reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Dziękuję Wam wszystkim za gratulacje co do zdania matury ustnej, dzięki za całe wsparcie, które mi dajecie !: )
Zaczynam wierzyć,że jakoś to będzie ;) Nie za łatwo, ale jakoś napewno ;)

Jesteście cudowne :* <3

Lecę gotować spaghetti ( ktoś ma ochotę ? :p)

reklama
BLANECZKA jam poproszę, wszak kupiłam dziś wszystko na spagetti ale zrobi się je po niedzieli, K dziś calutki dzień nie ma, wróci wieczorek, Mela ostatnio n=jeść w domu nie chce to dziś dzień bez obiadku.

a moja Vi barbie nie lubi aż tak bardzo :-p
Vegas ja mam kase fiskalną ale taką raczej dla młodszych dzieci 12-18 msc no i Vika sie nia nie bawi :-p bo już z niej wyrosła
ale nie wiem co jakby miała taka bardziej dorosłą ;-) kupiłam jej kiedys same pieniązki takie podrabiane to się nimi bawiła non stop , ze kupowała coś przynosiła mi kase nawet jak szłam do sklepu to wkładała mi swoje do portwela i miałam jej kakao kupić :-p hihi
no i sprzedawała mi zabawki :-p itp....
więc może być pomysłem dobrym :-)
anetka witaj :-p
blaneczka to naprawdę ten Twój to gówniarski tyłek :/ ja bym mu napisała ze test na ojcostwo wyjasni wszelkie jego watpliwości i koniec...
nic wiecej się nie rozipsywała a on .. niech se posze co mu się podoba... nawet jak go zaskarżysz o alimenty a się nie zgodzi na test to sąd na nim to wymusi żeby udowodnił że nie jego dziecko i płacić nie musi..w innym wypadku bedzie musiał płacić
także sie nie przejmuj :-) aha i nie kasuj jego smsów !!!! będziesz miała na dowód w sądzie
blaneczka nie zapisuj tylko zostaw w odebranych bo jak zapisujesz to z tego co wiem to nie wyslwietla się wtedy nadawca tylko tak jakby kopia robocza.... a qw podebranych jest i data i wszystko co potrzebne :tak:
dorotar ja Cię rozumiem :-) przeczytałam wyżej i rozumiem że nie masz czasu na czekanie... wcale się nie dziwię .... bo ja tez bym chciała jak najszybciej.. ja tylko napisałam że od czegoś trzeba zacząć... i dlatego napisałam ze póki co sobie szukaj w międzyczasie innej pracy i jak znajdziesz to do niej idź... bo dla mnie mimo wszystko lepiej coś mieć nić nie mieć nic ;-)

a co do dnia dziecka ja nie kupuję nic :-)
moje dziewczyny już mają wszystkie możliwe zabawki jakie mogłyby mieć odpowiednie do swojego wieku i jakimi chą się bawić , trampoliny na dzień dzisiejszy nie kupię bo własnie kilka dni temu wydałam 650 euro na naprawę auta i nie mam kasy żeby za 300e kupić trampolinę , tej małej nie chcę bo mi sie nie opłaca takiej kupowac kiedy wiem ze duza tak czy siak kupię za miesiac lub dwa pewnie :-p
no i postanowiłam ze jak będzie ładna pogoda po prostu pojedziemy na piknik ja popiekę ciasteczka ciasto zrobię coś pysznego czy cokolwiek .. zaprosiłam znajomych z dziećmi porobimy im konkursy jakieś z nagrodami .. spedzimy miło czas :-) i tyle
jak nie będzie pogody to będziemy w domku i ten sam scenariusz a konkursy będą odpowiednie do siedzenia w domu :-)
a no kupię im ciuchy jakieś , no ale to nie bardzo liczę jako prezent tylko tak bo trzeba uzupełnić garderobę :-)
zabawek na pewno nie :-p za dużo ich mam :-)
o może kupię też im pościele nowe na łózka.. będa szczęśliwe a kasa dobrze wydana ;-)

a zabawki .. dostana od dziadków :-p więc coś dla siebie też mieć będą :-)

Vi- nie skasowałam :) siedzi w odbiorczych żeby było potwierdzenie i na wszelki wypadek zrobione jest zdjęcie tego smsa .
Zamierzam to też wykorzystać w ograniczeniu mu praw rodzicielskich . Ale zrobię to po kilku miesiącach jak się nie będzie interesował małą . Jak będzie się chciał z małą widywać to ok, ale pójdziemy do sądu , żebym na piśmie miała napisane ile mała jest u niego i ile u mnie, i że na każdy wyjazd poza miasto musi mieć moją zgodę . Jeszcze mi dziecko wywiezie zagranicę jak tego nie zrobię i dopiero będzie. .

Może to czarne scenariusze, ale ten człowiek jak dla mnie jest nieobliczalny .

Blaneczka no bym gnojowi sama morde obila. Jak ja nie znosze takich ptafianów.. najpierw pierniczy farmazony jak to on cie kocha a ty wam szansy nie dajesz, a po kilkunastu dniach cie suką nazywa i "grozi" ze na dziecko nie da.. aaaaaaaaaaaaaaaa !! sama je sobie zrobilas?? noz!! mogł wacka w portach trzymac.. a nie teraz cie z blotem mieszza i pierniczy ze sie puscilas.. noooooooooooooooz.. cisnienie mi sie podnioslo..

co do chcienia czy nie kobiety z dzieckiem. Mam kolka kolezanek ktore z dzieckiem, lub z dziecmi znalazly takiego co je pokochał i dzieci jak swoje wychowuje. Niema reguly. I nie zaden stary dziadek tylko zazwyczaj to faceci w ich wieku..

Co do tego ze sie boisz. Ja jak urodzilam Filipka to n iby bylam praktycznie przygotowana do opieki nad dzieckiem.. ale kąpac kapala moja mama, bo ja sie balam ze kikut pepowiny uszkodze. No i bylam obolala. stac dluzej jak minuta nie moglam bo mnie szew ciągnął.
przy O.. balam sie.. bo sądzilam ze juz wszystko zapomnialam, przeciez poprzedni dziec lata swietlne temu był itd..

Kasiek musze miec 300 zł na oplacenie hotelu zeby nie musiec dojezdzac do wawy codziennie na zajecia. Bo turnus sam w sobie F ma za darmo z racji tego ze nalezy do fundacji.
w poniedzialek jade do Krajowego towarzystwa walki z kalectwem. Oni tez organizują turnusy.. moze tam sie na jakis zalapiemy, chcem F zapisac na hipoterapie i moze mi coś mądrego podpowiedzą z Amicusem ( turnusem w stolycy )

Liza ja o ciązy z F dowiedzialam sie w 17 tyg. w ciągu tygodnia takiego brzucha dostalam ze mnie ludzie nie poznawali, bo przeciez tydzien wczesniej chuda jak drapak chodzilam. miesiąc pozniej mialam brzuch jak do porodu.a to byl dopiero 5 miesiąc :) i tez mi szybko ciąza zleciala :D

Cześć Dziewczynki

Ja znowu do tyłu od wczoraj jesteśmy u mamy na weekend, podczytałam tylko o prezentach na DD i kolczykach.

To się do tego odniosę Julka ma kolczyki w uszach od dzisiaj ;-) to była jej decyzja bo ja nawet o tym nie myślałam :-p nie ciąga za nie w ogóle i ch nie dotyka , ładnie dała sobie przemyć i pokręcić więc chyba dobra decyzja :tak:

A co do prezentu na DD to Julka dostatnie od Nas rower, myślę też nad trampoliną (244cm) kupiliśmy chrześniaczce J na komunię która była tydzień temu i za każdym razem jak zachodzimy poskakać to Julkę ciężko z niej ściągnąć tak jej się podoba :-D
Zobaczymy jak będziemy stać z kasą bo kupujemy nowego laptopa :tak:

Renata - on taki jest , koleżanki mi mówiły , ale ja zawsze mądrzejsza .Muszę teraz tak rozegrać sprawę, żeby mi dziecka nie zabrał po kilkunastu latach bo mu się przypomni, albo żeby mi jej nie wywiózł nie wiadomo gdzie . Ten człowiek jest do wszystkiego zdolny .
Jak byłam chuda i śmigałam codziennie w obcasach to byłam najlepsza , a teraz jak jestem duża i chodzę w płaskich butach to pisze że jestem grubą s*** .
Później mi napisał jeszcze że naciągam jego rodziców na wózek za 3 tys . ( co jest nieprawdą, bo kosztował tysiąc i jego rodzice sami zaproponowali, że kupią wózek a cena nie gra roli) i że nie będzie płacił za moje zachcianki, bo nie będzie mnie sponsorował .
Nosz kur** ,czy ja mu każę mnie sponsorować?! Nie ! Chcę żeby mi dał na dziecko. Ja nie śpie na kasie tak jak on . To nie tylko moja córka , ale jego też.

Cześć Wam
wink2.gif
Ale mnie dziś fajnie opaliło, zaraz humor lepszy
laugh.gif
Jutro c.d. opalania a od pon. znowu praco witaj a też ma być upał, no ale trudno
p.gif

Blaneczka ja piernicze co za zakichany cham z niego!!!! i mnóstwo innych epitetów mi się nasuwa na myśl, ale lepiej tu tego nie pisać:wściekła/y: Na pewno sobie z czasem kogoś znajdziesz, mam sporo koleżanek z dziećmi co wpierw były samotnymi mamami a teraz mają na serio udane związki:tak: Będzie dobrze:tak:
Renata a to do 17tc nie miałaś okresu? Czy miałaś?
Kaamaa oo pokaż Juleczkę w kolczykach:-)
Gosia a to praca w weekendy tylko?

reklama
Do góry