reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Dobra bo ten temat to temat rzeka a i tak czasu nie cofniemy :-D kto mial to mial, kto nie to nie ;-)

Lolkak pomoglo dodanie łyzki oliwy z oliwek do zupki. ale jak mala bardzo cierpi to kup czopki glicerynowe i włóz jej poł... :tak:

Zrobilam jednak obiad, sosik do tego ziemniaki i surówka z kiszonej kapustki <mniammmm> ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
kaamaa no włanie koszt badania 30 zł czyli ja od 37 tygodnia tak co tydzien to pokojnie 180 zł bym zosstawiła ( jestem genialna i w 43 tc urodziłam) dla tego wydaje mi sie ze takie badanie powinno byc darmowe. Choc ja jako ze chodziłam prywatnie za wszystkie badania płaciłam nie mało... no a tego jak pisałam nie miałam

zgadzam sie.
ja tak samo caly czas prywatnie i oprocz kasy za wizyte jezcze kase za badania wydawalam.
stracilam mnostwo kasy.. w drugiej ciazy tak nie bedzie. bede chodzic na NFZ juz sie tak nie dam zeby tyle kasy placic za badania.
i wsyztsko co potrzebne do spzitala powinno byc identyczne wszedzie. ustawowo jakos to powinno byc ze kazdy szpital ma te same wymogi badan i te badania obowiazkowe moglyby byc chociaz refundowane.

zgadzam sie.
ja tak samo caly czas prywatnie i oprocz kasy za wizyte jezcze kase za badania wydawalam.
stracilam mnostwo kasy.. w drugiej ciazy tak nie bedzie. bede chodzic na NFZ juz sie tak nie dam zeby tyle kasy placic za badania.
i wsyztsko co potrzebne do spzitala powinno byc identyczne wszedzie. ustawowo jakos to powinno byc ze kazdy szpital ma te same wymogi badan i te badania obowiazkowe moglyby byc chociaz refundowane.
A ja idąc prywatnie nie miałam świadomości, ze jeśli dostane skierowanie to bee musiała płacic za badanie... Jak poszłam za pierwszym razem i miałam tych badan chyba z 10 i usłyszałam cenę 178 zl to myślałam ze to żart...

:szok: to nieźle kasy wydałyście na te badania..
Ja chodziłam na NFZ i ani u ginekologa ani na badaniach nie zostawiłam ani złotówki :-p a ginekolog naprawde świetny :tak:

Łaaał :szok: strasznie dużo płaciłyście, a za każde USG płaciłyście dodatkowo?

Ja chodziłam na NFZ i się zawiodłam, w nast. ciąży myślę właśnie o prywatnym...

Eliza ależ mi narobiłaś smaka na ziemniaczki z sosikiem, dawno już nie jadłam.

A ja dzisiaj robię karkówkę zapiekaną z ziemniakami.

Mimo wszystko lekarz świetny. Zlecał wszystko co zalecane, doradzał co warto zrobić. Widzę różnice w tym co miałam badane ja a co siostra S w ciąży. Myślę,ze i tak było warto, jakaś bardziej doinformowana byłam jak przebiega moja ciąża. Lekarz poświęcał ok godzinę każdej pacjentce. Wolałam zaoszczędzić na pierdołach a wydać na dobrego lekarza. Nigdy już nie pojde na NFZ,bo miałam bardzo przykre sytuacje,wiec poki mój lekarz przyjmuje nic nie zmieniam.

Paolajn ty o takich pysznościach a ja sie staram odchudzic:-D
anetka widzisz ja płaciłam za każda wizyte 100 zl chodziłam do ordynatora a u mnie wyszlo jak wyszło:/
kaamaa ja miałam usg na kazdej wizycie i ogólnie płaciłam 100 zł + leki + badania:/ masakra po prostu
lenka ja tez co do prowadzenia ciazy uwazam ze super odpowiadał na kazde pytania do tego normalnie mój T. wchodził ze mną i był przy kazdym usg na badaniu ginekologicznym siedział sobie za parawanikiem. Byłam bardzo zadowolona z prowadzenia ciazy z reszty juz nie koniecznie

A ja dzis na obiad zrobie garnek boloński....
a co do opłat za badania to ja chodziłam na NFZ i nie narzekam bo trafiłam na super lekarke :):)

reklama
ja chodziłam na NFZ, miałam bezpłatne badania, ale za niektóre trzeba było płacić jak za ten GBS, a prywatnie do gina chodziłam na USG 3 razy i każda wizyta prywatnie 150 zł ale z każdego USG mam filmik ponad 20 minutowy z Kubusiem :)

Do góry