- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Rybcia_21
Fanka BB :)
Ewach Gratulacje.I ciesze sie że miałaś szybki i lekki poród.
magdalena25
Majowe mamy'08 Przeszczęśliwa mamuśka
Ewa jesteś wielką szczęściarą!
czarownica
ja tez chce tak jak Ty
czarownica
wow zazdroszcze Ci naprawde zazdroszcze ewach6
reklama
martap22
Mama kwietniowa 2006
teraz kolej na moj porod - w piatek 31 marca odszedl mi czop sluzowy,mialam skurcze krzyzowe,bolalo jak diabli ale na szczescie bylam wieczorem umowiona z polozna i zbadla mnie i powiedziala ze jeszcze nic sie dzieje, szyjka nie zgladzona, daleko ale poniewaz sa juz skurcze przepowiadajace to moze to nastapic lada dzien. przyjechalam do domu, wzielam nospe i jakos usnelam. o godz. 6 rano (oczywiscie 1.04) znowu obudzily mnie bolesne skurcze krzyzowe (Mowie Wam-najgorsze jakie moga byc), z czasem doszly skurcze brzusze.przed poludniem mialam je co 8 minut, ale jeszcze nic z tego nie robie, o godz. 18 juz co 6 minut, dzwonie do poloznej, ona kaze mi natychmiast jechac do szpitala.o godz. 19.30 bylam na izbie przyjec, okazalo sie ze juz jest rozwarcie na 2,5 palca. skurcze zaczely byc coraz bolesniejsze i silniejsze. 0 21 odeszly mi wody.niestety rozwarcie doszlo do 9 cm i skurcze zaczely slabnac wiec podano mi kroplowke z oksytocyna,i jest rozwarcie na 10 cm. zaczynam przec i przec i przec i nic z tego, glowka nie idzie,mecze sie juz prawie 40 minut,lekarz sugeruje zastosowanie wakuum by wyjac glowke, maz sie nie zgadza, mowi zeby jeszcze poczekac,lekarz na to ze jeszce 3 skurcze i jak sie nie urodzi beda wyciagac glowke. i udalo sie, za 3 skurczem wyszla glowka potem reszta.acha mialam nacinane krocze,mam szwy i boli krocze wiec nie bede jeszcze zasiadac pzred komputerek.zmykam bo mala glodna.
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.