reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode Żonki :D

Witajcie!:-)
My dzisiaj drudzy sie odzywamy!;-)
Ja tez mlodo wygladam! Jak mowie, ze mam 28 lat to ludzie sa w szoku!:szok:
Co do lumpkow, to ja chodze pod koniec tygodnia, jak jest taniej. W czwatki i piatki jest 50% lub po 3 zl.
madlen - fajnie, fajnie macie w tej szkole w Irlandii.
Znajomi meza wracaja z Anglii, bo podobno jest coraz mniej pracy. To prawda? Widac kryzys na Wyspach?

reklama
U nas nocka taka-sobie. Oskar budził się często w nocy (pewnie przez to, że w dzień był taki zestresowany), ale na szczęście Małża wołał :-) I on przed chwilą do mnie: "To wstawanie było okropne". Wstawanie to się dopiero zacznie :-) Trochę mnie to przeraża, ale musimy dać radę, nie ?
Madlen nie pomyślałam o zazdrości. Bardzo możliwe, że o to chodzi. Muszę go dzisiaj poobserwować. Jeśli chodzi o szkołę to naprawdę macie fajnie. U nas nie dość, że dzieciaki takie małe i chude (choć tych drugich coraz mniej :-D) dźwigają te plecaki pełne książek, zeszytów, etc. to jeszcze ceny książek są po prostu zabójcze... Z jedzeniem też fajne rozwiązanie, 1,5 funta tygodniowo to niedużo.
Martusia ja też się zawsze okropnie czuję na zebraniach w przedszkolu, bo jestem najwyraźniej najmłodszą mamą w grupie. Małż jeszcze wygląda na ponad 30, ja na swój wiek. Ale rodzice w naszej grupie to większość grubo po 30-tce. Nie przejmuj się tak jak Oliwia będzie się tam czuła, bo ona czuje i widzi, że się stresujesz i ona też zacznie. A może będzie jednym z tych dzieci, które poleci jak z procy i tyle będziesz ją widziała ? Na ile godzin ją dajecie ?
Liza zazdroszczę budzenia się na siku - my Oskara do dzisiaj musimy sami budzić raz w nocy, a i tak mu się zdarza posikać jak późno pije...

No to odpowiadam na to pytanko ;P
Szczerze planowalismy dzieci ale nie gdy ja bede mieć 18 lat pierwsze :-D bo wtedy zaszlam w ciaze z Hania, potem zabezpieczalam sie zastrzykiem (3mies) w polowie ostatniego miesiaca poszlam do gina wzielam tabsy i zaczelam brac, okresu nie bylo wiec wsio oki, bo tak moze byc... po 5mies zaczelam czuc ruchy w brzuchu, i wogole jakos tak dziwnie, pomyslalam o ciazy, choc przeciez tabletki byly regularnie brane! test pozytywny, szok, gin jeszcze wiekszy szok... dowiedzialam sie w lipcu na poczatku ze jestem w ciazy a termin na 21 listopada byl;] Drugie Nieplanowane wiec -wola boża:tak:.
Mikołaj juz byl planowany i nie:-D mąż chcial ja sie wachalam, ale w sumie nie chcialam duzej róznicy miedzy dziecmi;-)
No i tak wychowam dzieci i zajme sie soba;-) praca i majac 30 lat bede miec juz 12 letnia corke, 11 letniego syna i najmlodszy bedzie mial 8, nie zaluje niczego, mimo terażniejszych problemów finansowych:-)
A i jeszcze planujemy jedno dziecko, ale niewiem kiedy ;P az sie sytuacja ustabilizuje? zobaczymy... jak narazie od wrzesnia zaczynam brac tabsy zeby nie bylo wpadki, choc Danielek byl taka niespodzianką, wierze ze teraz sie uda zabezpieczyc;]
Sie rozpisałam.... sorry

Witam sie wieczornie.
Zrobilam male zakupy dzis, przygotowania do szkoly, hani podcielam grzywke i sobie tez ;-) nie mam wreszcie siana na glowie, raz na rok zdaje sie isc obciac wlosy;] u znajomej wiec taniej ;P
No i przemeblowanie zrobilam sama! ;P Hania ma swój pokój, a chlopaki beda od dzis razem, trzymajcie kciuki by noc byla spokojna......

dziękuje za odpowiedz,moja ciekawość została zaspokojona ;) heh
tak na srio to mnie wystrachałaś z tą antykoncepcją . ja brałam 5 lat tabletki i było ok.dopiero jak odłożyłam to zaszłam . Teraz jestem na plastrach i mam nadzieje ze sprawdzą się jak tabletki ;)

a co do dzidziusiów to ja myślę o kolejnym ;P mąż mówi mi (ma chłopina racje) że kasa, że troche musimy poczekać .a ja ostatnio o tym częściej myślę

Delfin - ja tez juz mysle! Wszyscy dookola mowie, ze jesli jest jedno to i drugie przy nim sie wychowa, ale jak widze jak kolezanka majaca dwojke idzie do lombardu i oddaje obraczke, aby miec na mleko to mi sie zyc odechciewa!:-(
U mnie malz tylko pracuje. Niby jest OK. Co pewnien czas sam zmienia prace, na lepsza. Gdzie moze wiecej zarobic i nauczyc sie wielu waznych rzeczy. Malz jest inzynierem mechaniki i budowy maszym. :-D

Delfin - ja tez juz mysle! Wszyscy dookola mowie, ze jesli jest jedno to i drugie przy nim sie wychowa, ale jak widze jak kolezanka majaca dwojke idzie do lombardu i oddaje obraczke, aby miec na mleko to mi sie zyc odechciewa!:-(
U mnie malz tylko pracuje. Niby jest OK. Co pewnien czas sam zmienia prace, na lepsza. Gdzie moze wiecej zarobic i nauczyc sie wielu waznych rzeczy. Malz jest inzynierem mechaniki i budowy maszym. :-D

tylko moja Lenka ma dopiero 6 miesięcy ,ja zawsze chciałam różnice między jednym a drugim -8 lat. a teraz cos mi się ostatnio poprzestawiało ,może dlatego że Lenka jest juz taka mądra i mi się wydaje że bym sobie poradziła ,a i tak siedzę teraz w domu to bym dwójke za jednym zamachem odchowała. A mąż ma racje ,nie stać nas :(

hejjj :)

Wracam do świata żywych :))

Wesele super!!!! wytańczylam sie za wszystkie czasy.... choć pracy przed i po weselu było bardzo dużo, to zabawa była przednia :))

Jedyny minus wesele to to że się przeziębiłam.... katar leci ciurkiem!!!!!!!!!!!!!!

Nie nadrabiam Was na razie, bo nie mam teraz czasu za bardzo, ale wieczorkiem siądę i wszystko przeczytam :) Przeleciałąm ostatnią stronę i.....

Liza, zaszłaś w ciaże biorąc tabsy???? :szok::szok::szok: o żesz w morde!!!!!! W szoku jestem!!!!!!

Piszecie o kolejnych dzieciaczkach, my jesteśmy na etapie starań o drugiego brzdąca. Właśnie leci 4 miesiac starań.

A i jeszcze napiszę ,ze jutro po 2 miesiacach wakacji wracam do pracy:szok::szok::szok::szok: NIE CHCEEEEEEEEEEEEEEEE:no::no:

Wika to nic tylko trzymać kciuki żeby się udało :-) Super, że impreza się udała. A radość i dobra zabawa chyba tym większa ile wysiłku musieliście w to włożyć.
Delfin miałabyś bardzo małą różnicę wieku - na początku na pewno byłoby ci bardzo ciężko, bo biegać za brzdącem, który uczy się chodzić z wielkim brzuchem to raczej nic fajnego. A z drugiej strony dzieciaki prawie jak bliźniaki, na pewno lepiej się dogadają i wszystko przy jednym "brudzie".
Asienka to wcale nie jest tak, ze jak się ma jedno to i drugie się wychowa. Wychowa może i tak, ale czy oni dadzą ci na pieluchy, mleko i ubrania ? Taka gadka szmatka.

Wika a no tak sie zdazylo ;/ ktos musi byc w tym 0,1% no nie ;] heh...
Trzymam kciuki za zafasolkowanie ;-)

Mama Boo, no w sumie ja powiem tak jak sie przytrafi ze bedzie taka sama płec to da sie rade z dziecmi, bo ubranka sa po starszym, a z mlekiem i papmersami u nas bylo tak ze sie nie odczulo tego (z hania i danielem- stac nas bylo na dzieci i niczego nam nie brakowalo, po zajsciu w ciaze z mikim wsio sie zchrzanilo://) zalezy wszystko, wózek mam ten co kupioy byl dla hani wiec w pazdzierniku stuknie mu 5 lat a jest w super ztanie, kolor ma taki ze i dla chlopca i dziewczynki ;-)

Ide sie połoze ;/ poki moge ;]

słuchajcie, chyba właśnie najgorsze są te pampki.... no ale przecież rodzina jak przychodzi oglądać maluszka, to może przynosić pampki, chusteczki nawilżajaće zamiast zabawek, ciuszków, które ma się po starszaku. Ja teraz dla drugiego dzieckaczka mam wszystko, nie muszę robić zadnej wyprawki!! jest łóżeczko, wóżek, mata, leżaczek, krzesełeczko do karmienia, wsio... nie mówiąc o zabawkach i ciuszkach... jeżeli przytrafiłaby się dziewczynka to na późniejszy okres ewentualnie jakieś sukieneczki... ja wszsytkie ciuszki starałam sie kupować unisex więc mam na ewentualną dziołszkę :)

dobra idę powiesić pranie i zabrać się za usypianie Igora, bo jeszcze nie śpi... poprzestawaiało mu się po tym osstantnim zmieszaniu z weselem

reklama
Do góry