reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

sali wiem, a później krzywy zgryz od tego smoka mają.. Moja nigdy smoczka nie miała :-p tzn może ze 2 razy, ale od razu wypluła :-p

reklama
VI  :-D:-D:-D.

SALI ja też bym odstawiała na twoim miejscu bo butle podobno źle na zęby wpływają...  To że lubi, ja bym tak nie  tłumaczyła... Bo tak samo ostatnio zonka miałam jak chłopczyka prawie 3,5letniego z dydkiem zobaczyłam... Masakra...

Kurcze nie moge się rozgrzac... Ciągle mi zimno

Snoopy- Moja Pyśka też je wszystko prawie, zjada duże porcje, 5 posiłków dziennie i ja nie wiem, czemu waga w miejscu stoi:no:
Tylko Oni podejrzewają 100 różnych rzeczy tak naprawdę, ale badania się robią, to najważniejsze:tak:

Anetka- Jeżeli wyjdzie coś nie tak w tych badaniach krwi, to jest szansa, że nie będzie miała. Ale zależy czy coś wyjdzie i co. Bo jeżeli badania wyjdą ok, to będzie miała na 100%. A jeżeli wyjdzie np. ta nietolerancja glukozy, to nie będzie musiała mieć;-) I tak pozytywnie sobie myślę, że może Jej nie zrobią, o:tak:

Anula- Jeżeli badania będą ok, to wizyta w marcu skończy się szpitalem i badaniem żołądka:-(
Podobno może przy tej nietolerancji nie mieć wysypki. A do tego Ona drapie się często po brzuszku i szyi, więc ta "alergia" może się tak objawia? Bo robaków nie ma, TSH w normie, bo miała to badane... Czekamy na wyniki i wszystko się wyjaśni:tak:

Sali- Nam powtarzają, że to, że mało waży to nic, najgorsze, że Ona tyle waży od 7 miesięcy, bo do 7mż przybierała idealnie, a potem stanęła w miejscu...:-(

Idę spać, bo chyba padnę, cały tydzień się kładłam o 1.00-2.00 i do tego spać nie mogłam:-(

Do jutra dziewczynki, buziak na dobranoc:-)

Boże jak wy drukujecie litości nie macie, do kibla nie ma kiedy wyjść :-D

Co do butli, ja jestem mega świrem na tym punkcie, całe życie męcze się z konsekwencjami butli i smoka... wiele razy pisałam o moich krzywych zębach... masę kasy i cierpienia mnie to kosztowało a i tak efekt "zadawalający" Julka w dniu skończenia 6mc-y pożegnała się z butlą, ładnie żłopała z niekapy, od 4mc-a kaszki,obiadki, deserki jadła z łyżeczki a w wieku 11mc-y samodzielnie piła z"dorosłego" kubka :tak: Smoczek niestety do zasypiania jest, ale używam z aventu są płaskie i jakdziecko nie ssie to sam wypada, wiec to tylko chwila ;-)

A co do jedzenia Julka uwielbia ser, a najbardziej tarkowany :-D a jej ulubionym warzywem są oliwki :-D kupuje jej specjalne z małą zawartością soli w zalewie. W ogóle nie ma problemu z jedzeniem ostatnio ma troszkę mniejszy apetyt ale się nie przejmuje :tak:
Aaaaa i moje dziecię wczoraj po roku nie picia mleka wypiła go "aż" pół szklanki sama była zdziwiona że może tak dobrze smakować :-D

mała_czarna to oby obyło się bez tego badania :tak:

kama my też mamy skutki picia mleka w nocy do 1,5 roku życia.. w postaci chorych ząbków niestety :-( na szczęście to tylko dwie malutkie plamki.

kasiaF a co CI tak do śmiechu??:-p

moja Vi tak samo ... mleczko piła z butli TT i to bardzo krótko bo pźniej z niekapka
mając 9-10 msc piła ze zwykłego kubka :-)
na noc czyli po kąpieli mleko przestała pić jak miała 1,5 msc i nie wołała więcej (wtedy piła z niekapka więc późiej nie było problemu jak nie chciała z odstawieniem bo to była jej jedyna ostatnia butla jaką piła
a teraz pije mleko normalnie ze wszystkiego.. a jak czasem woła cos po Emmie np sok to jej odkręcam i daję sama butelkę zeby nie nabrała złych nawyków :-p
smoczka nigdy nie używała... nie chciała
Emma smoczka nie chce , a mleko pije z niekapka , a czasem z butli aventu zalezy co mam pod ręka :-p
zdjęcia dam jutro bo mąż przyszedł i chce film oglądac to porównacie moje dziewczyny :-)

reklama
A ja się cieszę że młody po odstawieniu od cyca w nocy pił i pije tylko wode, i ostatnio nawet w dzień woli pic wode niż soki czy herbatki. Pije z tych butelek takich Kubuś waterrrrrr, a w dzień z kubka normalnejo odkąd skończył 1,5roku jakoś... A tak to od 6mieś życia tylko niekapki były ;-) te 360st chyba LOVI firma czy jakoś tak

Do góry