reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode Żonki :D

Joaszka - z ust mi to wyjelas dziewczyno.:-) Ja skonczylam licencjat z Politologii :/ chce sie dalej uczyc tylko kasy brakuje. Studia o ktorych maze to koszt ponad 3000 za semestr, a nie ma pewnosci, czy napewno cos po nich sensownego znajde (prace). Teraz w meza inwestujemy, uczy sie w szkole jezykowej .
No coz.... CZEGO JAS SIE NIE NAUCZYL TEGO JAN NIE BEDZIE UMIAL! ;-)

reklama
hej :)

Kobietki, mamy chłopaków, mam pytanie... zdejmuję przed kąpaniem Igorowi pieluszkę, a tam siusiak cały czerwony i napuchnięty
shocked.gif
shocked.gif
jak robił siku nie plakał, więc chyba go podczas siuisiania nie boli, ale jak go dotknęłam, to zapłakał
no.gif
po kąpaniu nie dał sobie założyć pieluszki a jak już założyłam, to łapał się za nią i popłakiwał i ta sytuacja powtórzyła się kilka razy zanim usnął... czyli go boli
no.gif
no.gif
kurczę, co to może być?? Napletek??? ja nigdy mu nie ściągałam i teraz nie wiem czy to to???

sorki, ze tak tylko o sobie, ale cały czas myślę o tym jego siusiaku
unhappy.gif

Asieńka PL-ja zaczęłam rok temu podyplomówkę...zaliczyłam rok i dupa...Bo jak do pracy nie wrócę, to nie mam kasy i niestety..Nie wiem, czy uda się np. zawiesić czy jakoś tak i np. za rok zacząć 2 rok jak będzie kasa, czy rok i ponad 2000 poszły na darmo...
W sumie tak samo dupowaty kierunek wybrałam (historia) jak i pierwszych studiów (pedagogika opiekuńczo-wychowawcza)...I po tym i po tym ciężko z pracą...

to,że na utrzymaniu męża to ciężko przeżyć, ale jeszcze ciężej przeżyć to,że z jednej pensji przyjdzie żyć, gdzie ponad 1000 idzie na wynajem mieszkania+rachunki, a pensja wynosi 1700-2000 ( w porywach)...do listopada nie całe 500 zł zasiłku, ale mam jeszcze swoje zobowiązania z czasów panieńskich, o których M nie wie, które wynoszą nawet więcej niż 600 zł, więc ni mam bladego pojęcia jak ja to wszystko załatwię:-:)-(

co do siusiaka nie pomogę-my mamy cipolinkę:-)

Wiktoria i jak siostrzeniec?
Już wiadomo co mu jest mianowicie ma wyskoczone bioderko ale juz mu nastawili i miednice złamaną i płuco jedno troche obite.Lekarz mówi że jeżeli nie dostanie krwotoku wewnętrznego to narazie nie będą robić operacji zobaczą co bedzie jak sie obudzi bo jest w spiączce farmakologicznej innych objawów chwała bogu nie ma.Lekarz mów ze jak nic sie nie bedzie działo to założą gips i będą opserwować
hej :)

Kobietki, mamy chłopaków, mam pytanie... zdejmuję przed kąpaniem Igorowi pieluszkę, a tam siusiak cały czerwony i napuchnięty
shocked.gif
shocked.gif
jak robił siku nie plakał, więc chyba go podczas siuisiania nie boli, ale jak go dotknęłam, to zapłakał
no.gif
po kąpaniu nie dał sobie założyć pieluszki a jak już założyłam, to łapał się za nią i popłakiwał i ta sytuacja powtórzyła się kilka razy zanim usnął... czyli go boli
no.gif
no.gif
kurczę, co to może być?? Napletek??? ja nigdy mu nie ściągałam i teraz nie wiem czy to to???

sorki, ze tak tylko o sobie, ale cały czas myślę o tym jego siusiaku
unhappy.gif

co do siusiaka my nigdy nie mielismy z nim problemu ale bratanek miał i doktorka mu napletek odsyneła tak do góry i tam miał ropę wiem ze przy siusianiu nic nie robił ale trzymał sie za niego i bardzo go bolało.Jak masz możliwość jutro idz do lekarza i na to jest antybiotyk

Joaszka ja tez skonczylam ten beznadziejny kierunek pedagogike opiekunczo- wychowawcza, o podyplomowce moge sobie pomarzyc z powodu braku pracy i kolo sie zamyka, pracowalam juz w markiecie na kasie i w agencji bankowej tez na kasie, udalo mi sie miec przygotowanie zawodowe z pup w swietlicy szkolnej i na tym koniec, ale zalamana jestem, ze tyle kasy i wysilku poszlo na studia a teraz moge sobie tym d... podetrzec, moglam skonczyc zawodowke i mialabym prace, a po studiach nie mam, beznadziejne polskie realia,
wiktoria straszne z tym malcem :-(

ale sie jesien dziewczyny zrobila, masakra normalnie, meza rodzina cala ma wynajete domki nad jeziorem na dwa tygodnie od przyszlej soboty, oj w takiej pogodzie to ja to kiepsko widze, dobrze, ze mi w d... cieplutko heh

Ostatnia edycja:
Wika moj mlody tez tak mial,wkoncu trafilismy do chirurga i mu odkleili,wczesniej mialam masci,ale one nie pomogly..najlepiej bedzie jak pojdziesz jutro do pediatry,niech zobaczy..:tak:
Wiktoria,trzymam kciuki aby maly szybko wyzdrowial i wrocil do domku.,caly i zdrowy;-):tak:

Witam. Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swego grona?
Zacznę od stażu małżeńskiego, w lipcu minęła druga rocznica ślubu, mamy 10 miesięczną córeczkę, która jest moim całym światem. Jeżeli chodzi o dogadywanie się to obecnie przeżywamy mały kryzys, problemy z pracą, ja mam dużo obowiązków, szkoła, dom, mała i rozwiązywanie wszystkich problemów.
Co do pracy macie rację, ja skończyłam w tym roku licencjat z pedagogiki wieku dziecięcego i przyrody i z pracą bryndza. Wszędzie minimum 2 lata doświadczenia, ale skąd je wziąć? Teraz od października zaczynam studia magisterskie na kierunku dziennikarstwo i komunikacja społeczna, a teraz dorabiam jako opiekunka do dziecka. Mój m. niestety z pracą ciężko, mało się stara i wszystko odreagowuje krzykiem... Także obecnie są te gorsze chwile. Czasami mam ochotę spakować naszą trójkę i wyjechać, żeby zacząć wszystko od nowa, bo kocham moją małą rodzinkę nad życie.

reklama
Do góry