reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode Żonki :D

mama boo a tak z innej beczki jakie dokumenty trzeba do zasilku mieszkaniowego bo nam sie konczy i znowu nie pamietam co to bylo heh

reklama
liza bo jak sie jest na urlopie wychowawczym a dochód nie przekracza jakiejś tam kwoty na rodzine to możesz dostawać 400zł tak było rok temu.ale niestety mi nie przedłużyła umowy moja była pracodawczyni i zostałam z niczym.fajnie że Hani sie podoba:-)

Martusia - syn Tymon :-) A u nas na Śląsku z tego co pamiętam (bo pracuję w zupełnie innych działach i z dodatkiem mieszkaniowym miałam do czynienia kilka lat temu) to na pewno dochód z ostatnich 3 miesięcy każdego członka rodziny, umowę najmu mieszkania bądź akt notarialny i wypisany wniosek. Ale najlepiej jakbyś się zorientowała u siebie w MOPS-ie, bo niby ustawa ta sama, ale biurokracja może być inna :-)
Liza ciesz się, że nie masz z Hanią problemów. Gorzej by było jakby płakała i od "spódnicy" nie chciała się oderwać.

A ja nie wiem jaka u nas temperatura, bo się termometru jeszcze nie dorobiliśmy :-)
Martusia super, że Oliwia tak zachwycona przedszkolem. Nie powinno jej się już nic zmienić, chociaż z dziećmi to nic nie wiadomo. Oskar chodzi trzeci rok (można powiedzieć, że czwarty, bo jeszcze rok żłobka) i w zeszłym roku od kwietnia mieliśmy problemy z chodzeniem do przedszkola. Ale jak widać, wszystko minęło.
Aguska aż mi wstyd, że pracuję w MOPSie, choć to tak naprawdę wina ustawodawcy... Mnie marzy się siedzieć w domu z Tymkiem do września, żeby go za wcześnie do żłobka nie puszczać, ale 420 zł wychowawczego to kpina...
Delfin u was brzydka pogoda była teraz ? Studiujesz ?
Studiuje Ekonomie ,ale ogólnie nie wiem czy z tym wiazać przyszłośc , cześniej zachaczyłam fizjoterapie ale rok przebalowałam i potem były tego wyniki ;-)

Dzisiaj u nas znów słoneczko ,normalnie nie wierze :-)

Witajcie piatkowo!:-)
Wrocilam niedawno z zakupkow. jestem bardzo zadowolona, bo udalo mi sie wyhaczyc kilka fajnym rzeczy na lumpkach, za niebagatelna cene 3zl na sztuce. :tak:Caly wor zwiozlam do chalupy. teraz pranie, prasowanie i noszenie! ;-)
My niedostajemy zadnej pomocy od Panstwa, bo niestety nam nie przysluguje. za duze zarobki ma malz.:baffled:
Martusia, Liza - dzielne te wasze dziewczyny!:tak:

Mama Boo ja sie ciesze z tego, pisałam ze nie przezywam samego faktu ze idzie do przedszkola i nie mam z tym wogole problemu, sam fakt ze dziecko wyfruwa z domu, na pol dnia jest pocieszajacy i dzis z tego skorzystalam by jutro sie byczyc:-D i caly dom wysprzatalam;-) chodzilo mi ogólnie o to ze teraz im Hania bedzie starsza tym bedzie coraz bardziej samodzielniejsza... yhhh niewiem jak to wytlumaczyc;P

Asienka masz farta na lumpki, ja ostatnio chodzilam i dupa, tego co szukalam nic nie bylo :dry: ehhhh

Heh, mój małż ma mnie juz dosc:-D Widac ze @ sie zbliza :-D hehehehehe w nastenym tyg powinna byc równo za tydzien gdzies;-)

ja czasami współczuje facetom tych babskich okresów :-D:-D:-D

my byłysmy dzisiaj na spacerku od ok 13 do 18 :-) super ,tylko padam ;) czekam za mężem bo cos go nie ma :baffled: Mam nadzieje że bedzie miał dobrą nowine tzn że przelew wpłynął i jedziemy do PL dzisiaj :-p

hejj :)

ja tylko na chwilę... zmęczona jestem dzisiejszym pierwszym normalnym dniem pracy :-:)-(

dobrze, ze już jutro wolne :-D

nadrobię Was jutro, bo teraz nie mam już siły... katar nie odpuszcza, ból gardła też nie :no::no: ehhh, jak co wrzesień jetsem przeziębiona

reklama
ja też się witam ,

pieniądze jeszcze nie wpłynęły ,więc nadal jesteśmy w DE . Mam nadzieje że dziś już w końcu będą ,bo musimy dowód od samochodu odebrać twardy .

buziaki

Do góry