reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Olaa~ - No to co nie co wiemy o Tobie :happy:
Ja również nie mieszkam z moim B. ale planujemy, planujemy :happy:
Mam nadzieje że po narodzinkach synka znajdziemy idealny dla Nas kącik :happy:

Umi2 - No co Ty :-) Musisz poważnie wyglądac, jak na swój wiek. Ja wyglądam młodziej. Mam 20 lat, ale jeszcze w zeszłym roku pamiętam - przed tym zanim dowiedziałam się o ciąży jak byłam na wakacjach w sklepie po alkohol to zawsze prosili o dowód :-D Nie przeszkadza mi to szczególnie ale chce mi się z tego śmiac :-D
Co do tego lekarza, to hrr... złe wspomnienia! Dosyc ze nie wiedzialam jak zareagowac na ciaze, bo bylam w szoku troszke, to rzucila ten tekst ze mezatka niejestem :dry:
Ale co tam po takim lekarzu, wazne ze mam synka pod sercem a nowy lekarz zawsze mi opowie wszystko co widzi na monitorku :happy:

A jak Twój brzuszek? Widac pewnie Go :-p A dzis pierwszy raz w szkole po przerwie świątecznej :-p

reklama
Witajcie jestem pierwszy raz na tym forum nie wiem czy to nazwac problemem ale mam dopiero 20 lat jestem juz od 6 miesiecy mezatka chciała bym miec z mezem dziecko ale ja nie wiem co o tym myslec z jednej strony pragne tego dziecka,chce je miec ale z drugiej strony boje sie i boje sie tego,ze w pewnym momecie bede miała dosyc swojego dziecka,ze psychika mi nie wytrzyma no i ten porod.Prosze o jakas rade pozdrawiam ;o))))

dorom nie dziwie sie ze zmieniłas lekarza. Ja kilka razy natknęłam sie na takie komentarze, zwłaszcza że nie mam obrączki. Nawet egzaminator na prkatycznym z prawka nie odpuścił sobie pytania "czy nie za wcześnie?":dry:

umi przykre było na początku. Potem juz sie przyzwyczaiłam. Lepiej być z kimś bo sie go kocha a nie dlatego że jest dziecko. Teraz czekam na jakiegoś 'tatusia' dla mojej niuni.

Ja po zrobieniu testu pojechałam od razu do lekarza, nie do tego który obecnie prowadzi moją ciążę, była to kobieta, co prawda wszystko ok zbadała mnie i w ogóle ja byłam trochę wystraszona i nie wiedziałam jak zareaguję na potwierdzenie ciąży i okazało się że miałam torbiela na jajniku, wszystko fajnie do momentu gdy zobaczyła na mój wiek i powiedziała "o... dopiero 19 lat, co na to rodzina?"
Powiedziałam sobie w duchu że płacę i wychodzę.
Teraz mam bardzo dobrego lekarza, który zawsze mi wszystko powie co i jak. Ani razu nie usłyszałam takich tekstów.

Już za chwilę wychodzę jade do mojego B. jeszcze pracuje ale ma taka pracę że mogę być z nim. Bo w domu nie wysiedze a tak w ogole to taka pogoda że dojazd pewnie autem zajmnie mi z pół godziny.
Dzisiaj jakie mialam straszne przeżycie!! Miałabym prawie zderzenie czołowe z Tirem! Po tym wszystkim trzęsłam sie jak galareta, straszne pierwszy raz mi sie takie coś zdarzyło.

polna bardzo przepraszam za takie zasmiecanie, ale jest tu nowa i musze sie przyzwyczaic do panujących tu zasad

Dorom Mnie sie wydaje ze wygladam na 18 lat no rocznikowo 19 ale co sie postarzac bede:-p No własnie brzuszek urósł a w klasie nikt sie nie domysla jak tak dalej pójdzie to sie zdeneruje stane na srodku klasy i wypne ten brzuch bo kurcze slepym trzeba byc. No ale moze to przez to ze dzis w spódnicy i zakiecie byłam i moze rzeczywiscie tak nie widac.
A ty chodzisz do szkoły czy masz indywiduane? i kiedy powiedziałas w klasie? chyba ze sie sami domyslili...

Olaa~ Najwazniejsze zeby isc na wizyte nie stresujac sie ze ktos ci z którejs strony jakims tekstem wyjedzie

Asik_20 Chetnie bym ci pomogła, ale nie wiem jak jestem pewna ze ja gdybym teraz nie była w ciazy tylko potoczyło sie tak jak planowałam to miałabym podobne dylematy. teraz mimo tego ze jestem w ciazy najbardziej boje sie ze strace panowanie nad soba i wydre sie na niewinneo malca, eh ale skoro masz teraz takie mysli to moze w przyszłosci bedziesz sie starała do tego nie doprowadzac. Nie dowiesz sie dopuki nie bedziesz miała dziecka:-)

AdiLea Nie no źle piszesz musisz znaleźć faceta dla siebie który pokocha twoje dziecko a nie tylko tatusia:-p. Życze szczescia napewno znajdziesz kogos odpowiedzialnego, dobrego i kochajacego.

Ostatnia edycja:
kaha9898 musisz uważać na siebie... ja ostatnio też miałam podobną sytuację tylko że we mnie by wjechał samochód osobowy... i byłaby moja wina...jeden wypadek już miałam pół roku temu i nie chciałabym przeżyć tego jeszcze raz (choć nie była to moja wina) ale teraz w tym stanie jestem taka rozkojarzona a do pracy codziennie dojeżdżam 25km i ostatnio jadąc tak się zamyśliłam że nie zwolniłam przed radarem który jest stały i codziennie koło niego przejeżdżam!!!
Z tym rozkojarzeniem nie ma żartów...

Witam po dłuższej nioeobecności.
Agusia, Ankka, Olaa witajcie.
Femme Gratulacje pozdawanych egzaminów.
Mika Wszystkiego Naj, naj, naj

NMa eazie to tylebo strony nie chcą mi suę odpalać, ale obiecuję że doczytam do końca.
My dzisiaj księza na kolendzie mieliśmy. Tylko wyszedł i rozebraliśmy choinkę. Tsk to więcej nic ciekawego.

Asik_20 - Dobrze trafiłaś. Jest tu dużo młodych Mam które Ci napewno pomogą z problemem :happy: Zawsze gdy czegoś nie wiem i pytam lub się radze, mam odpowiedz :happy: I przy okazji dziękuje wszystkim :blink:
Ja jestem w 24tc. ale uwierz mi że odkąd dowiedziałam się o ciąży nigdy nie pomyślałam że będę miała dosyc Dzidzi :-) Już tak chyba jest w organiźmie kobiety, że kiedy zamieszka w Nas fasolka to wszystko się zmienia, i niesamowicie cieszymy się tym stanem :sorry2:

AdiLea - Nio widze że nie tylko ja trafiłam na takie komentarze, ale co zrobic. Ta pierwsza lekarka też powiedziała coś w stylu - co na to rodzice? Ble, ble, ble... :dry: A tu psikus, rodzice bardzo się cieszą :blink:

Umi2 - Ja już po szkole średniej jestem :happy: Więc mam to z głowy. Miałam iśc teraz na studia, ale postanowiłam zrobic roczną przerwe, żeby nie denerwowac się egzaminami i wogole. Zaczne od przyszlego roku, bo bardzo o tym marze :happy:
No a Ty zrób jak mówisz, stań przed klasą i powiedz że masz wspaniałą wiadomośc!:-D Założe się że każdy będzie się cieszył z Tobą.

reklama
Nie ma co porownywac lekarzy tym z NFZ a prywatnymi :sorry2:

Basia uuuuu chyba nie pisalas o tym nigdy ? :confused: a moze pisalas a ja nie przeczytalam :rofl2: wkazdym badz razie dobrze ze sa prywatne gabinety bo wtedy lekarz zaczyna sie interesowac pacjentka :tak:
no chyba ze jest lekarz z powolania to co innego ale tych jest coraz mniej :sorry2:
a zdjecie swietne :tak::-) ja jak narazie nie mialam robionego takiego usg i jakos nie bardzo mialabym ochote na takie :rofl2:

Kaha spoko ,rozumiem ze Jestes nowa i szanuje ;-) ale napisalam o tym bo takich osob jak Ty ktore nabijaja posty jest duzo a robia to swiadomie !!
teraz jest zima wiec trzeba tym bardziej uwazac na drocze ale grunt ze nic sie Tobie nie stalo no i samochodowi :-)

Ola no to zycze Wam byscie znalezli swoje mieszkanko ;-)

Umi no to jak chcesz by wszyscy wiedzieli ze bedziesz mama przyjdz w kostumie kapielowym do szkoly :-):-D
a co do P to niestety taki juz swiat jest , tam gdzie pracuje jest tylko 2 niemcow a tak to polacy,rumuni i bulgarzy - tania sila robocza ktora nie powinna narzekac:sorry2:

Do góry