reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Dafii dobrze, że z Julcią już coraz lepiej po tym weekendzie to pewnie już zapomnicie, że chora była.
Ewi dobrze, że to tak sie skończyło. Ja też będę drzwi wymieniać jak Zośka zacznie łobuzować, bo znam taką okropną historie z tymi drzwiami szklanymi, że szkoda aż pisać.
Kinga będę trzymać kciuki ;)

Zosie wypchnęłam na spacer z moją siostrą młodszą. Na ten długi weekend przeniosłyśmy się do moich rodziców, bo nie chce mi się samej siedzieć.
U nas burzy już długo nie było, dzisiaj świeci słoneczko ;)
A później jadę po balony na Malwinki roczek, bo moja bratowa robi u mojej mamy na ogrodzie ;) Mam taki plan, zeby z takiego fotela zrobić jej różówy tron ^^ ciekawe co z tego wyjdzie ;P

reklama
kasiek taaa... i jak narazie tylko tyle sprzatnelam, reszta w miejscu, obiad dzieciaki jedza:p

gosdia a ze tak sie zapytam to gdzie twoj facet? jestescie razem? sorry jezeli cos przeoczylam...

Pomocy! Jestem Marysia, mam 24 lata i wspaniałego męża. Jestem w pierwszej ciąży w 5 miesiącu. Mam wiele pytań na temat ciąży czy znalazł by się tu ktoś doświadczony który odpowiedział by na moje pytanka!?

- Czy mogę uprawiać seks w moim stanie?
- Czy mogę rodzić w domu ?
- Czy poród naturalny jest bezpieczny ?
- Czy to normalne że w 5-6 miesiącu mój brzuch jest już bardzo, bardzo duży ?
- Czy to normalne że mam straszną ochotę na seks ?

Czy macie dla mnie jakieś rady ? Bo strasznie boje się ciąży i w ogóle porodu... :(

Maria, zadałam ci pytanie:-)
bo w dziwny sposób jakaś osoba odwiedziła nas na wątku października, potem tutaj :) :)
i troszkę się pomyliłaś w kalkulacji....

kogoś mi to przypomina :)

Mariolcia widze ze szpiegujesz :-D
kasiek przyjechalabym, uwierz... gdybym chociaz w pl mieszkala.
Liza nie kracze, tylko zazdroszcze ;-)
Elwirka a juz myslalam ze Oliwka sie ulitowala... eh, ale przynajmniej sobie odpoczniesz

u mnie tez nici z odkurzania,bo odkurzacz sie zrabal... porazka :confused:

Ewi ja wiem ze zwykłe zwrócenie uwagi to norma
ale póżniej się zaczęły inne komentarze że to i tamto i wogóle(nie od Ciebie oczywiście)
wiadomo że jak się nie ma czasu a się chce to i tak się go znajdzie ale myslę że jedna uwaga od jednej osoby stsarczy ;-)
malwina ja znam szybką sałatke :-)
dajesz kapustę poszatkowaną , do tego ogórka w kostkę , pomidora w kostkę, kukurydzę , por pokrojoną drobniutko . 2 czerwone cebule w kostke , kukurydzę , rzodkiewkę 2 puszki tuńczyka odsączonego i majonez.
jest po prostu pyszna :-) oczywiście sól i pieprz do smaku:tak:
klaudix dzięki wielkie..
ja planowałam iść bo nie opalałam się od zajścia w ciążę z Vi jedynie to ręce mam opalone no a tak to mam taką oliwkową karnacię i zastanawiałam sie czy mozna się opalać na solarium karmiąc bo musze trochę przybrać kolorków .. tak zbladłam przez te ciąze :-p
klaudix piersiowego mleczka zawsze dziecko więcej wypije niż butelkowego.. a w naszych małych wieku buteklowego wypija ok 150 ml więc wszystko w normie jeśli tyle wypił:tak:
wejdz na majówki czasem do nas:-) to poczytasz bo Ty przecież też majówka :-p a tam dużo dziewczyny piszą o karmieniu
anetka a nie lepiej dać było soboie na dekoloryzację??
ty rozjaśniłaś a ja się farbnęłam na czerwono przedwczoraj:-D
umi moja nosi buciki 24 choć w2 niektóre 23 jeszcze wchodzi to xależy od rozmiarówki a jak jej mierzę stopę centymetrem to ma 16 cm tak mniej więcej
bo mierzyłam jej ostatnio jakieś 2 msc temu więc nie jestem w stanie dokładnie określić czy nie ma więcej :-p a nie mogę znaleźć cm
vegas fajnie że mała cię polubiła :-)
mariolcia leż i wypoczywaj :-)
maria możesz uprawiać sex o ile lekarz nie zabroni, brzuch to zależy od osoby , jedne mają większe inne mniejsze :-)
czy możesz rodzić w domu.. możesz ale np moim zdaniem nie jest to zbyt bezpieczne.. nie ma odpowiedniego sprzętu jakie sa na stanie szpitala w razie gdyby coś poszło nie tak... ale nie jedna kobieta decyduje się na poród w domu
a ochota na sex to normalka:tak:

a ja wczoraj nie zaglądałam bo miałam do południa gości a późńiej sie szykowaliśmy do cyrku
Viki była taka szczęsliwa... nie usiadła na rzesełku ani na sekundę tylko stała oparta o loże i wpatrywała się w arenę :-) normalnie aż się same oczy cieszyły ze on taka szczęsliwa :-)
wróciliśmy późno więc już nie wchodziłam bo jeszcze nas kumpel nawiedził i tak sobie siedzieliśmy...
a później spaciu :-)

Ostatnia edycja:
Liza Damian ma własną firmę. I w sumie to on robi dużo rzeczy bo ma dużo tych PKD czy czegoś takiego. Jak są np. długie weekendy czy cos takiego prowadzi taki jakby hm.... handel obwoźny. Jeździ z krówkami i żelkami a biedni rodzice to kupują swoim dzieciaczkom .... Teraz jest do wtorku w Ustce. Niedługo jedzie gdzieś na święto Cebuli i Palanta :) Jeździ też na odpusty i takie rzeczy :). Do tego jest bar, jest barmanem i to jest jego hobby w tym czuję się najlepiej. Obsługuje też wesela, pomaga szukać ekipy, która to obsłuży. Ciężko opisać co on robi ;). Biedak łapie się wszystkiego co się da, żeby wykazywać w miarę duże dochody.
A jesteśmy ze sobą, mieszkamy razem.... Mamy dół oddzielny u jego rodziców.... Ale mam nadzieję, że w niedługim czasie będziemy mieć coś swojego.

Herbata ja to bym się cieszyła gdyby mi się odkurzacz popsuł ;P No ale wiadomo porządek musi być ... niestety ;P

reklama
dzień dobry przepraszam za moją nieobecność. Ale ładna pogoda to korzystamy ;-) siedząc pod blokiem na ławeczce :-D z innymi mamusiami :-D ;-):-)

Jak mozna wgrać tu filmik ?;-)

Uciekam nadrabiać;-)

NADROBIŁAM
wink2.gif

jesli komus nie odp . to bardzo przepraszam;*

Umi gdybym wiedziała o porodzie na wesoło wcześniej
laugh.gif
wink2.gif

Elwirka nikt pretensji nie ma . Bynajmiej Ja nie mam
wink2.gif

Lenka ja mam własnie termometr MICROLIFE i jest dobry
wink2.gif

Gosdia jak młody był na cycu tez sie co chwile budził .
Mariolcia zdrówka;**
Vegas podziwiam Cie za siłe
wink2.gif

Ewi dobrze ze z młodym wszystko ok
wink2.gif

Daffi zdrowka dla Julki;**
Kinga &&&&&&&&&&&&&&&&&&
Maria
- jezeli lekarz nie ma przeciwskazan do seksu to jak najbardziej . Mozesz się kochać
wink2.gif

- mozesz ale jak dla mnie jest to niebezpieczne .
- to zalezy od kobiety ja np miałam mały brzuszek .
- ochota na sex zupelnie normalne .
wink2.gif

Ostatnia edycja:
Do góry