reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode Żonki :D

Mama Boo Hania idzie do zerówki , nie przedszkola :-)
Do przedszkola nie chodzila bo nie bylo u nas na wsi, teraz w tym roku dopiero powstalo państwowe ;]

reklama
Mama Boo,tylko w nocy,w ciagu dnia przestal robic bardzo szybko.ale w nocy jakos nie potrafil ani wytrzymac,ani obudzic sie..ale odpukac mamy teraz spokoj,idzie zrobic przed spaniem i w nocy albo nad ranem sam sie budzi..
dobranoc mamuski,jutro zajrze do was pozniej,bo na 9 ide zaprowadzic dzieci do szkoly,a potem chyba skocze na fitness.

Mama Boo dobre ztym wstawaniem w nocy heh, no, ale nasza mala tez dzis cala noc plakala i marudzila, chociaz my ja wysadzamny na siusiu raz jak idziemy spac i potem juz do rana suchutko :) normalnie masakra jakas, jutro mala odprowadzi sam maz, on jest twardszy, ja bym chciala tez bo to pierwszy raz, no, ale sie jeszcze naodprowadzam, oliwka bedzie chodzila do przedszkola na 8 a konczyla po 16, jak wytrzyma, a jak nie to jest ewentualnosc, ze bedzie odebrana ok 14.30,
Delfin ja tez mysle o drugim malenstwie, ale staram sie zeby rozum (portfel) wzial gore nad potrzeba, staram sie msylec, ze koszty wychowania dziecka to nie tylko pampki itd, ale tez potem przedszkole itd.
Madlen, Wika powodzenia w staraniach o Fasoleczke

matko dziewczyny jaki mam stres jak tam ta moja mala sobie jutro w tym przedszkolu poradzi, no i jeszcze dziwnie mi tak, bo do tej pory moglam dzwonic do babci co chwile jak tam oliwka, a teraz nie da rady tak robic

Daj spokój... Ja byłam młoda, głupia i to co powiedzieli w szpitalu było świętością. Do dzisiaj ją obarczam za późniejszego babyblues`a, bo od tamtej pory wyłam jak bóbr...
My za niedługo zbieramy się do przedszkola, a potem ja robię drzemkę. Chłopcy obudzili mnie przed 6. Małż poszedł do pracy, Oskar zasnął a ja leżałam gapiąc się w sufit...

hejj :)

Martusia, Liza &&& za Wasze pociechy :) Duże panny z nich to sobie na pewno poradzą :)

ehhh dzisaij to też mój pierwszy dzień w pracy:no:..... narazie jestem jeszcze w domu, bo jadę dopiero na 13.00 na radę szkoleniową.... ehhh zaczeło się :-:)-(

Witam sie:)
Wstalam dzis kolo 5:45 bo miki sie juz obudzil; / Mąż zostal z chlopakami, sasiadka przyszla i pojechalysmy obie bo jej synek tez bedzie z Hanią ;)
No ale wsio naszykowalam i o 8:30 bylismy na mszy w kosciele, Hania wniebowzięta, na ogólnym spotkaniu calej szkoly wynudzila sie a potem byl podzial dzieci i tak są dwie grupy zerówkowe w jednej jest 18 dzieci a w drugiej 19, ale jeszcze moze ulec zmianom;-) są to szesciolatki wymieszne z pięciolatkami:-)
Jutro na 8 i do 13 :)
Jak dojdzie religia i angielski bedzie o 30min dluzej ponoć, no i we wtorek zebranie o 13;] niewiem jak ja to zrobie;/// ehhhh.... fakt ze ksiazek ma nie byc! oby; ) wychowawcą Hani grupy bedzie babka która uczyla za moich czasów w podstwówce, a reszta to mlode babki wiec sie ciesze ze ktos znajomy bedzie.
Jest ok.
I sie zaczeło szkolne szalenstwo.......; ))))
Przedszkole dla 3-4 latów ma ruszyc w listopadzie wiec narazie Daniel w domu ;-)

Wiki kciuki zacisniete ;-)
Jak tam reszta uczniaków/przedszkolaków? :-)

reklama
U nas super, a dokładnie było tak:
Sruuuuuuuuuuu i już Oskara nie było. Zatrzymał się tylko na buziaka (bo się przypomniałam) i żeby kolegę płaczącego ze sobą zabrać. Zebranie w poniedziałek, ale Małż idzie :-)
Liza czyli Hania pozytywnie ? To super :-)
Wika jak w pracy ?
Martusia jak Oliwia ?
Madlen a problem moczenia sam przeszedł ? Naczytałam się o różnych pomysłach, typu: pieluchy z budzikiem czy tabletki. Ogólnie nie jestem zwolennikiem, ale jak ma pomóc ?

Do góry