reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witaj ewela (^^,) ! Ja miałam podobną sytuację! Urodziłam Filipa jak miałam 17 lat i 4 miesiące. Teraz już jestem pełnoletnia i mam prawie rocznego synka!
A co do komentarzy i docinek, to też je słyszałam (zwłaszcza, że mieszkam na wsi), ale nie mieli też dużo czego się czepić, bo miszkam razem z ojcem dziecka, no i On jest dorosły. Ale masz rację, nie ma co się przejmować ludźmi, zazdroszczą i tyle :p
Polna N masz rację... jestem leń :)

reklama
Myslicie ze 16-letniemu chłopakowi nie stanie pennis?????????? Nie oglądacie telewizji?! Cos mi sie obiło o uszy że 13-letni chłopak miał dziecko z 16-letnia dziewczyną. Wiec wybaczcie ale 16 lat u chłopaka to juz taki wiek w którym myśli tylko o seksie. A poza tym nie prowokujcie małoletnich matek bo niejedna taka młoda matka jest o niebo lepsza od starszej i mam na to dowody! A kto kiedy zaczoł sie kochac to jego sprawa może czuła sie juz na to gotowa? A że wpadli to może kazdemu sie zdarzyc... Jestem przeciwna krytykowaniu nastoletnich matek i patrzenie na nich jakby byli kims gorszym. A poza tym polskie prawo tez jest do kitu. Ostatnio wyczytałam że małoletnie matka nie dostanie becikowego. Przecież matka to matka! Takie nastolatki powinny jeszcze wiecej dostac pieniedzy bo za co maja utrzymac to dziecko?! Niemam słow poprostu masakra...

Myslicie ze 16-letniemu chłopakowi nie stanie pennis?????????? Nie oglądacie telewizji?! Cos mi sie obiło o uszy że 13-letni chłopak miał dziecko z 16-letnia dziewczyną. Wiec wybaczcie ale 16 lat u chłopaka to juz taki wiek w którym myśli tylko o seksie. A poza tym nie prowokujcie małoletnich matek bo niejedna taka młoda matka jest o niebo lepsza od starszej i mam na to dowody! A kto kiedy zaczoł sie kochac to jego sprawa może czuła sie juz na to gotowa? A że wpadli to może kazdemu sie zdarzyc... Jestem przeciwna krytykowaniu nastoletnich matek i patrzenie na nich jakby byli kims gorszym. A poza tym polskie prawo tez jest do kitu. Ostatnio wyczytałam że małoletnie matka nie dostanie becikowego. Przecież matka to matka! Takie nastolatki powinny jeszcze wiecej dostac pieniedzy bo za co maja utrzymac to dziecko?! Niemam słow poprostu masakra...

no wlasnie, matka to matka, wiec dlaczego nastolatki maja dostac wiecej pieniedzy? skoro takie sa dorosle zeby rozpoczynac wspolzycie i ewentualnie zajsc w ciaze to powinny brac pod uwage to za co je pozniej utrzymaja....nie sadzisz? niejedna nastolatka jest w duzo lepszej sytuacji niz niektore kobiety dorosle.
a maloletnia matka nie dostanie becikowego bo nie jest prawnym opiekunem dziecka...a tylko prawny opiekun dziecka dostaje, jesli jest to babcia dziecka to babcia ma prawo zlozyc wniosek o becikowe.

a jakie masz dowody ze maloletnie matki sa lepsze od doroslych? ty jestes zapewne taki przykladem;-):-pdla mnie takie maloletnie sa nieodpowiedzialne dlatego bo zrzucaja caly ciezar na swoich rodzicow, zazwyczaj sa wlasnie na ich utrzymaniu i pozniej jeszcze dochodzi im dziecko wlasnego dziecka...a to one powinny je utrzymywac skoro tak chetnie poszly do lozka. Pojscie na latwizne jednym slowem. Mama utrzyma, mama zaplaci, mama wychowa, mama zajmie sie (bo przeciez gimnazjum trzeba skonczyc, liceum tez wypadaloby)..a corcia pobawi sie, pobawi a pozniej jak dorosnie to dostanie "gotowe". To jest ta odpowiedzialnosc nastoletnich matek?

Ja dzisiaj jadę na rozdanie świadectw ... wow w końcu średnie będę mieć ... ale matury pewnie nie zdałam :dry: no ale co się dziwić skoro do szkoły nie chodziłam i się nic nie przygotowywałam ... zobaczymy zresztą ... :dry:

KAROLINA - no to szybko zaczął chodzić :-)

POLNA - pewnie przez pogodę duszno jest i Cię muli

EWEWLA - witamy ;-) wstaw sobie jakiś suwaczek tu jest napisane jak :-) https://www.babyboom.pl/forum/mlodziutkie-mamy-przyszle-i-obecne-f236/faq-wstawiania-zdjec-i-suwaczkow-17297/

ja przyszłam tylko powiedzieć że mam ostatnio urwanie głowy.. mało na necie siedze.. a dzisiaj załatwiliśmy z moim wakacje na 2.07 do Tunezji na 15 dni :D
(szkoda tylko że nie schudłam i w ciuchy z przed roku sie nie mieszcze :()

polna N tak to ja pisałam o przepisach. to z niecierpliwością czekam na werdykt:p a co tak na Ciebie działą ta pogoda?? uuuu współczuje niewyspania.........
ewela witam i gratuluje dzidzi:) chłopczyk czy dziewczynka??
Karolina00 ludzmi nie ma się co przejmować bo zawsze będą gadać. masz racje bo wasze szczeście najważniejesze, a innych to .....obchodzi. gratulacje dla synusia
feeme fatal witaj wśród ludzi ze średnim wykształceniem... a matura to masakra!!
madzia90 Tunezja!!?? i 15 dni!!?? ooo zazdroszcze!!! masz farta dziewczyno!!!!!!! udanego wyjazdu życzę:*
umi2 oooj to Ciebie kochana mała powódz dopadła....biedactwo....a jak mały się miewa?? i współczuje dętysty!! panicznie się boje tam chodzić.....

ja już po badaniach. wyniki dobre więc tyle dobrze:) miłego popołudnia życzę:)

Truskawka stanac napewno stanie ale mi chodzi o wielkosc no i tak szczerze to zbyt dlugo chyba nie porusza :-D:-D:-D :sorry2:

ja nie krytykuje niepelnoletnich matek ale tylko pisze moje zdanie ze wspolzyc w wieku 15 lat to za wczesnie i nawet widac jakie sa skutki !! :sorry2:
a za co ma wychowac dziecko to juz lezy w interesie tatusia ktory zrobil dziecko , zreszt jak piszesz ..może czuła sie juz na to gotowa? .. to niech tez bedzie gotowac utrzymywac dziecko a nie liczyc na panstwo czy rodzicow :no:

wez swojego chlopaka i powiedzcie to razem:)nie masz sie czego bac....sorry ale jak umialas uprawic sex to napewno umiesz powiedzic rodzicom ze jeste w ciazy powodzenia

masakra... nawet jezeli jest to prowokacja to dziewczyny takie sytuacje niestety sie zdarzaja...

truskawa niby z jakiej racji matka niepelnoletnia ma dostawac wiecej pieniedzy?! wlasciwie dlaczego? my mieszkamy w trojke u moich rodzicow bo wpadlismy, nie stac nas na to zeby nawet cos wynajac, moi rodzice glownie nas utrzymuja i loza pieniazki i wcale nie jest mi z tym dobrze, to chyba najgorsza rzecz jaka mogla sie przytrafic bo to ja chcialam ich utrzymywac mialo byc na odwrot... :(

reklama
U Adasia już lepiej. Przenieśli go na normalny oddział niemowlęcy-teraz bedą go obserwować pare dni.

Madzia90- oj, jak zazdroszczę wakacji. My mamy tyle stresów teraz,ze nawet 3 dni w przyjemnym klimacie by sie przydały.
Karolina00- Ludzie gadali i zawsze gadać będą. Taka ludzka zawiść. Ja nie jestem nastolatką, mój S tym bardziej. A ludzie mówili,ze ciaża to napewno wpadka. A my Adasia chcieliśmy od początku. Chyba gorzej jest jak jestes w ciazy-bo gdy jest juz dzidziuś-to tak jakby inni ludzie nie istnieli.
Femme fatal- gratuluje średniego i świadectwa dojrzałości-pewnie też:)

Do góry