reklama
Asionek31
Fanka BB :)
dla mnie chyba wazne jest i jak sie czyta i jak pisze i lubie jak do mnie mowia "po polsku"
czyli Ola, ale natlumaczyc sie musze dlaczego w dokumentach mam Aleksandra.
no widzisz to jeszcze jakos moge zakumac , ze nie wiedza , ale Joanna to takie imie gdzie wszedzie wystepuje i jak ktos nie wie jak napisac , albo wymowic to juz jest dziwne dla mnie bardzo ..
Ja ma na imię Miłosława ciekawe jakby sobie za granicą ze mną poradzili
hehe no pewnie mieliby ogromny problem
Arlets
w oczekiwaniu na...?
dokładnie to samo napisałam,że są dwa Nataniel i NatanArlets z tego co wiem i czytalam Nathan i Nataniel ( Nathaniel ) to sa dwa rozne imiona !! duzo ludzi to mysli , a mnie troszke to wkurza , bo sama chce dac tak na imie i wole zeby uzywali prawidlowej formy
w polskim kalendarzu nie spotkałam się z Nathanem przez "H" więc pisałam o polskich pisowniach ( choć w PL z rejsestracją przez H nie ma problemu)
najlpesza jest nasza sąsiadka - ciągle mówi do niego Natalianek chyba od Natalii heheheh
mi się Nadia jeszcze podoba
Ostatnia edycja:
Asionek31
ja zrozumialam calkiem co innego hehe
w kazdym razie widzialam pisownie bez H , ale z tego co wiem mozna i z H dac dziecku bez problemu tylko w Pl to chyba za bardzo sensu nie ma , bo tego i tak sie nie wymawia
w kazdym razie widzialam pisownie bez H , ale z tego co wiem mozna i z H dac dziecku bez problemu tylko w Pl to chyba za bardzo sensu nie ma , bo tego i tak sie nie wymawia
Rudson
Mamy październikowe 2007
U nas kompromis z ostatniego tygodnia
Aleksander, Maksymilian, Filip...ale mamy długie nazwisko i jakoś tak dziwnie dawać długie imię
Mnie się podoba Marcel lub Bruno ...ale małż nie dopuszcza takiej opcji
on chce Mikołaj
Aleksander, Maksymilian, Filip...ale mamy długie nazwisko i jakoś tak dziwnie dawać długie imię
Mnie się podoba Marcel lub Bruno ...ale małż nie dopuszcza takiej opcji
on chce Mikołaj
lilou83
ja juz mialam tyle wersji swojego imienia , ze masakra hehe
raz w pracy gdzie sami nobcokrajowcy byli kazdy nazwyal mnie innaczej :/ po niemiecku , francusku , polsku i jakis kretyn zamiast Asia mowil Azja(trza było powiedzieć nie Azja a Chiny hehehe) , bo tak sie niby czyta u nich , ale sorki nie chodzi jak sie czyta tylko o prawidlowa forme
teraz mam spokoj , bo kazdy mowi po francusku i jest ok
a czemu się nie przedstawiłaś DŻoanna??
prawda jest taka że za pierwszym razem obcokrajowiec powie po swojemu,ale jak go poprawisz to będzie mówić w "twojej wersji"
ja mam na imię Ewelina i wszystkie żabojady tak do mnie mówią,bo ja im się przedstawiałam jako ewelina a nie evelyne:/
Ostatnia edycja:
reklama
Rudson
Mamy październikowe 2007
rudson
jeśli pierwszy syn ma niespotykane imię,to ja myślę,ze nadal musicie iść w ten deseń..
jak marcel czy bruno,ale Olek to jak dla mnie out
to tak jakby pierwsze mialo na imie Jasiu a siostra Konstancja
Lilou Dominik to chyba nie jest bardzo niespotykane imię
Podziel się: