reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Kaamaa okreslenie rewelacja :D DZIECKO DEMOLKA:D
now iec Julka zdejmuje gumki i je rozgryza zebami.. wsyztskie w domu tak wygladaja.. zalozylam jej ostatnia.. w ogole po wygladzie gumek przed zalozeniem nigdy nie pomyslalam ze sa w stanie wygladac tak jak na zdj... a jednak...

reklama
Umi-Miałam zapisane na 3 dni. Podawali 2. Szczerze to nawet nie wiem co w nich było. Na uaktywnienie macicy. Tłumaczyli mi,ze dalej nie jestem przygotowana do porodu i oksytocyna może nie zadziałać. Teraz myślę,ze w tym szpitalu robili co chcieli, nic mi nie tłumaczyli nie informowali. Tak nie powinno się dziać. Mam nadzieje,ze kiedyś doczekam się drugiego dziecka i będę miała lepsze doświadczenia.Jednej wywoływali poród prawie 2 tygodnie przed terminem,bo miała takie życzenie(i znała lekarzy)a mnie męczyli tak długo.

z tego co słyszę mało kto coś takiego dostał, większość po terminie od razu dostaje kroplówkę.

hej:) u nas słonko próbuje wybic się zza chmurek. Moja mama poszła z Martynką na spacer, ja pomyłam podłogi, ogarnęłam dom, mam chwilę dla siebie z kawusią. Moja córa codziennie budzi ok 6.30, już przywykłam, zwłaszcza jak mąż wraca z nocek a my śpimy w sypialni do której wchodzi to zawsze nas budzi, to nieuniknione.
Patisia no nocny marek, tak mam często jak mąż idzie na nocki to spac mi się długo nie chce.
Eliza współczuję, ale teraz już z górki będzie ja myślę;)
Kaamaa mi też się wydaje, że jak z wyprostowanymi włosami to masz fajną fryz:tak:

a ja zaczęłam Młodej spinac w 2 kicki włoski tak jak Anetka, razem z grzywką bo mi Młoda ściąga każdą spineczkę, którą spinam jej grzywkę. A tak to wygląda fajnie. Całkowicie całej grzywy jej nie umiem spiąc, ale przynajmniej nie wpada do oczek i nie muszę ją wnerwiac spinkami:)

a tu Martynka z wczoraj:) dziś ma już lepiej spięte włoski bo tu jeszcze nie całkiem w stylu anetkowym:D
DSCN3206_640x480.jpg
pencil.png

Vegas mała jest śliczna:-)

No Miki zasnol a ja rzucilam sie w wir roboty... w piecu napalic, smieci wyniesc, troszke ogarnelam, pranie rozwiesilam.... a dziąsło juz mniej boli co mnie bardzo cieszy.... jedynie glowa boli jeszcze ;] ale jesc i tak nic nie zamierzam bo sie poprostu boje... ;] heh a w barku czeka na mnie paczka chipsów! bedzie musiala dlugo poczekac az bede mogla jesc :dry: heh

hej laski :) jak pogoda u was, tu znow tragedia,a o 10.00 wyjsc musze.
ciuszki dla dziewczynek sliczne :) najchetniej kupilabym wszystkie :happy: ale moja F ma dopiero 5 cm :-D
Zuzka sliczna byla jak sie urodzila :)
zleci monet ian isię obejrzysz będzie marzyła o przespanej nocy :-D

Lenka biedny Adaś:*

kaamaa nie jesteś sama, u nas też pogoda masakryczna, wiatrzysko takie,że głowę chciało mi urwać hak byłam z psem:szok: a co do tego Szymonka, to brak mi słów, nie umiem zrozumieć dlaczego jeszcze do tej pory nikt mu nie pomógł:wściekła/y:

paula, Vegas ekstra ciuszki:-)

Malwina współczuje nocki

dzisiaj wcześniej wstałam i tak się kręce po tym mieszkaniu i zastanawiam się co na obiad. Wczoraj dostałam te ciuszki:-) śliczne są i wszystkie praktycznie jak nowe, więc w sumie tak prawie do 6 miesiąca mam spory zapas odzieżowy:-p

Eliza daj znać jak tam u stomatologa;-)
super ja też byłam ciuszkowo ubezpiecozna i o nic się nie martwiłam ;-) pochwal się swoimi zakupami :-D
U Kiniorka narazie ok. byla na badaniu ale jeszcze nic wiecej nie wiem... jedynie tyle ze kolejna tabletke na zbicie cisnienia dostala.
uuuuuuu :-(
A ja wg USG przenosiłam tylko 10 dni, a faktycznie bo wg OM i po tym jak łożysko po porodzie wygladało przenosiłam 20 dni i w sumie nie wspominam dnia porodu zbyt miło najadłam sie strachu. Szczerze mówiac nigdy chyba sie tak nie bałam. Tym bardziej jak sie dowiedzialam ze mam miec za 2 min cc a ja głupia pytanie im strzeliłam czy nie moge SN urodzić. Ale ja chyba w jakimś szoku byłam bo musieli mi po 3 razy mówic co mam robic. Teraz jak wspominam to wydawało mi sie ze stoje sobie jako obserwator a nie osoba która ma rodzic. Ale potem pielegniarka mnie otrzeźwiła tekstem " Naturalnie? Trzeba szybko bo i tak nie wiadomo czy dziecko przezyje" Nie powtórzę dokladnie ale sens był podobny:/

daffi jak dla mnie ta babka ma xle dobrany stanik:-D mysle ze ktos powinien jej to uswiadomic:-p
kaamaa a spróbuj wyprotowac włoski:-) i grzywke zrobic prostą:-) wydaje mi sie ze super by ci było i wcale nie wygladasz xle spodziewałam sie nie wiem jakiejś maszkary na głowie a ty takie halo robiłas nie potrzebnie:-p
anetka ale Zuzia maleńka była, az sie nadziwić nie moge.
anetka daff a mój miał oczy spuchniete i w środku w nosie jedna dziurka całkowicie zatkana, a druga tak na tyci tyci otworek:/ ale szczerze mowiac myslałam ze wszystkie dzieci tak mają. No i przez ten nos strasznie świszczał:/

raaaaaaaaany :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

dziękuje dziewczyny za kciuki i miłe słowa :)
ale to było okropne!!!!!!! moczu złapałam tylko na dno..... potem jak doszła nasza kolej po tłumie starych rupieci... i pielęgniarka wbiła igłę w żyłe zaczął się ryk... i wyrywanie się :-( krew nie chciała lecieć w ogóle:-( a jak wyjęła igłe trysnęła krew :-( i cała byłam w krwi małego i on też :-( no to wkuła się w drugą rączke w drugą żyłę to samo :-( troszkę krwi nazbierała, mały się wyrywał pocharatał sobie raczkę i w końcu pobrała krew z paluszka:-( 15 minut strasznego płaczu, błagalnego wołania mama :-( Boże nigdy więcej :-:)-(

edit.

Eliza oby szybko przeszło:tak:

Eliza tabletke popic mozesz, mi powiedzial dentysta ze tylce wody co na popicie tabletki to moge sie napic.Ale polmysl ze juz nigdy wiecej ten zab cie nie zaboli:)
Daffi hehehe niezle Julka gumke zalatwila.

niech kiniorkowi zrobia w koncu cc i neich ma Kasperka przy sobie. Nie wiem na co czekaja lekarze...

patisia współczuje:/ wiem jak sie czujesz:-( my tak mamy za kazdym razem kiedy Kacpra cewnikują:/ o pobieraniu krwi nie wspomne bo jemu to akurat szybko idzie ale jak go cewnikuja to zachowuje sie własnie podobnie do twojego Kubusia

reklama
Matko Patisia biedny synuś :-( Pamiętam jak Maja płakała jak jej 2 raz pobieraLI krew do badań przesiewowych :-( Sama ryczałam i wpadłam w histerię.

Vegas- Martynka jak zawsze słodko w tych kucykach wygląda:-)

Elizka dobrze że już nie boli :-)

kaamaa nie wiem jak Ty ale ja się strasznie darłam jak mi robiła te zastrzyki. To już wyrywanie, leczenie kanałowe itd mniej bolało :-D

Mnie też wcześniej do szpitala nie chcieli przyjąć,dopiero tego 10 dnia się na de mną zlitowała i przed północą Maja się urodziła. A tak to kazali przyjeżdżać na KTG i tyle.

Umi ja akurat narzekać na pobyt w szpitalu i opiekę w zakresie karmienia nie mogę narzekać, no ale zawrze w domu najlepiej :-D

Do góry