reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

umi2 mój natomiast dośc leniwy,w dzień mam spokój,pare razy kopnie,przeciagnie sie,czasem ta czkawka. ale za to w nocy mam istne bombardowanie,jakbym w srodku miała stado wściekłych chomikow. teraz dodatkowo strasznie brzuch mnie boli,jak podczas okresu,plus mam brzuch twardy,mam nadzieje ze to przejdzie bo jak nie czeka mnie wycieczka do gina

AdiLea genialna Twoja Mała....

reklama
AdiLea fajne zdjęcie, jakbym moją Julkę widziała :-)

Umi2 ja od czasu do czasu, szczególnie podczas kłótni, też miewam wątpliwości. Ale mimo wszystko oboje chcemy tego ślubu i nie możemy się doczekać. A przygotowania wcale nie są takie miłe ;-)

Dorom ciężko się nie stresować przed ślubem :-)

Jutro mam ostatnią przymiarkę kiecki :-) Już nie mogę się doczekać ;-). Julka śpi do tej pory, ale późno zasnęła, około 2. W nocy karmił i przewijał ją tatuś. Więc ja sobie pospałam i ani razu się nie musiałam budzić ;-)

Umi2 ja od czasu do czasu, szczególnie podczas kłótni, też miewam wątpliwości. Ale mimo wszystko oboje chcemy tego ślubu i nie możemy się doczekać. A przygotowania wcale nie są takie miłe ;-)

Dorom ciężko się nie stresować przed ślubem :-)

Jutro mam ostatnią przymiarkę kiecki :-) Już nie mogę się doczekać ;-). Julka śpi do tej pory, ale późno zasnęła, około 2. W nocy karmił i przewijał ją tatuś. Więc ja sobie pospałam i ani razu się nie musiałam budzić ;-)

pamietam swoje przygotowania...to fajne było,jazdy zaczeły sie przy proszeniu gości,mój z podkarpacia,ja ze ślaskiego,jego goscie majac 350 km stawili sie badz od razu odmawiali,moi co najlepsze rodzina zwodzili jak głupia...usłyszałam ze slub to interes,bo kase zarobie to sie ze stratami tez moge liczyc:/ poza tym bałam sie ze bede miec duzy brzuch(6msc) wziełam prosta sukienke,a okazało sie ze brzucha nie było a wszyscy gratulowali wyboru mówiac ze takiej kiecy jeszcze nie widzieli. mój mnie wtedy wybitnie denerwował,a jeszcze bardziej zaczął msc po slubie.teraz mysle ze tio hormony bo sie normuje wszystko

Wpadłam tylko na chwilkę, życzy Wam wszystkim udanej niedzieli :tak:

pola997 - W sumie tak, wszystko uszykowane na Alanka. Tylko czekamy na Niego z niecierpliwością :tak: Jak narazie to chce zeby był cały czas taki malutki i kochany, i żeby nie płakał :-p
AdiLea - Myśl o kimś innym przed snem, może ten ktoś Ci sie przyśni :-p
Layla - Ja też jak wchodze do takich sklepów to mogłabym tyle rzeczy kupic :tak: Są śliczne :tak: Uważam że lekarze na nfz nie opiekuja sie tak pacjenten jak prywatnie - nie powinno tak byc ale niestety takie jest moje odczucie :baffled:
Umi2 - Ojejku, Poznan a Rzeszów - troche jest ;-) A z Malutkim to juz sie nie wybiore pewnie :-p
Black - No w sumie fakt, wierze. Jak bede miala swoj ślub (Choc nie wiem jeszcze kiedy) to wtedy zobaze jak to jest :-p

Witam:)
u nas noc spokojna:tak::-) zaraz ogarnę się i mykamy na spacer...

BLACK- Zgadzam się przygotowania nie są takie miłe:-p Ja ogólnie nic jeszcze nie mam gotowego, tylko zakończone nauki:tak: Muszę sukienke oddać do krawcowej na poprawki:dry: Zaproszeń jeszcze nie wysłaliśmy.... chcemy mieć wszystko pewne z kościołem itp... Mimo tego, że jesteśmy oboje młodzi to też jesteśmy gotowi i chcemy tego ślubu:tak:

Adilea- nie mogę, to zdjęcie jest takie słodkie!!! Normalnie ta Twoja Hania jest niemożliwa:sorry: Tak słodko tego kciuka sobie trzyma:sorry::sorry::sorry:

LAyla- już nie długo będziesz się cieszyć spacerkami,.:tak: Ty masz o tyle lepiej ,że będziesz mogła szybciutko zacząć wychodzić na spacerki ze swoim syneczkiem:tak: Ja przeżywałam załamanie,bo musiałam na pierwszy spacer miesiąc czekać:zawstydzona/y:

umi- mi też ,po całym dniu latania nogi do d*** wchodziły:-p Twój Kaceperk może już lada chwila wyskoczyć:tak:;-)

Ja sie boje ze sobie tego kciuka kiedys urwie. Strasznie mocno sie zassysa:-p. Zrobiła mi wczoraj malinke na cycku:zawstydzona/y::sorry:.

pola997 my tez zaraz na spacer. Tylko słoneczka niestety niema:-(.
Layla ja tez uwielbiam zakupy w h&m dla mojej malej. Swietne maja tam ciuszki. Mi sie do dzisiaj hormony nie unormowały i czasem bez powodu sie na swiat wsciekam;-)
Black super ze sie tatus angażuje i Ci pomaga:tak:

czesc dziewczyny....

ale naklikalyscie....jak szalone.......

a mi dzis Darus znowu przespal cala nocke:happy:zadziwialm sie rano....wstaje a tu widno:rofl2:

ja dzis po sklepach latalam z Darkiem zeby jakis stroj na chrzciny kupic....dla mnie,ale co gorsza niemam nic dla Darusia kurcze a chrzciny za tydzien.....durna ta warszawa nic znalesc nie mozna.... nie wiem co zrobie:eek:a poza tym to oczywiscie pare ciuszkow sobie kupilam i Darusiowi taka sliczna czerwona kurtrczke....Taka ze mnie chwalipieta:-p

AdiLea-przeslodka ta Twoja Haneczka,kurcze jaka ja glupia bylam z ta swoja depresja ze nie docenialam takich chwil....a co do tatusia Hani to porzaluje jeszcze swojwj decyzji.....

Black-meczace bardzo sa takie przygotowania,ale nie zapominaj ze tego dnia to Ty jestes najwazniejsza a nie goscie.....napweno wszystko bedzie dobrze.....ja w sumie to slub ze swoim Darkiem po 9 latach bycia razem bralam....ale przezycie niesamowite....cala dygotalam z przejecia.....

Pola-fajnie ze masz taki park w duzy w poblizu,ja to tylko lasek ale nie lubie do niego chodzic bo pelno tam pijaczkow:angry:

Umi-Ty to niesamowita jestes z ta robota....ja ostatni miesiac to czulam sie fatalnie i najchetniej to nie robilam nic:rofl2:podziwiam.....

Dorom-zycze Ci bardzo zeby Twoj Allanek byl grzczniutki i slodziutki jak najdluzej.....ale tez bardzo duzo frajdy jest z obserwowania jak taki brzdac sie rozwija.....ja np nie moge sie nadziwic jaki ten moj synek juz samodzielny i rezolutny i juz zaczyna powoli mowic....i tak smiesznie po swojemu mi cos tam probuje tlumaczyc....

Polna-witaj ponownie:-)

Layla-mysl pozytywnie....napewno Twoja dzidzia urodzi sie piekna i zdrowa....

Hej dziewczyny ja mam takie małe pytanko.. Po luteinie to okres powinien się pojawić prawda? Kurdę bo ja nadal bez okresu 49 dzień a test to w 39 dniu był negatywny. Przez 7 dni 2x dziennie brałam ta luteinę ale dzisiaj jest 11 dzień odkąd przestałam a na okres się nie zapowiada. Co do objawów to tak jak pisałam: urosły mi piersi a na nich mam dobrze widoczne żyłki i rozstępy, jestem senna, częściej chodzę do toalety, zmienne humory i w zasadzie t by było na tyle. Poradźcie coś dziewczyny bo zaczynam świrować zwłaszcza, że z chłopakiem mi się od jakiegoś czasu nie układa. A gina mam dopiero w piątek :-(

Zaczę do tego że jestem równiez młodą mamą
i licząc na solidarnośc i zrozumienie braku czasu na normalne załatwianie tego typu spraw(dom, studia-oboje dziennie!! praca i samodzielnośc na pełnym etacie), gorąco proszę o pomoc!!

pisze mgr o umiejetnosciach wychowawczych i potrzebuje danych badawczych. Zajmuje to niecałe 5minut!! a dla mnie ta pomoc jest nieoceniona..!!!

tu jest kwestionariusz do ściągnięcia:
Dokumenty - Chomikuj.pl

a tu meil, na który prosiłabym o zwrot juz wypełnionego
kwestionariusz.er@gmail.com

Serdeczne dzięki!!!!

reklama
Witam wszystkie młode mamuśki:)
Sama mam 21 lat no i jestem w 36 tyg.ciąży:szok:,to moje pierwsze dziecko i strasznie się denerwuję:-(,że nie dam rady i w ogóle.Panika straszna.Strasznie jestem zakochana w tej mojej dzidzi w brzuszku.Pozdrawiam wszystkich:happy:.

Do góry