reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

ja chodziłam na NFZ, miałam bezpłatne badania, ale za niektóre trzeba było płacić jak za ten GBS, a prywatnie do gina chodziłam na USG 3 razy i każda wizyta prywatnie 150 zł ale z każdego USG mam filmik ponad 20 minutowy z Kubusiem :)
Ale to USG 3D? czy z takiego zwykłego miałaś filmiki?

pati o nastepna o garnku musze to w koncu wypróbowac bo az ciekawa jestem jak to smakuje

edit
Paolajn
ja niestety musze. Mam siedząca prace i prawda jest taka ze mimo iz tak na prawde nie jem nie wiadomo ile to tyje przez to siedzenie jeszcze chwila a zobacze 100 kg na wadze

reklama
No niby temp ma rosnąc od poczatku marca..... mam nadzieje bo 19 marca mamy wesele w rodzinie.. i chciałabym iśc w sukience...

Ale to USG 3D? czy z takiego zwykłego miałaś filmiki?

pati o nastepna o garnku musze to w koncu wypróbowac bo az ciekawa jestem jak to smakuje

edit
Paolajn
ja niestety musze. Mam siedząca prace i prawda jest taka ze mimo iz tak na prawde nie jem nie wiadomo ile to tyje przez to siedzenie jeszcze chwila a zobacze 100 kg na wadze

umi tak jak mowilam warto sprobowac:D
ja teraz ede probowac chlopski garnek:D
no i mam ochote na leczo:D

Ja mam dziś jakis zły dzień... co chwilę wszystko mnie denerwuje....

Malwina ja ogladalam oba... tym pierwszy autem i drugim... i podobaly mi sie bardzo... j \a popatrzec moge ale ja sie boje takich rzeczy:D

Mi net muli,więc nic się nie rusza na tym filmiku;-)

Ja chodziłam na NFZ,za żadne badanie nie płaciłam. Za te GBS też nie- miałam 2 razy. Raz jak byłam w szpitalu na początku 6m z zatruciem i później normalnie gin mnie wysłał w 37 albo 38. Płaciłam tylko 2 razy za USG,bo jakbym robiła na NFZ to już byłoby po czasie-terminów nie było.

Elizka na razie nie jest źle od czasu do czasu stęka-teraz śpi. Dałam jej rumianku-wypiła 40ml. Jednak ta Calma Medeli się sprawdza :-) Mała mi się nie dławiła,nie było zwrotów. ;-) tylko smokiem się bawi ;-)

Umi- ja co do prowadzenia ciąży to byłam bardzo zadowolona. Niestety w szpitalu już zabrakło mojego lekarza i tam już nie było tak miło.

Kurcze dalej tak mówcie o jedzeniu...:p musze coś wszamać,bo mnie skręca.

reklama
No a ja własnie wróciłam do domku :-p pojechalam autem do apteki, i do sklepu po cos slodkiego :p ;-)
wraz ze zmiana samochodu wreszcie czesciej ja jerzdze na wies po zakupy z czego sie ciesze;-) jeszcze do gina musze jechac w tym tyg lub w nastepnym...

Co do ginekologów to pierwsze dwie ciaze chodzilam prywatnie :tak: za wizyte normalna placilam 60zl, a za wizyte z usg 120zl. z tym ze usg robil inny facet obok (syn tego gina co prowadzil ciaze) wiec jednego dnia szlo 120zl za usg i 60 za gina. plus badania kolo 60-100zl :dry: ;-) ale co tam, mielismy kase to wolalam na to wydawac. :-p a z Mikim na poczatku chodzilam do nich tez a potem szukalam lekarza na nfz bo niestety maz stracil dobra prace i sie schraznilo.... no i znalazlam w mogielnicy i tam chodze teraz caly czas, z tym ze bylam kolo 30tc prywatnie na usg by sprawdzic czy wsio oki itd itp ;-)
a i z kazdej wizyty prywatnej mam filmik 10-15min z usg normalnego :tak: nigdy nie robilam 3D bo to tylko moim zdanieniem przyjemnosc, na która nie trzeba wydawac kasy :-)

Ale sie rozpisalam:-p

Ostatnia edycja:
Do góry