reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode Żonki :D

ja czekam za moim M , będzie po 18:30 i potem muszę go do apteki wysłać po wodę morską dla Lenki .Ja jeszcze z językiem cienko i sama się nie puszczam na sklepy . Lenka zaraz wstanie , muszę sie pochwalić że dzis mamy w końcu słoneczko!!! byłyśmy już na jednym spacerku i chyba pójdę jeszcze na drugi jak mała wstanie , od razu mi się humorek poprawił jak pospacerowałam ;)

Gratulacje dla szkolniaków, przedszkolniaków :)))

ja dzisiaj jak Lenka pójdzie spać to znów siedzę w książkach do 22 ,a potem się mężem muszę zając hihi

Ostatnia edycja:
reklama
no i po odebraniu malej z przedszkola, caly dzien ladnie na wc sie zalatwiala, i to po raz pierwszy w zyciu bo wczesniej sie bala, i w domku po poludniu tez raz na wc zrobila, a do tej poty tylko nocnik, byla grzeczna i nie marudzila :szok: w przeciwienstwie do innych dzieci, a jutro twierdzi, ze tez idzie, a rano bardzo szybciutko pobiegla do sali i w sumie niezbyt ja interesowalo, ze Rodzice wychodza, moj maly dzielny skarb,

a tak cos do smiechu Wam jeszcze napisze, mowie dzisiaj rano do mojej malej, ze w przedszkolu Pani Jej da jesc, a ona mi na to - a Mama nie ma? :-D :-D :-D

witam
dziś słoneczko ładnie świeci ale jest tylko 13 st
m troche rano mnie wkurzył ale już jest ok
Liza i ci dostałaś już rodzinne?ja jak kiedyś pobierałam to też zazwyczaj opóźniali przelew:wściekła/y: a ja dostawałam całe 68zł:-D śmieszna kwota a później dostawałam jak byłam na wychowawczym kilka msc to razem 468zł.
w Polsce nie opłaca sie rodzić dzieci bo wszystko drogie i zero pomocy z zewnątrz a w innych krajach...
musiałam sie pożalić;-)
miłego dnia

aguska tak to juz niestety jest w naszym kraju, ja tez dostaje 68zl :-(ale gllowa do gory :-)

u nas dzis rano tylko 5,5 stopnia brrr

dzis u nas drugi dzien przedszkola, mala rano piszczala, ze chce spac, ale jak uslyszala, ze idzie do przedszkola, to od razu wstala i juz za brama przedszkola ucielka nam i do dzieci pobiegla heh, no i wczoraj zasnela w przedszkolu
shocked.gif
i teraz pisiu juz na wc robi w domu tez tak chce, gdzie do tej pory bala sie wc jak ognia
shocked.gif
laugh.gif

A ja nie wiem jaka u nas temperatura, bo się termometru jeszcze nie dorobiliśmy :-)
Martusia super, że Oliwia tak zachwycona przedszkolem. Nie powinno jej się już nic zmienić, chociaż z dziećmi to nic nie wiadomo. Oskar chodzi trzeci rok (można powiedzieć, że czwarty, bo jeszcze rok żłobka) i w zeszłym roku od kwietnia mieliśmy problemy z chodzeniem do przedszkola. Ale jak widać, wszystko minęło.
Aguska aż mi wstyd, że pracuję w MOPSie, choć to tak naprawdę wina ustawodawcy... Mnie marzy się siedzieć w domu z Tymkiem do września, żeby go za wcześnie do żłobka nie puszczać, ale 420 zł wychowawczego to kpina...
Delfin u was brzydka pogoda była teraz ? Studiujesz ?

mama boo to nie wina pracowników tylko właśnie jak piszesz ustawodawców ogólnie mnie wkurza że w Polsce tak jest ale cóż trzeba jako żyć.
a jak sie czujesz?termin tuż tuż:-)

Jak na ostatnich nogach :-)
Ale nie jest źle, staram się nie narzekać i cierpliwie czekać. Wytrzymałam 38 tygodni to wytrzymam i te 2 :-) Nie chciałabym tylko chodzić po terminie...

aguska my mieskzamy w lesie takze temperatura tez u nas inna, ale o 7 rano bylo 5,5 stopnia masakra jakas, niedlugo bedzie trzeba rano auto skrobac :-(

mama boo dasz rade jeszcze dwa tygodnie i bedziesz tulila Szkraba do piersi, a co ma byc chlopiec czy dziewczynka bo nie pamietam

reklama
Witam:-)
Dzis szalony ranek był, bo musialam dzieciaków wszystkich ogarniac i ze mną pojechali (tata pozyczyl auto) danielek zostalam z moją mama na rynku a ja wzielam mikolaja i Hanie i do szkoly ją podrzucilam ;]
Hania w swoim żywiole, usiadla w ławeczce, rozgoscila sie i pytala kiedy bedziemy sie uczyc? no kiedy bedziemy sie uczyc ;-) Nawet niewiem czy zauwazyla ze wyszlam :dry:
Już mamusia jej tak nie jest potrzebna :(((( nasza pępowinka sie wydłuza i wogole.... ale musze sie do tego przyzwyczaic i ze teraz juz bedzie tylko coraz gorzej :-D;-)

Na obiadek robię leczo :-D mniam, ale pachnie :-)
Miki spi, a ja doł ogarnelam, i najgorszy pierdzielnik wlasnie tam gdzie miki spi, wiec sprzatne dopiero jak wstanie :-)

martusia u nas bylo rano 9stopni ;]
Mama Boo no juz termin tuż tuż... ;-)
aguśka czemu az tak dużo dostawalas? :O jakies dodatki tak?
Ja rodzinne dostalam w poniedzialek, juz mi z tego niewiele kasy zostalo, akurat chyba na ubezpieczenie Hani ;]
Teraz w sumie jest na jedno dziecko 68zl - a na hanie bedzie juz wiecej bo konczy 5lat :tak: + my mamy dodatek na rodzine wielodzietną 80zl ;]

Do góry