam alternatywy dla Nataszy ;)

Ehhh Jadwiga i Jadzie nie ale Jagoda już mi się podoba. Zresztą imię jest rzeczą bardzo indywidualną i musi się podobać nam a nie znajomym.

Znaczenie imion: Jadwiga

Oprócz tego komponować się z nazwiskiem :tak: ja ma trudne i długie nazwisko więc dziewczyny mają krótkie imiona :-)

U nas juz sie tez wyklarowalo, miala byc albo Helena albo Anna, ale ze jakos do brzucha mowie Anusiu albo Aneczko wiec bedzie Anna Helena Taylor :-) Helena musi byc bo bo mojej ukochanej babci.
A gdyby pani na USG cos sie kompletnie pomieszalo i urodzi sie chlopak to Maksymilian.

Cytryna i taka polska pisownie imion zostawiacie? Bo my wlasnie z Maksymiliana Maxa zrobilismy (wiec jakby co ppierwsza imie zaklepalam hehe), ale u nas malo polonii a nie chce dziecku zycia utrudniac, bo tu na kazdym kroku problem z pisownia:)
A poza tym bardzo ladne imiona:tak:

My wybieralismy tak zeby i w Polsce i tutaj bylo latwo napisac i wymowic. Wszystkie 3 imiona sa w UK uzywane:
Anna wymawia sie "Ana"
Helena tez jest mimo ze popularniejsze jest Helen np. Helena Bonham Carter
Maksymilan widzialam pisane przez ks i przez x.

Jakiekolwiek imie wyboerzemy ja je i taj bede zdrabniac po polsku ;) inaczej sie chyba nie da :) moja przyjaciolka ma coreczke ktora ma na imie May i mowi do niej "Mejus", zreszta jej facet tez, choc nie jest Polakiem, jest cos w tym naszym zdrabnianiu :-)

Każde imie jest piękne jak się pięknie na nie woła...a co do gustów i tak na pewno wszystkich sie nie zadowoli:) u nas jest GOSIAK MAŁGOSIA a jak podrośnie Małgorzata...i zdrobnien masa i nie popularne bo od Julek i Majek aż tłok w piaskownicy hmm a co sądzicie o imieniu NADIA...

U nas oczywiscie pisownia bardziej tutejsza tylko dlatego zeby nikt nie mial problemow z literowaniem i powtarzaniem po kilka razy (wystarczy ze z nazwiskiem tak musimy;)) i stad tez wybralismy imiona krotkie... Ale ja tez juz mam takie zboczenie z Polski do zdrobnien i nasza mala czesto nazywamy Kajuszka, Kajcia, Kajcik, a maly bedzie na pewno Maksiu (chyba ze nam sie jeszcze odwidzi i zmienimy koncepcje imienia)
Jakos tak mi nie podchodzi uzywanie pelnego imienia na okraglo, nawet mloda ma kolege Paul-August i tak go wszyscy na codzien nazywaja, a tak dosyc smiesznie to brzmi, no i niepotrzebnie sie to imie wydluza;) Oczywiscie czasem uzywaja skrotow, ale zasadniczo pelna forma imienia obowiazuje...

Magduska no wlasnie fakt ze imiona to rzecz gustu i chociaz nie jestem za jakimis udziwnieniami, to raczej nie powiem ze mi sie jakies imie bardzo nie podoba... po prostu czesto pewne imiona kojarza sie z kims kogo nie lubimy, albo wydaja sie zbyt popularne i tak jakby sie czlowiek za mocno z tlumem zlewa (przy czym ponoc wiele osob z oryginalnymi imionami czasem wolaloby sie bardziej "pospolicie" nazywac:)) Tak czy innaczej fajnie sobie podyskutowac nawet na temat imion:)

A co do Nadii, to mojej malej nauczycielka ma tak na imie i dzieki niej mi sie bardzo podoba, bo mila z niej kobieta i szczerze mowiac zawsze mi sie wydawalo ze to takie rosyjskie imie, ale z tego co wiem, to ona ma korzenie bardziej francuskie.... A zreszta gdzies sie spotkalam ze angielskim odpowiednikiem Nadii jest Hope czyli Nadzieja, wiec ma ladne znacznie:tak:

reklama
Do góry