reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Dobra bo ten temat to temat rzeka a i tak czasu nie cofniemy :-D kto mial to mial, kto nie to nie ;-)

Lolkak pomoglo dodanie łyzki oliwy z oliwek do zupki. ale jak mala bardzo cierpi to kup czopki glicerynowe i włóz jej poł... :tak:

Zrobilam jednak obiad, sosik do tego ziemniaki i surówka z kiszonej kapustki <mniammmm> ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
kaamaa no włanie koszt badania 30 zł czyli ja od 37 tygodnia tak co tydzien to pokojnie 180 zł bym zosstawiła ( jestem genialna i w 43 tc urodziłam) dla tego wydaje mi sie ze takie badanie powinno byc darmowe. Choc ja jako ze chodziłam prywatnie za wszystkie badania płaciłam nie mało... no a tego jak pisałam nie miałam

zgadzam sie.
ja tak samo caly czas prywatnie i oprocz kasy za wizyte jezcze kase za badania wydawalam.
stracilam mnostwo kasy.. w drugiej ciazy tak nie bedzie. bede chodzic na NFZ juz sie tak nie dam zeby tyle kasy placic za badania.
i wsyztsko co potrzebne do spzitala powinno byc identyczne wszedzie. ustawowo jakos to powinno byc ze kazdy szpital ma te same wymogi badan i te badania obowiazkowe moglyby byc chociaz refundowane.

zgadzam sie.
ja tak samo caly czas prywatnie i oprocz kasy za wizyte jezcze kase za badania wydawalam.
stracilam mnostwo kasy.. w drugiej ciazy tak nie bedzie. bede chodzic na NFZ juz sie tak nie dam zeby tyle kasy placic za badania.
i wsyztsko co potrzebne do spzitala powinno byc identyczne wszedzie. ustawowo jakos to powinno byc ze kazdy szpital ma te same wymogi badan i te badania obowiazkowe moglyby byc chociaz refundowane.
A ja idąc prywatnie nie miałam świadomości, ze jeśli dostane skierowanie to bee musiała płacic za badanie... Jak poszłam za pierwszym razem i miałam tych badan chyba z 10 i usłyszałam cenę 178 zl to myślałam ze to żart...

:szok: to nieźle kasy wydałyście na te badania..
Ja chodziłam na NFZ i ani u ginekologa ani na badaniach nie zostawiłam ani złotówki :-p a ginekolog naprawde świetny :tak:

Łaaał :szok: strasznie dużo płaciłyście, a za każde USG płaciłyście dodatkowo?

Ja chodziłam na NFZ i się zawiodłam, w nast. ciąży myślę właśnie o prywatnym...

Eliza ależ mi narobiłaś smaka na ziemniaczki z sosikiem, dawno już nie jadłam.

A ja dzisiaj robię karkówkę zapiekaną z ziemniakami.

Mimo wszystko lekarz świetny. Zlecał wszystko co zalecane, doradzał co warto zrobić. Widzę różnice w tym co miałam badane ja a co siostra S w ciąży. Myślę,ze i tak było warto, jakaś bardziej doinformowana byłam jak przebiega moja ciąża. Lekarz poświęcał ok godzinę każdej pacjentce. Wolałam zaoszczędzić na pierdołach a wydać na dobrego lekarza. Nigdy już nie pojde na NFZ,bo miałam bardzo przykre sytuacje,wiec poki mój lekarz przyjmuje nic nie zmieniam.

Paolajn ty o takich pysznościach a ja sie staram odchudzic:-D
anetka widzisz ja płaciłam za każda wizyte 100 zl chodziłam do ordynatora a u mnie wyszlo jak wyszło:/
kaamaa ja miałam usg na kazdej wizycie i ogólnie płaciłam 100 zł + leki + badania:/ masakra po prostu
lenka ja tez co do prowadzenia ciazy uwazam ze super odpowiadał na kazde pytania do tego normalnie mój T. wchodził ze mną i był przy kazdym usg na badaniu ginekologicznym siedział sobie za parawanikiem. Byłam bardzo zadowolona z prowadzenia ciazy z reszty juz nie koniecznie

A ja dzis na obiad zrobie garnek boloński....
a co do opłat za badania to ja chodziłam na NFZ i nie narzekam bo trafiłam na super lekarke :):)

reklama
ja chodziłam na NFZ, miałam bezpłatne badania, ale za niektóre trzeba było płacić jak za ten GBS, a prywatnie do gina chodziłam na USG 3 razy i każda wizyta prywatnie 150 zł ale z każdego USG mam filmik ponad 20 minutowy z Kubusiem :)

Do góry