reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode Żonki :D

hejjj :)

jestem sppwrotem po kilku dniach nieobecności na bb, jakoś tak mnie dół złapał i nie miałam ochoty na kompa:-:)-(

Madlen, jak tam łowy męża?? Było co zjeść na kolację???:-D

Edysiek, podziwiam Cię z tą dietą:tak::tak::tak: ja nie mam samozaparcia a przydałoby mi się zrzucić kilka kg:sorry:

Lena, współczuję remontu i i oby jak najszybciej się skończył:tak:

Asienka, zdanie "mąż prasuje, a ja kilkam na necie "- SUPER!!!!! Ale masz fajnego męża:tak::tak::-D BAw sie dobrze na tym Tygodniu Bliskości :)

a ja mam w planach dzisiaj wypad na miasto w poszukiwaniu butów na sobotnie wesele

reklama
Wczoraj wieczorem napisałam takiego długiego posta i mi się przeglądarka zacięła :wściekła/y:
U nas nieciekawie, Tymek ma straszne problemy z zasypianiem w domu.Już nie mam pomysłów... Chyba zajrzę dziś do apteki po rumianek albo melisę, mam w domu herbatkę koperkową, ale ona jest raczej na brzuch, a poza tym nie chcę go przyzwyczaić do słodkiego smaku, a te wszystkie herbatki to tona cukru...
Wika humor już lepszy ? Jak masz zły humor to tym bardziej do nas zaglądaj :-D
Gwiadeczka no listopad to już praktycznie zima, więc wszystkiego się można spodziewać. Fajnie, że urodzinki udane.
Liza ja o 10:15 jeszcze w piżamie i pewnie mi jeszcze zejdzie, ty o 12 z kawałkiem obiad gotowy, posprzątane :szok: Normalnie tytuł Perfect Housewife :-D
Martusia sobota w sumie udana, tyle roboty, przyjechali, pojedli i pojechali. Na szczęście Ry w sumie po imprezie sam posprzątał, przynajmniej to :tak: To się trochę obkupiłaś - my wybieramy się w piątek po buty i kurtki dla wszystkich. Super, że Oliwce się podoba :tak:
Madlen pogoda was lubi, że pozwoliła wam wyskoczyć na festyn :-)
Edysiek no pewnie, że dam radę, ale przeraża mnie to, że cały tydzień praktycznie będę sama.

Muszę zacząć coś robić, Tymek o dziwo zasną oczywiście po wielkim krzyku, jak się obudzi to zje i idziemy na zakupy.

Witajcie!
Dzisiaj u nas chlodno i panuro, pewnie na dwor bysmy sie wychodzili, gdyby sie potancowaw Muzeum Etnograficznym.:-D Ach... to bedzie sie dzialo!:-D
Edysiek - hee maam mam wisi i czeka!:-D
wika - co do malza i prasowania, to ja w tym czasie roboty na necie szukalam i wpadlam na chwilunie zobaczyc co tam u Was?!:tak:
Lena - co do porodu, to przezywalam go wspolnie z malzem!;-)
mamaBoo- hm... to co koperkowej, to jak maly byl niemowlakiem to latalam po lekarzach w sprawie brzuszka i dowiedzialam sie, ze koperkowa jest niepolecana i witamina K rowniez. A nosisz go w chuscie?
Jean Liedloff - Noszenie dzieci i jego znaczenie » niemowlę | ekologiczne rodzicielstwo
i oczywiscie ślicznie prosimy
GRA.fm :: Toruń :: konkursy :: Płeć Męska na GRA.fm
i dziekujemy

witam !!:-)
nie poklikam z wami za duzo dzisiaj,bo mam smyki w domu..za oknem zimno,pada wrrr..,najgorsze jest to,ze ten cholerny piec nie dziala i pranie nie schnie..,mam nadzieje,ze w tym tygodniu naprawia,bo jak nie to bede z nimi rozmawiala,ale inaczej..;-)
maz wczoraj zlowil 3 szczupaczki,ale dal je znajomemu,bo my mamy jeszcze zamrozone,a on byl pierwszy raz i nic nie zlowil,ale kolega taki dobry,ze zaprosil nas na kolacje,a ze on kucharz,to tak ja przyrzadil,ze palce lizac..chlopaki jeszcze zrobili butelke whisky i maz dzisiaj w pracy zdycha..,ale przed chwila z nim rozmawialam i mowi,ze nie jest tak zle..;-)..dzieci wczoraj caly czas meczyly kroliczka,bo tam byl i teraz nas mecza..,ale jak..szok ..mam nadzieje,ze im przejdzie z tym krolikiem ;-)
ide poczytac co u was ,milego dnia :-)

Hej Żoneczki:)

U nas zimno ale słonecznie i nie pada...byliśmy z małą na dwóch spacerkach i na drugim się jej zasnęło:p

Teraz idę robić obiad i może zrobie ciasto lane z gruszkami:)

Witam
Dzis zaglądałam wczesniej ale czasu na pisanie nie mialam bo od rana przygotowywalam farsz do pierogów a to mieso sie gotowalo, a to potem kapusta potem mieliłam no i teraz juz pierogi ugotowane:-) mama oczywiscie mi pomogla :)
A i farszu zostawilam troszke bo zrobie krokiety jutro na obiad z barszczem czerwonym <mniam> :-)

Yyyy i niewiem co napisac....
Zamiast zdrowiec to ja zaczynam znów kichac :dry: brak slow! :no:
Na dworze 12 stopni tylko,na szczescie nie pada, ale i tak w domku jestesmy ;]

Witam się wieczorkowo :-)
Ale mi dzisiaj dzień zleciał, masakra... Tymek jak zasnął o 10 to obudził się o 13 i dopiero wtedy wyruszyliśmy na zakupy.
Z histeriami trochę lepiej, była jeszcze jedna, ale w chuście, więc o wiele szybciej się uspokoił, zasnął i śpi teraz ładnie.
Ry jeszcze nie ma, rano się nie widzieliśmy, czułam tylko jak buziaka daje jak wychodzi :-(

Liza ja już nie mam słów do Ciebie. Jak ty to ogarniasz przy trójce dzieci ?
Julita co to ciasto lane z gruszkami ?
Madlen też się napaliliśmy kiedyś na królika, ale jak poczytałam jakie szkody potrafią robić to nam się odechciało...
Asienka no widzisz, nie wiedziałam. On nawet tej słodkiej herbaty nie chce pić, bo mu nie smakuje, więc nie daję jej. Kupiłam dla siebie melisę i będę piła. W chuście rzeczywiście się szybciej uspokaja i tak słodko zasypia... A ja mam wrażenie, że źle zawiązuję tą chustę... U nas w mieście jest Klub Kangura i chyba się wybiorę. Napisałam maila i czekam na odpowiedź kiedy są spotkania.

Jutro wizyta u pediatry z Tymkiem, zabieram też Oskara bo problem z moczeniem nocnym rozrósł się na dzień i do tego jeszcze popuszcza w majty... Ostatnio pomogła mu rozmowa z pediatrą i mam nadzieję, że tym razem też tak będzie.

asienka milego balu
u nas dzisiaj poranek ciezki, mala trzeba bylo obudzic po 5, bardzo nie chciala no i jak maz ja zawiozl do przedszkola to byla tylko jedna dziewczynka, ale byli w innej sali wiec sie jej podobalo, najgorsze bylo to ze nie cchiala wstac nawet na haslo przedszkole na ktore zawsze chetnie wstaje nie cchiala wstac, mowila dzieci nie, hasiu (spac) chce
edysiek ja tez kocham dzisiejszych prowadzacych dzien dobry tvn
wika jak masz dola to wpadaj do nas,utulimy, pocieszymy, a nie siedz i sie nie doluj
mama boo ja msyle ze takie herbatki prosto z apteki sa lepsze bo to same ziola a nie cukier etc., co do moczenia nocnego to moze wina pojawienia sie braciszka na swiecie, tzn nie braciszka tylko stresu z tym zwiazanego?
madlen jak maz, super imprezke mieliscie, a kiedy wam ten piec naprawia?? ja tez cche krolika Mamus ;-)

u nas zimno pada, wieje, juz sie zastanawiam nad ubieraniem malej takiej cienszej zimowki, a co Wy ubieracie swoim maluchom?

a na koniec pytanie za 100 punktow co myslicie o zajeciu 3 miejsca w wyborach przez ruch palikota?

reklama
Martusia kupiłam w końcu dla siebie melisę i będę ją piła, a jutro na wizycie zapytam pediatrę czy mogę mu podać, bo bez konsultacji się boję. A te herbatki z Hipp`a itd. to sam cukier... Oskarowi dawałam, ale teraz chcę być mądrzejsza (starać się zawsze mogę :-D). Jeśli chodzi o moczenie nocne to od zawsze mamy problem, a teraz codziennie zdarza mu się w dzień. Poza tym...nie tylko siku, ale ten problem to też nie od dziś :zawstydzona/y: A mnie już ręce opadają - ani groźbą, ani prośbą, nic nie działa...
A co do Ruchu Palikota to czułam, że tak będzie :-) Także nie jestem jakoś zdziwiona i jak mam być szczera to wolę jego partię na trzecim miejscu niż SLD...
Lena gdzie Ci mąż wybył, że słomiana wdowa ? :-)

Ostatnia edycja:
Do góry