reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Moje bebe bedzie mieć na imie.....??

reklama
ja mam postanowione że jak chłopak to nathan a jak dziewuszka to lilianka

bardzo ładne imiona
ja myślałam o Ilianie
a Nastka już mam :-) w spolszczonej wersji bo Nataniela (w kalendrzu jako odrębne imie mamy jeszcze Natana)
Kiedyś poznałam bardzo fajnego i sympatycznego chłopaka o imieniu Dorian i chciałam aby moj syneczek miał tak na imię ale siostra rodzona mi podebrała dla mojego chrzesniaka ;-) no i musiałam szukac innego

Arlets z tego co wiem i czytalam Nathan i Nataniel ( Nathaniel ) to sa dwa rozne imiona !! duzo ludzi to mysli , a mnie troszke to wkurza , bo sama chce dac tak na imie i wole zeby uzywali prawidlowej formy :)

dla mnie jest roznica , bo skoro ktos daje na imie Nathan i tak ma wpisane wszedzie to chyba logiczne , ze tak sie mowi na faceta , a nie innaczej:)
to tak jak jest imie Anna i Hanna i Joanna , a co niekotrzy mysla , ze to jedno to samo :szok: sorki sama mam na imie Joanna i bym sie wkurzyla jakby na mnie Hania czy Ania mowili skoro tak na imie nie mam :)
niby mala roznica , a brzmienie inne
tak wiec ja jestem za tym zeby trzymac sie formy jaka sie wybralo i nie mieszac imion bez sensu :)

ja sie z tym zgadzam - zwlaszcza po przeprowadzce za granice - nienawidze jesli ktos mowi do mnie Alex ;)
ale wiem ze angielskim odpowiednikiem mojego imienia jest Alexandra i w tym sensie jest to to samo imie, mimo ze nie chce zeby mnie ktokolwiek tak nazywal. mam nadzieje ze to co pisze ma sens :-D

a jak ktos miesza Joanna, Anna i Hanna to juz rzeczywiscie dziwne...

Ostatnia edycja:
ja juz mialam tyle wersji swojego imienia , ze masakra hehe
raz w pracy gdzie sami nobcokrajowcy byli kazdy nazwyal mnie innaczej :/ po niemiecku , francusku , polsku i jakis kretyn zamiast Asia mowil Azja , bo tak sie niby czyta u nich , ale sorki nie chodzi jak sie czyta tylko o prawidlowa forme :)
teraz mam spokoj , bo kazdy mowi po francusku i jest ok :)

reklama
dla mnie chyba wazne jest i jak sie czyta i jak pisze i lubie jak do mnie mowia "po polsku"
czyli Ola, ale natlumaczyc sie musze dlaczego w dokumentach mam Aleksandra.

Do góry