reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

hahhaha kasiek no to trzeba było sobie rekawice gumowe założyć :-p haha
a z ciązami wcale tak nie jest że nic nie robią , u mnie było w obu ciązach tak ze miałam usg we wczesnej ciązy czyli ok 7 tc z poowodu lekkich powikłań
po prostuna pierwsze usg jesli wszystko prawidłowo przebiega a ciężarna czuje sie dobrze czeka się do 12 tc.. ot cała filozofia
a jesli coś się dzieje to zawsze wywyłaja do szpitala na skontrolowanie sytuacji

olciaaaa witaj :-) szkoda że w pracy musisz ukrywać ciąże , ale moze nie będziesz musała się zwalniac a szefowa pozwoli Ci zostac dłużej i moiże uda Ci sie iść na macierzyńskie , a póxńiej wrócić do pracy

reklama
Vi ja przy tamtym poronieniu nie zostalam skierowana do zadnego szpitala..;/ w PL jak cos sie zaczyna dziac to dostaniesz leki na podtrzymanie, a u nich musi wszystko odbywac sie w sposob naturalny.
Synek kuzynki tak kaszlal ze az lzy mu lecialy taki duszacy kaszel, goraczka i poszla z nim do przychodni a babka mowi: "to z powietrza przejdzie mu"..;/ i dzieciaka w nocy pogotowie zabralo do szpitala bo tracil oddech..

Vi no w sumie racja na pewno wszystko dokładnie robią a nie jak w Polsce jak nie zapłacisz to po łebkach ja w sumie miała 4 USG bo mieliśmy wypadek więc zrobili czy się nic nie odkleiło a to już chyba był 37 tydzień

Wampi Wszystkiego najlepszego , spełnienia Marzeń ; *****

Milena a ogolnie to jak sie czujesz\? Pewnie Ci juz ciezko z tym brzuszkiem?;-)
Aj no ciężkawo mi .... Ale daję radę jako tako:-D

Cześć :) jestem tu nowa ... w niedziele zrobiłam dwa rożne testy ciążowe i oba wyszły pozytywne :) początkowo bałam się powiedzieć mamie o tym ale następnego dnia powiedziałam i o dziwko była szczęśliwa :) ja tez jestem :) byłam w poniedziałek z rana u ginekologa ale nic mi nie powiedział kazał przyjść za 10 dni :) wiec czekam z niecierpliwością :p złapałam jakieś przeziębienie i nie wiem co zrobić żeby chociaż trochę lepiej się poczuć mam katar i ból głowy czy któraś z was była przeziębiona na początku ciąży ? jak się leczyłyście ? Miłego dnia ;)
Byłam przeziębiona w ciąży , ale co do leczenia idź do lekarza lepiej na własną rękę nic nie działać ( bynajmniej ja wolałam się skonsultować ) A z domowych sposobów , tak jak kasiek pisała herbata z sokiem malinowym , albo z miodem oooo .. I Spokojnej ciąży życzę ..

Laseczki czułyście może czkawkę dziecka ?? Boo albo ja mam coś z głową , albo moja córa w brzuchu ma czkawkę :-D:-D:-D
W ogóle nic nie mówie , ale coś mnie bierze dziś , obym nie wylądowała dziś w szpitalu !!!

Ostatnia edycja:
magda a w którym tc poroniłaś?(współczuję straty)
moja kolezanka tez poroniła tutaj i pojechała do szpitala była na obserwacji 2 dni poroniła jak się nie mylę w 8 albo 9 tc
a jak jej starszy synek nie miał apetytu był apatyczny i miał podniesioną temperaturę i biegunkę to leżał w szpitalu tydzień na obserwacji i pod kroplówkami
więc widać ta jak w polsce co szpital to lekarze ...
ja miałam przypadek plamienia z Viki w 6 tc ciązy dokładnie 6 tc i 3 dni i zostałam skierowana na usg pani powiedziała ze jajeczko na swoim miesjcu i zaprosiła mnie za tydzien na usg bo powiedziała ze bedzie juz biło serduszko i pojechałam z mężem za tydzień i faktycznie biło i było wszuytsko ok..
wiec ja zadowolona z opieki jestem ....,

a jak moja Vi była chora też miała kaszel też mnie odesłali do domu bo lekarz powiedziałze to wirusowe a nie bakteryjne i że musze nabyć leki na kaszel w aptece bo antybiotyk nic nie pomoze bo antybiotyki leczą bakterie a na receptę nie wypisuje sie zwykłych syropów , też na pocżatku byłam nie zadowolona no ale to jednak prawda że po co mi antybiotyk który i tak nie pomoże?
myślę że tu wystarczy się zagłebić co i dlaczego .... żeby pojąć ich podejscie :-)

milena ja czułam u Viki czkawke nie raz :-p u Emmy chyba tylko raz :-p
kasiek u nas ciężarna całą ciążę ma darmowa opiekę i np jeśli coś cię niepokoi to mozesz poprosić o jakieś dodatkowe badanie i Ci zrobią , jesli nie poprosisz to oczywiście nie :-p

Ostatnia edycja:
Milena Dominika miała ciągle czkawkę w brzuchy brzuch mi śmiesznie skakał a potem jak się urodziła to z czkawką w pakiecie wystarczyło lekko brzuszek odkryć i już czkała hahaha

VI mi się wydaje że to zależy od szpitala

Witam,
Maly zsnal o 22 a wstal o 7:sorry2:ale ja pospalam do 11.30 Ł zajal sie malym, rano wstalam tylko zropbic mu kasze i go ubrac
Vi moja kolezanka mieszka w Irlandii w maja 2011 ur coreczke 4670 i bardzo chwali sobie tamtejsza opieke:tak:
Kasiek ja maialam usg prawie co mies i gdu lezalam w szpitalu chyba 2 czy 3 razy
Olcia witaj moze nie ebdzie tal zle z szefowa a jesli juz zeby udalo sie ukrywac bo ja np strasznie wymiotowalam przez pierwsze 3 mies. Co do przeziebienia nie pomoge bo nie chorowalam w ciazy
Milena moj czesto mial czkawke, znoajoma z sali sie smiala ze jej syn tak miala i ciagle glodny jest ia jak sie okzalo moj tez ciagle by jadl. a czemu dzis jeszcze nie chcesz rodzic?ja rodzialam bez swojego gina on tylko wiedzial ze zaczynam bo badal mnie rano a ur przed 17, od 15 przyjmowal pacjentow i zadzwonil do lekarza ktory mial dyzur poa tym i tak najwaiejsza jest polozna jesli wszytsko idzie tak jak powinno bo u mnie byl lekarz
Wampi wszytskiego najlepszego;* 100 lat

Ostatnia edycja:
anula w jakim regionie mieszka?
ja też sobie chwalę tą opieke , i jak pisze na początku nie zawsze byłam zadowolona ale duzo mi tutaj lekarze tłumaczyli kiedy nie ukrywałam swoego niezadowolenia... wiec nie raz rozumiem dlaczego jest tak a nie inaczej , dlaczego jedno dziecko z biegunką odsyłają do domu a inne daja do szpitala itp ;-) ale tu się można długo rozpisywac :-)

i tak samo jak mój teść kiedyś powliedział.. w pl to nigdy nie odeśle Cię lekarz bez recepty i reklamówki antybiotyków.. a tu się właśnie trzeba zastanowić czy ta torebeczka leków jest faktycznie konieczna i czy konieczne jest faszerowanie dziecka antybiotykami czy innymi takimi ;-)

Kasiek , Vi Już myślałam że mam coś z głową nie taaak ;) Będe miała dzidzi z czkawką ;P

Milena moj czesto mial czkawke, znoajoma z sali sie smiala ze jej syn tak miala i ciagle glodny jest ia jak sie okzalo moj tez ciagle by jadl. a czemu dzis jeszcze nie chcesz rodzic?ja rodzialam bez swojego gina on tylko wiedzial ze zaczynam bo badal mnie rano a ur przed 17, od 15 przyjmowal pacjentow i zadzwonil do lekarza ktory mial dyzur poa tym i tak najwaiejsza jest polozna jesli wszytsko idzie tak jak powinno bo u mnie byl lekarz
Nie chodzi nawet o lekarza, o przerażenie :-D:-D:-D A tu mnie wszyscy z forum wyganiają więc wcale się nie zdziwię jak wyląduje tam już dziś ...

reklama
Cześć :) jestem tu nowa ...

witaj :)

ja całą prawie ciąze przeziebiona bylam. na zmiane z anginą i zatokami.potem sie okazalo ze to przez astme moją. no ale w ciązy bedąc nie wiedzialm o tym i nopn stop prawie na syropach tabletkach do ssania i takich tam innych slabych.

z domowych sposobów to syrop z cebuli lekarka mi zalecila pic. oddech po tym powalający ale pomagało. no i z malin sok do herbaty.

ale zimno dziś ;/

Do góry