reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

jestem w takiej samej sytuacji: mam 15 lat i jestem w 4 tygodniu ciąży. Termin mam na 4 marca 2010. Jeszcze nic nie powiedziałam rodzicom i obawiam się, że nie przyjmią tego dobrze i co ze szkołą, przecież przede mną 3 klasa gimnazjum. Muszę wieczorem poważnie porozmawiać z rodzicami z pewnością będą nalegać,abym usunęła te ciążę, ale ich namawianie mnie do aborcje nic nie zmieni bo ja już postanwiłam, że urodzę to dziecko.

reklama
zabezpieczyliśmy się prezerwatywą, ale jak widać to nie pomogło, a ojciec dziecka ma 16 lat i powiedział mi, że nie ma pewności że to jego dziecko.

karolinka. prowokacja czyli ze zmyslasz i piszesz zeby wybuchla dyskusja o czyms co nie istnieje. To tak w skrocie. Osobiscie to nie wiem co bym zrobila jakby moja 15letnia corka mi powiedziala ze jest w ciazy, zapewne poczulabym sie zawiedziona, soba i nia ale zrobilabym wszystko zeby jej pomoc, bo to ciezki okres....nie sadzisz ze 15lat to troche za wczesnie na wspolzycie? chcialas byc modna czy co? dla mnie to jakas totalna pomylka....teraz zreszta to juz nie wazne, bo stalo to co sie stalo. Mimo iz mam okreslone zdanie na temat takich malolat ktore zaczynaja bawic sie w doroslych, bo inni tak robia, bo nie modnie jest tego nie robic...albo bo chlopak chce a przeciez jak chce to trzeba mu dowod milosci dac....ehhhh...mimo wszystko zycze Ci zebys sobie wszystko poukladala i zeby bylo czesciej dobrze niz zle...bo ciezko bedziesz miala, wiec duzo sily. Chlopak skoro tak sie zachowal to coz..olac i tyle. Gowniarz taki to raczej odpowiedzialnosci nie wezmie. Tak to juz jest. Przyjemnosc przyjemnoscia ale jak juz dochodzi do takiej sytuacji to "to nie ja" - jak dziecko. Szkoda. Ale takie jest zycie. Mam nadzieje ze bedziesz miala oparcie w swojej rodzinie bo bez tego nie wiem czy nie zginiesz.

Ostatnia edycja:
jestem w takiej samej sytuacji: mam 15 lat i jestem w 4 tygodniu ciąży. Termin mam na 4 marca 2010. Jeszcze nic nie powiedziałam rodzicom i obawiam się, że nie przyjmią tego dobrze i co ze szkołą, przecież przede mną 3 klasa gimnazjum. Muszę wieczorem poważnie porozmawiać z rodzicami z pewnością będą nalegać,abym usunęła te ciążę, ale ich namawianie mnie do aborcje nic nie zmieni bo ja już postanwiłam, że urodzę to dziecko.

Jezu powinnas jak najszybciej powiadomic o tym rodziców i dyrekcje w szkole! Badziesz pod specjalnym nadzorem i bedziesz zwolniona z obowiazku chodzenia na wychowanie fizyczne bo to moze zagrazac tobie i twojemu dziecku przedewszystkim! Najprawdopodobniej bedziesz nauczana w doomu przez nauczycieli bo w szkole beda sie bali ze cos ci sie stanie np. ktos cie popchnie ze schodów albo ktos cie uderzy... Jesli jestes na tyle mądra powinnas to jak najszybciej powiedziec rodzicą niech zaczynaja cos działac w tym kierunku! A tym chłopakiem sie nie przejmuj... Jest jeszcze nie dojrzały, nie wyszalał sie jeszcze... Gdy urodzisz bobasa zapewne zapomnisz o nim i bedziesz myslała tylko o dziecku.

Prowokacja , prowokacja ale czy wogole ten 16 letni chlopak mial czym działac ?:sorry2::-D o czym wtedy mysleliscie !!
Nie wiem ale dla mnie 15 lat to za wczesnie ma macierzynstwo !! totalna porazka zeby w takim wieku wspolzyc :no:

Życze tylko powodzenia z rodzicami i zeby wszystko dobrze sie skonczylo !!

reklama
KingaMZ hehehehe nie wiem dlaczego w moim wyobrażeniu byłaś brunetką... taki mi jakoś spasowałaś do brunetki i nie moge teraz się przestawić na bląd:p
co tu tak cihco?? zawsze tyle klepałyście a teraz?? ja na 11 ide odebrać wyniki badań....ciekawe co wyjdzie.

Do góry