reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Mi dzien minal sennie i z zawrotami glowy, jestem caly dzien glodna a sama nie wiem naco mam ochote. Straszne to jest, dzisiaj wezme sobie relaksujaca kapiel to moze bedzie mi lepiej. Własnie dziewczyny czy sa jakiej przeciwskazania do uzywania soli do kapieli?? Bo sie tak zastanawiam. To jest sól rozluzniajaca o zapachu lasu. Co o tym myslicie

reklama
mnie nie zalecano kąpieli w ciepłej wodzie na początku a rozluźnianie to juz wogóle niewskazanie żebyś nie zaszkodziła mnie przed tym do teraz przestrzegają bo ciepło powoduje rozluźnienie :sorry:

ja sie mamuśki kładę jeszcze jutro i zaczynamy weekend :-)

Ale się rozpisaliście :D niestety wczoraj już nie mogłam nic napisać , szczególnie że dziecko daje w kość w pozytywnym znaczeniu :D zaczeła chodzić to wszędzie wchodzi ... ;] także nie mogę jej stracić z pola widzenia :D

Umi2 tak jestem z rejonu stali ... ale w dzielnica której mieszkam nie jest za ładna haha ale wolę to niż mieszkać na baranówce tam to się boję chodzić , a co do twojego gimnazjum też tam składałam papiery :D ale wybrałam 6 ;p

Ewa zazdroszczę ci słoneczka niestety u nas już 3 dzień pada , nawet nie mam jak wyjść na spacer z małą wczoraj to wyszłam tylko na 40min to mała wolała się ciapać w błocie :]

Przez weekend mnie nie będzie muszę wyjaśnić sytuację ojca mojego dziecka mam nadzieję że bęzie dobrze trzymajcie kciuki za mnie :)

Esennese wybacz mi jeśli źle napisałam nick ;p nie pamiętam go dokładnie jeśli ojciec kocha synka to walcz razem z nim może jednak rodzicą to przejdzie i wkońcu bęzie normalnie , zobaczysz że będzie wkońcu dobrze :)) trzymam kciuki za was:*

No ja teraz pędze zrobić małej jedzonko bo już o 6 wstała lepsze to niż wtedy co o 5 wstawała :D
Mam pytanko o której wasze dzieciaki wstają??
I czy budzą się w nocy ??
buziaczki :*:*:)

mariola - o rany, gratki:tak: synek sliczny! jak bedziesz miala chwile - opisz swoj porod w odpowiednim watku.
violett - naprawde sie nie przejmuj - tak jak powiedziala Umi - ona nie ma prawa Cie tak traktowac i tyle.cWiem, ze jest ciezko ale sprobuj zlac zachowania nauczyceli kompletnie.
maagda - super, ze Lusia juz ma to co powinna ;-)

ja mam swietny nastroj poniewaz wczoraj po kolejnej awanturze P dziadka ktory jest pijakiem, zadzwonilismy na policję. hu*a zabrali na wytrzezwialke, a jeszcze sie cieszyl jak go wyprowadzali :-D:-D:-D pozatym, zlozylismy zeznania i poleci jeszcze 48 na dolek :sorry: teraz zmieniamy zamki i nie wpuscimy gnoja do domu... zreszta, to nie jego dom, nawet tu zamemldowany nie jest :dry:

dziewczyny, wiecie czy za wytrzezwialke sie placi te 400zł tylko jak kogos zgarna z ulicy? czy jak z domu zabiora to tez musi placic?

bo tak sie zastanawiam, i mam gleboką nadzieje, ze bedzie musial jeszcze zabulic 4 stowki :cool2:

ah i jeszcze coś... witam wszystkie nowe młode
mamy !

edit:
zna ktoras niemiecki? jesli tak to bardzo prosze o przetlumaczenie :tak:
'aktiv-pflege puder. die besondere pflege fur die empfindliche haut. Fur erwachsene und kinder'

z gory.. danke ;D

Ostatnia edycja:
Witam piątkowo.
Dziś dzieci już od 7.30 na nogach. Justynka tym razem wstała szybciej, a Mareczek mógłby pospać dłużej ale ta złośnica go obudziła :-)
a ja poszłam spać coś po 24.
AGNIESZKACC Wiesz? Jak Justynka była młodsza to budziła się między 8 a 9. A teraz to czasami nawet 6 a ona już nie śpi. Ale na szczęście większość porannych pobudek jest w okolicach 7.
VIOLETT Ja już nic nie napisze o twojej wychowawczyni bo dziewczyny napisały wszystko co chciałam :-) a co do kąpieli to nie wiem czy można czy nie. W sumie, stres też nie jest dobry więc taki sposób rozluźnienia doraźnie zastosować można.

Ewi44 no masz rację Julka jak tylko przyszła na świat to ślicznie spała , i w sumie tak było do roczku że spała aż do 8 czasami nawet 9 a teraz po zmianie czasu jej się zmieniło i wstawała o 5 , 6 ale czasami wstaje też o 7 :D Pozatym zazdroszczę dziewczyną że są w ciązy ;p czasami chciałabym być jeszcze raz :D , bo jak byłam to niezbyt dobrze ja przechodziłam i się nie cieszyłam tymi 9-miesiącami i żałuje tego ...
No idę teraz coś zjeść ... i myślałam o ćwiczeniach 6-weidera :p , ćwiczył może ktoś te ćwiczenia ;>?? bo jestem ciekawa czy podołam :D

AGNIESZKA Ja ćwiczyłam A6W. Wytrwalam do połowy a przerwałam bo źle się czułam. Powiem Ci że z początku jest fajnie, czujesz że masz mięśnie i w ogóle. Są zakwasy to oczywiste ale potem już jest lekko. Tylko z czasem te ćwiczenia robią się nudne.

o. Przypomniałam sobie. Jak chcesz wstawić suwaczek to kliknij na któryś z naszych podpisów. Wtedy odpali ci się strona na której możesz stworzyć suwaczek.
Tam są dokładne instrukcje więc nie powinnas mieć problemu. Pozatym jest wątek o tym.

Ostatnia edycja:
Witajcie mamuśki;-)ja po nocy masakrycznie sie czuje dostałam postrzał szyjny nie moge sie w prawo odwracać:-:)-(
Ide brać się za śniadanko bo co dopiero wstałam:-p
Pogoda u mnie okropna szaro buro ble ble ble:eek::eek:

reklama
Hej
Ja coraz lepiej sie czuję. ;-) Wczoraj juz mi sie zalączyło "przygotowywanie" wszystkiego... :-D przemeblowałam pokój Hani, umyłam podlogi, odkurzylam...JEszcze łóżeczko bym zlożyła i juz postawiła gdzies ale jeszcze poczekam ze 3tyg ;-)

AgnieszkaCC Ja swoje dzieciaki uczyłam chodzis spać od malego miedzy 19 a 20. No i tak praktycznie zasypiają. Czasem są wyjatki ze pojdą przed 21 ale to zadko. a wstają gdzieś miedzy 7 a 8 ;) Hania w nocy sie nie budzi ale my mysimy wstawac i ją wysadzac na nocnik ;-) Daniel spi jeszcze w pampersie ale wstaje czasem na picie. a co do cwiczen weidera to ja w zeszłym roku to zaczelam stosowac i powiem szczerze że do tego, ograniczyłam jedzenie i schudłam w miesiac 8kg :-D ale nie powiem, było ciężko....

Wyszłabym na dwór z dzieciakami to jak na zlosć nie ma słońca, zachmurzylo sie i wogóle... ehhh... już ponad tydzien w domu siedzimy. :-(

Ashera niemiecki... a feee.... miałam 2 lata ale go nienawidzę i ci niepomogę bo za nic w świecie go nieumiem. nawet korki mi nie pomogły :-D

Violett ja jakzaszłam w ciaże to chodziłam do technikum i tez moje najblizsze koleżanki wiedziały tylko, a potem żeby sie rozeszło po klasie to jedna powiedziała najwiekszej gadule w klasie i powoli sie rozeszło ;-) nie przejmowałam sie tym kto co mowił;-) były smieszne sytuacje, były też nie ciekawe ale takie jest życie;-) dasz radę :tak: ;-)

Do góry