reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

To ja niz z gruszki ni z pietruszki ...

To ja musze sie wziasc za moja Zuzie, bo na noc pije jeszcze mleko z butelki a i zdrarza sie ze nad ranem krzyczy mleko i nie pojdzie dalej spac. Myjemy ząbki i nie widze narazie nnic na ząbkach ale ma takie sliczne perełki ze szkoda by było.
A ja dzisiaj zauwazyłam rostki na pleckach i szyjce u Zuzi , moze to potówki???

reklama
Kama jak tak czytam to co piszesz to ja mam podobnie, z tym że ja smoka ssałam do 6r.z... od czego mam krzywy zgryz... Ali zabrałam smoka jak skonczyła z 1.5r a z butlą się pożegnała jak miała rok i niekapek ja zastopił, na szczęście ma proste ładnę ząbki ale to mleczaki... boje się że będzie miała stałe krzywe ale jak coś odrazu aparat... My z M mamy plan że zakładamy aparaty po porodzie:-D Gracek chyba będzie nosił z nami bo babka mu butle wciskała do 3 r.z.... a M się wpieniał bo co on butle wywalil babcia kupila nowa bo jak to tak z jakiegos kubka dziecko ma pic?.... eh cieszy mnie ze mi sie az tak nie mieszali:-D i teraz tez nie beda;-)

Witam wieczornie,nie nadrobie Was kochane,nie dam rady,jestem padnieta i jakos bez weny i humoru,maly pocycal przed chwila i dalej poszedl spac to ja mam chwile,zeby sie na sprawdzian pouczyc. Chialam tylko sie przywitac i zapytac jak przekonac Adasia do picia z niekapka,bo poki co to on tylko trze o dziaselka i gryzie ten dziobek a pic nie chce:baffled: i nawet nie za bardzo probuje,chyba mu sie po prostu nie chce,nie wiem:confused: a chcialabym go nauczyc zeby wode czy herbatke pil z kubka juz.

milej i spokojnej nocy,buziaki

Snoopy dokładnie, mleczaki mogą być proste i piękne a stałe wyrosnąć powykrzywiane, oby nikomu się to nie przytrafiło. A co do aparatów to ja akutalnie mam stały założony, ale muszę się gada pozbyć bo dalej już zęby nie chcą współpracować.. nie pomaga przykręcanie, na szczęście nie są już tak bardzo krzywe jak kiedyś, ale do zejścia sie dwóch szczęk jeszcze trochę brakuje.

Malwina mogą być potówki,a może trzydniówka??

Vikamcia ​ale z Ciebie zlośliwe stworzenie.Masakra.

Kasia Zuzia też miała ten Lovi 360st ale już też go odstawiliśmy :tak: no i Zuzka też ostatnio polubiła wodę, a kiedyś w ogóle nie chciała pić :no: a teraz lubi pewnie dlatego, że ja teraz dużo wody piję to i ona chce ;-)

Malwina to lepiej uważaj na to mleko w nocy.. niby nic nie widać, a później może się zrobić prochnica butelkowa.. bo wiesz to mleko zostaje na ząbkach przez całą noc i myjecie dopiero rano. Zuzia też miała ładne ząbki a nagle zrobiły jej się takie żółte plamki dwie, a zrobiło jej się to gdzieś tak rok czy trochę mniej po odstawieniu butelki i mleka w nocy..

snoopy jak nie chcesz to po prostu nie odpowiadaj... A co z mamą Gracka? Gracek mieszka z tatą?

Kama zazdroszczę Ci tego aparatu stałego :-p ja nie mam bardzo krzywych zębów, prawie to niewidoczne, ale dolne chciałabym wyprostować.

Witam wieczornie,nie nadrobie Was kochane,nie dam rady,jestem padnieta i jakos bez weny i humoru,maly pocycal przed chwila i dalej poszedl spac to ja mam chwile,zeby sie na sprawdzian pouczyc. Chialam tylko sie przywitac i zapytac jak przekonac Adasia do picia z niekapka,bo poki co to on tylko trze o dziaselka i gryzie ten dziobek a pic nie chce:baffled: i nawet nie za bardzo probuje,chyba mu sie po prostu nie chce,nie wiem:confused: a chcialabym go nauczyc zeby wode czy herbatke pil z kubka juz.

milej i spokojnej nocy,buziaki

Spróbuj może ze słomką?;-) jak załapie słomkę to będzie wiedział że i kubek jest fajny, u mnie mała słomkę zakumała po 2 minutach i tak jej sie podobało że inaczej przez pewien czas pić nie chciała:-D

Snoopy dokładnie, mleczaki mogą być proste i piękne a stałe wyrosnąć powykrzywiane, oby nikomu się to nie przytrafiło. A co do aparatów to ja akutalnie mam stały założony, ale muszę się gada pozbyć bo dalej już zęby nie chcą współpracować.. nie pomaga przykręcanie, na szczęście nie są już tak bardzo krzywe jak kiedyś, ale do zejścia sie dwóch szczęk jeszcze trochę brakuje.
No właśnie, ja mam krzywy zgryz a mój M krzywe zęby dolne:-D i oboje będzie za kratami, a jak przy całowaniu się szczepimy to jaja będą bo obcęgi w ruch pójdą:-D też na pewno zamontują nam na stałe z tym że ja liczę się z tym że będę nosiła dużo dłużej i na pewno bardziej będę cierpiałą niż M, ale będę miałą w miarę normalny zgryz bo teraz mam masakrę;-) na zdjęciach tak się w oczy nie rzuca ale mi przeszkadza...

anetka
mama Gracka umarła jak jeszcze nie miał 2 lat... M sam go wychowywał z pomocą mamy... Wiadomo jak to babcia... Jak on w pracy to ona swoje....

Ostatnia edycja:
Ja mam to szczęście że moja je wszystko:)

Kamma
kupiliśmy kanapę nie dużą bo stwierdziliśmy że na razie nie mamy gdzie postawić bo i tak z nami w pokoju musi spać;/

Out współczuję Ci przegoromnie mam nadzieje że Ci się ułoży:)

Mysini właśnie ja też proszę o fotkę USG uwielbiam:D:D

Sali mam ciotkę dentystkę i się obsłuchałam i sorry ale Twoja córcia jest za duża na butelkę możesz narobić jej tylko krzywdy przez wady zgryzu. Moja siostra np. była nie upilnowana i chyba już 5 lat nosi aparat i zęby nie chcą jej wejść tam gdzie powinny. A doszło do tego że chyba 4 w ogóle w dzionśle wyrosła i miała wyłuskiwaną operacyjnie a i tak lekarze się bali żeby jej wszytskie nie wypadły... A długo doiła kciuka...

A i tak jak Anetka pisze słodkie rzeczy i jakiekolwiek kaszki powodują próchnicę...

Dobra chyba lecę sorry że nie wszystkim ale produkujecie że szok:p

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry