reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

ja chodziłam na NFZ, miałam bezpłatne badania, ale za niektóre trzeba było płacić jak za ten GBS, a prywatnie do gina chodziłam na USG 3 razy i każda wizyta prywatnie 150 zł ale z każdego USG mam filmik ponad 20 minutowy z Kubusiem :)
Ale to USG 3D? czy z takiego zwykłego miałaś filmiki?

pati o nastepna o garnku musze to w koncu wypróbowac bo az ciekawa jestem jak to smakuje

edit
Paolajn
ja niestety musze. Mam siedząca prace i prawda jest taka ze mimo iz tak na prawde nie jem nie wiadomo ile to tyje przez to siedzenie jeszcze chwila a zobacze 100 kg na wadze

reklama
No niby temp ma rosnąc od poczatku marca..... mam nadzieje bo 19 marca mamy wesele w rodzinie.. i chciałabym iśc w sukience...

Ale to USG 3D? czy z takiego zwykłego miałaś filmiki?

pati o nastepna o garnku musze to w koncu wypróbowac bo az ciekawa jestem jak to smakuje

edit
Paolajn
ja niestety musze. Mam siedząca prace i prawda jest taka ze mimo iz tak na prawde nie jem nie wiadomo ile to tyje przez to siedzenie jeszcze chwila a zobacze 100 kg na wadze

umi tak jak mowilam warto sprobowac:D
ja teraz ede probowac chlopski garnek:D
no i mam ochote na leczo:D

Ja mam dziś jakis zły dzień... co chwilę wszystko mnie denerwuje....

Malwina ja ogladalam oba... tym pierwszy autem i drugim... i podobaly mi sie bardzo... j \a popatrzec moge ale ja sie boje takich rzeczy:D

Mi net muli,więc nic się nie rusza na tym filmiku;-)

Ja chodziłam na NFZ,za żadne badanie nie płaciłam. Za te GBS też nie- miałam 2 razy. Raz jak byłam w szpitalu na początku 6m z zatruciem i później normalnie gin mnie wysłał w 37 albo 38. Płaciłam tylko 2 razy za USG,bo jakbym robiła na NFZ to już byłoby po czasie-terminów nie było.

Elizka na razie nie jest źle od czasu do czasu stęka-teraz śpi. Dałam jej rumianku-wypiła 40ml. Jednak ta Calma Medeli się sprawdza :-) Mała mi się nie dławiła,nie było zwrotów. ;-) tylko smokiem się bawi ;-)

Umi- ja co do prowadzenia ciąży to byłam bardzo zadowolona. Niestety w szpitalu już zabrakło mojego lekarza i tam już nie było tak miło.

Kurcze dalej tak mówcie o jedzeniu...:p musze coś wszamać,bo mnie skręca.

reklama
No a ja własnie wróciłam do domku :-p pojechalam autem do apteki, i do sklepu po cos slodkiego :p ;-)
wraz ze zmiana samochodu wreszcie czesciej ja jerzdze na wies po zakupy z czego sie ciesze;-) jeszcze do gina musze jechac w tym tyg lub w nastepnym...

Co do ginekologów to pierwsze dwie ciaze chodzilam prywatnie :tak: za wizyte normalna placilam 60zl, a za wizyte z usg 120zl. z tym ze usg robil inny facet obok (syn tego gina co prowadzil ciaze) wiec jednego dnia szlo 120zl za usg i 60 za gina. plus badania kolo 60-100zl :dry: ;-) ale co tam, mielismy kase to wolalam na to wydawac. :-p a z Mikim na poczatku chodzilam do nich tez a potem szukalam lekarza na nfz bo niestety maz stracil dobra prace i sie schraznilo.... no i znalazlam w mogielnicy i tam chodze teraz caly czas, z tym ze bylam kolo 30tc prywatnie na usg by sprawdzic czy wsio oki itd itp ;-)
a i z kazdej wizyty prywatnej mam filmik 10-15min z usg normalnego :tak: nigdy nie robilam 3D bo to tylko moim zdanieniem przyjemnosc, na która nie trzeba wydawac kasy :-)

Ale sie rozpisalam:-p

Ostatnia edycja:
Do góry