reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

umi ja wstawiłam zdjęcie z brzuszkiem na nk i to załatwiło sprawe:-p Nawet moja babcia przypadkiem sie przez to dowiedziała.

kaha na mnie tez tiry jakoś tak polują:dry:

dorom dobrze ze rodzice sie cieszą. Ja bez swoich po prostu nie dałabym rady. Tez zrobiłam sobie roczna przerwe i juz wariuje w domu. Nie moge sie doczekac października i rozpoczecia roku akademickiego.

Asik ja jeszcze maluszka nie mam ale nie sądze ze bede miala go kiedys dosc. Ale mowiac szczerze nie zdecydowałabym sie w tym wieku na dziecko.

reklama
Dorom To ty masz troszke lepiej jesli chodzi o wysypianie sie:-p ja to mam cały czas na 8 i nie moge sie wyspac, ale cóz. tez chce isc na studia ale nie wiem kiedy moze jak mój synek bedzie miał 2 lata a my sie odbijemy troche od dna. A nad jakim kierunkiem myslisz?

polna Tak... To napewno wszyscy by wiedzieli dobry poysł tylko troche zimno. To trzymam kciuki zeby mąż powrócił bo tak zdala od rodziny to smutno.

AdiLea NK to byłby niezły pomysł ale nie wiem czy zalezy mi az na taki rozgłosie jedyne zdjecie jakie mam z brzuszkiem to przy choince podobne jak Dorom ma w avatarze to nie bede małpowac:-p za miesiac sobie zrobie inne zeby brzuszek porównac:-)

Umi eeeee niech nie wraca - dobrze jest tak jak jest teraz :-):-D
a tak na powaznie i patrzac realistycznie to gdyby P pracowal w Polsce to do domu wprowadzilibysmy sie kolo 2020 roku :sorry2: a My wolimy troszke potesknic ale przynajmniej za rok moze 2 bedziemy juz przyjmowac gosci na parapetowe:-)
pozatym po takiej 5 miesiecznej przerwie sex lepiej smakuje :zawstydzona/y::rofl2::-D

Gdzie sie wszystkie podzialy ?? :confused:

Co do pierwszego badania to ja byłam bardzo wystraszona i się bałam. No ale nie było tak strasznie. Byłam u lekarza z NFZ no i nie powiem bo miły był nawet, ale nie wykrył nadżerki.

polna ja jestem i podczytuję ale jakoś tak nie piszę bo ciągle coś robię (teraz akurat obiad jem). A mąż przyjedzie dziś pewnie bardzo póżno..

umi2 to zapraszam do mnie na Adasiową kaszkę:tak::-D

AdiLea podziwiam Cię że potrafiłaś sama uporać się z ciążą i że nie jesteś z tatą dzidzi..

Asik_20 ja uważam że to normalne że czasami taka młoda mama ma dość dziecka.. Ale i tak kocha się je najbardziej na świecie i nie zrobi mu się krzywdy. Chwile słabości każda z nas przechodziła, ale jakoś trzeba sobie dać z tym radę i iść dalej.

Ostatnia edycja:
I ja nie uwazam ze młoda znaczy gorsza. Sama mam 19 lat, urodze jak bede miała 20, we wrzesniu ;)Studiuję i pracuję. Chłopak jest starszy ma 28, bierzemy slub, i budujemy domek :) I nie uważam ze nie potfariłabym zapewnic mojemu dziecku dobrej opieki. A głupie komentarze (mimo ze nie ma jeszcze brzuszka- juz sa w rodzinie) wpuszczam jednym uchem a wypuszczam drugim. Ktos bedzie mi to dziecko karmił ? dawał na chleb? nie rozumiem po co "taka młoda i juz dziecko". Juz teraz czuje sie za tego maluszka odpowiedzialna i przysiegam ze nigdy , przenigdy nie bedzie sie czuło gorzej, tylko dlatego ze miało młoda matke. Tatus wyrównał ;) pozdrawiam ! i nie dajcie sie dziewczyny!

Polna No tak róznica jest ogromna, ale tez cena za to duza bo nie widujecie sie czesto, ale skoro mówisz ze sex potem lepszy to moze warto go tak wysyłac:-p zeby popracował, moze ja tez tak zrobie:-p ale chyba bym nie wytrzymała, kogo ja bym wkurzała?:-)

Galarecia Bez sensu tamten lekarz no ja nie rozumiem kształci sie taki a nie leczy. Bezsens. Dzieki za zaproszenie ja własnie ze sklepu przyszłam z ryżem takim z bakomy bo normalnie myslałąm ze nie wytrzymam:-)

mikus_a Zdrówka dla córeczki zyczę

iwoncia.c Ja narazie sie nie spotykam z zadnymi kometarzami nie liczac mojej babci ale wiem co czujesz w takich sytuacjach. To musi byc naprawde wkurzajace.

AdiLea - No to tak samo jak ja!!! Też wariuje w domu.
Potrzebuje gdzieś wyjśc, coś porobic... teraz to nawet pogoda na to nie pozwala, bo u mnie to -12' jest :dry:

Byłam przed chwilką z pieskiem, malutkim. I z tego mrozu padł mi na śnieg z nóżkami do góry, a byłam bez smyczy, tak że jak zobaczyłam że Trusia - bo tak się wabi leży daleko ode mnie to szybkim tempem biegłam jej na pomoc :-(

Umi2 - To długa historia :-p Już ogólnie leci 2 rok po mojej szkole średniej. Po liceum byłam już rok na Turystyce i Rekreacji i oblałam... :dry:
Teraz mam przerwe bo tak postanowiłam, ale pomagam Bartkowi bo On ma w tym roku mature. Chodzi zaocznie do liceum ;-)
Ty myślałaś żeby w drugim semestrze pojsc zaocznie?

polna_N - Podziwiam Cię. Bartek był 2 miesiące za granicą przed wakacjami, i ja poprostu nie wytrzymywałam bez niego :szok: Szalałam, i miejsca znalezc sobie nie mogłam. Wtedy postanowilismy ze po wakacjach zareczymy sie, w tym roku slub, i Dzieci :happy: Ale przyjechal i po takiej rozlace.... Dzidzia pojawila sie pierwsza, hehe :-) Wiec wszystko przesuniete na po narodzinach.
(Ale mam problem... mój Tata pracuje za granicą, i chce mi Bartka wziac do siebie do firmy żeby zarobil wiadomo że wiecej niż tu w Polsce, żebyśmy mieli łatwiejszy start... ale sama nie wiem czy tego chce... CHCE BARTKA przy sobie :-( )

kaha9898 - Jak fasolka? ;-) Bo ja tu czekam na wiadomośc :tak:

Ostatnia edycja:
Cześc dziewczyny... jejku jak wy gnacie... normalnie masakra nie nadążam zwłaszcza teraz jak mój kochany synek ma w ciągu dnia 3 drzemki po pół godziny i wieczorkiem też baaaardzo ciężko go uśpić... eh... momentami chodze na śpiku ale cóż... teraz już od jakiejs godziny próbuje go ululac i nic... Czy któraś z was stosowała te herbatki uspokajające?

Galarecia Ważne że Cie wyleczyła bo z nieleczonej nadżerki różne rzeczy moga sie porobić.
A co do ciąży to nie miałam innego wyjścia;-). On chciał zebym oddała córke do adopcji.

iwoncia.c młoda mama często okazuje sie milion razy lepsza niz ta po 30. Zresztą tu nie o wiek chodzi ale o to żeby kochac maluszka.

dorom przynajmniej możesz wyjsc z pieskiem. Ja tylko leze przed tv i zamulam. Po porodzie nie bedzie lepiej bo jest za zimno na jakies spacerki z malutką.

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć dziewczyny!
Chciałam się przywitać w tym wątku, bo nie pisałam tu, a powinnam. :-D
Jestem młodą przyszłą mamą (wrzesień 2009). Mam 18 lat a mój ukochany 20. Nie uważam aby wiek świadczył o odpowiedzialności. Bardzo pragniemy naszego maleństwa i ostro wzieliśmy się za robotę jak tylko zobaczyłam dwie kreseczki na teście.:tak: Już i tak od roku trudziliśmy się aby móc mieć na własne mieszkanko i udało się. Teraz też podołamy ! Wydaje mi się, że zaradna z nas para. :-D
Myślę, że mogę do Was dołączyć. ;-) O najważniejszym zapomniałam, mam na imię Ola. :rofl2: Jeszcze raz witam!
iwoncia.c : Zgadzam się z Tobą. Ile razy słyszy się o 30 letnich kobietach, które zaniedbują swoje mamine obowiązki. Krew mnie zalewa kiedy słyszę np. że kobieta zalana w trupa nie upilnowała dzieciątka i stała się tragedia. Na sylwestrze poznałam dziewczynę rok starszą od siebie, która już urodziła. Przyszła z takim towarzystwem, że byłam pewna, że ostro zabaluje. Tymczasem okazało się, że świetnie bawiła się bez używek, a rankiem poleciała do domu do małej.:tak: Zakumplowałyśmy się w ten sposób. ;-)

Ostatnia edycja:
Do góry