reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Moje bebe bedzie mieć na imie.....??

a czemu się nie przedstawiłaś DŻoanna??
prawda jest taka że za pierwszym razem obcokrajowiec powie po swojemu,ale jak go poprawisz to będzie mówić w "twojej wersji"
ja mam na imię Ewelina i wszystkie żabojady tak do mnie mówią,bo ja im się przedstawiałam jako ewelina a nie evelyne:/

to bylo w Szwajcarii:)
pracowalam z osobami z kazdego zakatka swiata i stad te rozne wersje i na nic sie zdawalo przedstawianie normalne , bo pracowalam z Polka i ona do mnie mowila Asia , Aska i im sie pochrzanilo cos hehe

reklama
a czemu się nie przedstawiłaś DŻoanna??
prawda jest taka że za pierwszym razem obcokrajowiec powie po swojemu,ale jak go poprawisz to będzie mówić w "twojej wersji"
ja mam na imię Ewelina i wszystkie żabojady tak do mnie mówią,bo ja im się przedstawiałam jako ewelina a nie evelyne:/

Lilou na mnie w Anglii mówili Ałelina.. np przez telefon i ja ledwo ich rozumiałam :-D znajomi wołali na mnie Evelina albo Evee

ciekawe skąd mamy wiedzieć że Domel z opisu na suwaczku to Dominik :-p
a no własnie :cool: byłam przekonana,że imie Domel to jakieś takie z Ameryki wzięte, w koncu pisałaś że byłaś w USA,stąd nigdy by mi nie przyszło że to Dominik:confused2:
więc teraz zmienia to postać rzeczy :tak:

Lilou na mnie w Anglii mówili Ałelina.. np przez telefon i ja ledwo ich rozumiałam :-D znajomi wołali na mnie Evelina albo Evee
hehe japamiętam,ze na mnie Szwaby mówili "Iwilina" :wściekła/y:

No to niezłe zamieszanie :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D...ja już przywykłam bo od urodzenia mówię na DOminika Domel ...a mój małż mówi Domino :-):-):-):-):-):-)

Kurczę, a ja coś kojarzę jak Aga pisała o Dominiku,potem o Domelu i dla mnie było naturalne,że to zdrobnienie he he he

u mnie w domu młoda to "niunia",a mąż woła "niunieza" ha ha ha

witam,
dzisiaj po raz pierwszy trafiłam na to forum.

jestem w 19 tc i od jakiegoś czasu z mężem usilnie szukamy imienia dla dziewczynki - bo wg. usg ponoć będzie córeczka :)
imiona jakie bierzemy pod uwagę to Oliwia i Helena
Dla chłopca mamy też wybrane imię: Franciszek :)

reklama
Do góry