reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Moje bebe bedzie mieć na imie.....??

reklama
no właśnie są Zosie, Krysie, Franki to czemu nie Jadzie :) Moja babcia też jest Jadzia.
Zuzanna popularne imię ale my z m od samych naszych początków Zuzię chcieliśmy więc zostaje. A i tak chłopak ma byc to będzie Arek :) Wcale nie takie popularne imię. Bo Dawidów, Oliwierów, Kubusiów jest w brud a wszystkie inne mi sie kojarzą. No i musi pasować do nazwiska

Hejka a mi sie marzy mala Zosia :) Wszystko sie jeszcze moze zmienic kiedys chcialam Emilke ale opis tego imienia mnie nie przekonuje.Mam juz Ole taka Ole a nie Aleksandre.Proste i krotkie bo ma dlugie nazwisko.A z chlopcem to juz problem to juz problem bo jakos niewiele imion mi sie podoba moj chce Wojtusia ale niech zapomni :p wiec chyba bedzie Stas.

To może czas na nowe pokolenie Jadwig, żeby się nie kojarzyło z babuleńkami ;)

hehe pora na zmiany :)
osoboiscie nie dalabym dziecku na imie Jadzia , ale sa rozne gusta i wam ma sie podobac :)
mi sie kojarzy tez z Jadzka z YCD :)

Hejka a mi sie marzy mala Zosia :) Wszystko sie jeszcze moze zmienic kiedys chcialam Emilke ale opis tego imienia mnie nie przekonuje.Mam juz Ole taka Ole a nie Aleksandre.Proste i krotkie bo ma dlugie nazwisko.A z chlopcem to juz problem to juz problem bo jakos niewiele imion mi sie podoba moj chce Wojtusia ale niech zapomni :p wiec chyba bedzie Stas.

hmm ja zawsze bylam pewna , ze Aleksandra to wlasnie Ola , znaczy Ola to skrot od imienia :)
tak jak Aleksander i wolaja Olek ...

Wlasnie szczerze mowiac w Pl mam klopot troszke z ta Ola bo czesto wpisuja automatycznie Aleksandra i musze to poprawiac. Nawet moj lekarz mi powiedzial ze w USC mi jej tak nie zapisza tylko musi byc Aleksandra ale zapisali bez problemu.

reklama
No a u nas narazie pewien kompromis co do imienia udalo sie osiagnac i jak sie nam nie odwidzi, to zostanie - Max (w takiej wlasnie krotkiej wersji) Pewnie jakbysmy mieszkali w Pl, to bardziej polskiej wersji imienia bysmy sie trzymali, ale nie zamierzamy wracac, a do tego chcialam, zeby dziecku nie uprzykrzac zycia trudnym imieniem (bo juz nazwisko mamy wystarczajaco fajne jak na tutejsze warunki;))...

I w ogole to jak dla mnie z imieniem musi byc tak ze jak sie wymysli, to musi cos czlowiekowi w serduchu i glowie zaskoczyc, ze to wlasnie ten wybor... i tak wlasnie po przegladnieciu setek imion, cos we mnie drgnelo jak sobie pomyslalam ze tak nazwiemy malego...

Do góry