reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

olcia witam :) ja na przeziebienie poleceam *spam* jest z malin i cozsnku troche niemaczny ale pomaga

milena Oskar te mial czkawke czesto co czasami juz przeszkadzalo

u ans tez pogoda sie zepsula jutro chcemy malowac sypilanie zobaczymy co nam wyjdzie

reklama
Jezu jak mnie irytuje ta wielka reklama na bb co wyskakuje jak się wchodzi :no::angry: :sorry:
A widziałyście tą z podpaskami Always :-D:-D:-D no myślałam że się poszczam :-p

MILENAAA - a jakiegoś firmowego masz? bo ja się zastanawiam czy sobie jakiegoś chińskiego za 200zł nie kupić żeby zobaczyć czy w ogóle warto tylko czy to mi w ogóle odpali :-D :-p ...ooo ja tak stawiam że zaczniesz późnym wieczorem rodzić i urodzisz jutro nad ranem albo jakoś tak w nocy :-p:-)

VI - no właśnie tam inne drogi u nas jest to że trzeba te 10km przez centrum prawie że przejechać więc można się na korek nadziać :-p ale ja biorąc pod uwagę mój poród to bym i do Poznania zdążyła :-D:-D :-p ...dokładnie ja od lekarza zawszę z 4minimum leki dostaje na szczęście mam fajną aptekę w której pani tłumaczy mi co od czego i do czego i sama sobie wybieram co biorę bo najczęściej połowa jest bez sensu :sorry:

OLCIAAA - syrop z cebuli polecam ;-) jak krótko jesteście razem ? ;-) skoro masz wsparcie w rodzicach to szkołę skończysz spokojnie ;-) planujesz z chłopakiem zamieszkać ?

fame nawet nic nie mow o tych reklamach szalu mozna dostac :wściekła/y:

kurcze powidzcie mi czy bo ja juz nie wiem. Oskar ma skonczone 14 miesiecy i wydaje mi sie ze juz rozumie co znaczy niewolno, a moj S ciagle sie na mnie wkurza jak ja Oskarowi zwracam uwagę bo niby jeszcze jest za mały

watpie w to ze zszefowa bedzie okey dlatego ze miedzy nia a mna jest umowa usta na pol etatu a umowa jest spinana na umowa zlecenie ( bo ja dostaje jeszcze alimenty od mojego ojca i nie moge zarabiac wiecej niz 200zl a dzieki takiej umowie dostaje je) no i moja szefowa wykorzystuje to bo jak chodzi o godziny pracy i wynagrodzenie to ok pracuje takjak na pol etatu ale np wolnego mi nie dala bo powiedziala ze przy takiej umowie mi nie przysuguje l4 tez nie bo jak poszlam to mi zabrala za caly tydzien wyplate wiec z tym mam troche lipe :) ale dam rade moge zawsze po domach sobie dorabiac :) syropek sie juz robi a na wieczor wypije sobie jeszcze melczko z maslek czosnkiem i miodem :) a z Piotrkiem to ja juz od dluzeszego czasu (z rok) krecilam nie krecilam nie wiem jak to nazwac a to dlatego ze obawialam sie tego i przerazalo mnie to ze jest mlodszy ode mnie o rok a tak oficialnie to jestesmy ze soba o 2.5 miesiecy. No mama i siostra powiedzialy ze mi pomoga wiec jest dobrze :) tylko moja za bardzo nie wierzy w to bo ciagle mowi ze nie ma przeczucia (bo jak moja siostra byla w ciazy to mama od razu to "czula" a ze ze mna nie czuje) ciagle jej mowie ze jestem pewna w 100% ze jestem w ciazy bo nie dosc ze te testy to miesiaczka spoznia mi sie prawie 2 tyg i piersi starsznie bola czesciej chodze siusiu itp :) no ale uwierzy za tydzien ze jej przeczucia nie sa dobre :) :p wazne ze ja to wiem i czuje :)

SOKSY - oczywiście że rozumie i powinien być już uczony co wolno a nie wolno moim zdaniem nawet wcześniej ;-)

OLCIAAA - no to dobrze że masz tak pozytywnie rodzinkę nastawioną ;-) czasami Ci młodsi są bardziej dojrzali niż Ci starsi więc luz ;-) ważne że się nie wystraszył i nie uciekł :-p

Ostatnia edycja:
Soksy, napewno rozumie;-)moj ma 13 mies i mu tlumacze ze nie mozn, ze bee, ze boli itd tyle ze u nas takie tlumaczenie zacheca malego do rozrbiania jednak konsekwentnie tlumacze;-)

watpie w to ze zszefowa bedzie okey dlatego ze miedzy nia a mna jest umowa usta na pol etatu a umowa jest spinana na umowa zlecenie ( bo ja dostaje jeszcze alimenty od mojego ojca i nie moge zarabiac wiecej niz 200zl, a dzieki takiej umowie dostaje je) (...)

Olciaaa ja tez na umowie zlecenie byłam i alimenty brałam ale z tego co wiem to kryterium dochodowe jest 750 na osobę w rodzinie. jak dasz radę i dobrze początki będziesz znosić to ok ukrywaj bo wiadomo trzeba zarobić. Mój szef dowiedział się dopiero po 2 miesiącu ale wiedziałam że mnie nie zwolni i utrzyma ile ja będę chciała. ale umowy i tak by nie zmienił. też na umowie miałam inną kwotę niż w rzeczywistości. Jak szefowa opłaca za Ciebie składki ubezp to na L4 i macierzyński możesz iść (miałam kilka rozmów z rqadca prawnym).
a skąd jesteś??

Cześć :) jestem tu nowa ... w niedziele zrobiłam dwa rożne testy ciążowe i oba wyszły pozytywne :) początkowo bałam się powiedzieć mamie o tym ale następnego dnia powiedziałam i o dziwko była szczęśliwa :) ja tez jestem :) byłam w poniedziałek z rana u ginekologa ale nic mi nie powiedział kazał przyjść za 10 dni :) wiec czekam z niecierpliwością :p złapałam jakieś przeziębienie i nie wiem co zrobić żeby chociaż trochę lepiej się poczuć mam katar i ból głowy czy któraś z was była przeziębiona na początku ciąży ? jak się leczyłyście ? Miłego dnia ;)
Witaj:-D Ja na początku miałam straszny kaszel aż mnie cały brzuch na dole bolał dostałam od mojej gin jakiś syrop na przeziębienie dostępny dla kobiet w ciaży ale nie powiem ci jaki bo nie pamiętam bo nie wykupiłam ale wyleczyłam się domowymi sposobami właśnie ciepłe mleko miodek syropek z cebuli i dużo wygrzewania pod kołderką.:tak:

Na 29 mam sprawe o alimenty ojciec w tym miesiacu też nie zapłacił a to juz trzeci raz. Dowiedziałam się w ogóle że planował wyjazd na wakacje ale rozprawa mu plany pokrzyżowała a w maju był na 3 tyg w sanatorium i zagranicą węgry i słowacja przez niego zaliczone na jednym wyjeździe a głupich alimentów płacić nie może. Nawet sie nie zapyta czy cos mi potrzeba nic zero idiota kompletny skąd tacy się biorą??:wściekła/y::angry:

Ostatnia edycja:
femme tak u nas drogi super :-) wszedzie się jeździ 100 km/h :-)
olciaaa własnie chyba maleństwo jest w tej samej sytuacji co Ty .. także może Ci dużo powiedzieć :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Papitka ojciec musi Ci palcic alimenty jesli sie uczysz, moj Ł studiuje nie mamy slubu i dostaje normalnie ale warunkiem jest chyba uczenie sie w trybie dziennym, dowiadywalismy sie u radcy prawnego bo jego ojciec z takich jak Twoj...nie wiem jak jest z nauka zaoczna

Do góry