reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witajcie,
Jakos nie po drodze mi na bb, w sumie nie tylko mi:-p
u nas jakos leci, Bartek czesto lapal anginy zawsze konczyly sie zastrzykami a nic procz angin nie lapal nawet kataru nie mial jeszcze. Wiec poszlismy do laryngologa i jak sie okazalo ma 3 migdal do wyciecia, zabieg 3 wrzesnia.

Ciezkie tamaty poruszacie, my cale szczescie zgadzamy sie w tym ze wiecej dzieci nie chcemy, Bartek tez rodzenstwa nie chce ale wiadomo gdbysmy chcieli nikt by go o zdanie nie pytal tylko poinforowal i przygotowal na to. Najgorsze jest gadanie innych bo jak to mozna chciec miec jedynaka itd...:angry:

reklama
Tren a pomysl jakby gadali gdyby byl 3 syn:laugh2::laugh2: wiem ze nie ma co zwracac uwagi ale czasami szlag trafia. Np moja siostra lat 24 nigdy w powaznym zwiazku nie byla a mnie poucza ze posiadanie jedynaka to wielka krzywda:-p albo kolezanka ma dwojke dzieci i uwaza ze to najlepsze co moze byc, tez mi gada tak samo jak gada na innych ktorzy maja wiecej niz 2:-p:-p zauwazylam ze wiekszosc ludzi uwaza, ze powinno sie miec 2 dzieci najlepiej parke bo gdy ta sama plec to tez czesto sa komentarze

ANULA dwojka dzieci tej samej plci to skaranie boskie :p a ogolnie o trojce dzieci juz nie wspominac.. a jeszcze jak jest duza roznica wieku to lohoo :p ciotka moja ma 4 dzieci, najstarszy 16, mlodsza 15 jeszcze jedna 11 a najmlodsze rok starszy od Nikoli. Ludize tak gadali jakby jakas patologia byli bo ciocia nie pracuje wystarczy ze wujek ma swoja dzialalnosc a ze calkiem niezle sobie radza to calkiem ludzi szlag trafia :p szczescie ze plec jest 2:2 wiec z tym sobie spokoj dali

Hej.

Jeny cos nie moglan wejsc od paru dni na BB.. :/
Posta napisalam oatatnio ale go pozarlo.

Tren- gratki i piekne imie ;) Pewnie wszyscy zescie oszali na wiesc ze to dziewuszka ;)

Ja ostatnio pytalam Maje czy chce miec takiego malego dzidziusia w domu to mowi ze Nie :D
Nie przepada za mlodszymi od siebie a zwlaszcza takimi co np dopiero sie ucza chodzi itp ;) Siostrzenica T za msc roczek konczy i szaleje na widok Majki ale bez wzajemnosci :p jak lezala i tylko spala to bardziej jrj sie podobala hehe ;)

My narazie drugiego nie planujemy. Chociaz czasem mi sie w glowie przewija taka mysl ale teraz nie ;) Tymbardziej ze jedna znajoma zaraz rodzi, kolejna dopiero niedawno zaszla i tak jakis sentymencik do brzuchola powrocil i takiego maluszka. Bo moj maluszek to juz taki samodzielny.
Bez pampersa w dzien chodzi, nawet kupe wola, wpadki sie zdarzaja ale to normalne bo od 3tyg dopiero trwa ta nauka i tak szybko zaczaila. No a od wrzesnia przedszkole.. Nie wiem jak ja sobie poradze hehe bo ona wiem ze da rade. Nawet ost bylo zebranie i pani dyr mowila ze czesciej placza mamusie niz dzieci ;)

U nas w okolicy plaga kradziezy aut.. Masakra jakas. Siostrze T tez gwizdneli auto sprzed bloku. Wczesniej blok obok tez jednej znajomej i to same WV ida bo najbardziej chodliwe sa. Aaa no i audice tez maja branie. Mam nadzieje Ze nikt do naszego malego pierdka sie nie doczepi hehe ;)

Aniula-ja od jakiegoś czasu widzę bardzo duzo plusoe tego ze D. jest jedynakiem, co jakis czas bierze mnie faza na drugie ale S. nie chce i może tak lepiej...ja mam rodzeństwo i di dzis mówię że wolałabym być jedynaczka mimo że kocham braci
ja tez ciagle słyszę pytania o drugie ale mam to gdzieś ;)

Tren a pomysl jakby gadali gdyby byl 3 syn:laugh2::laugh2: wiem ze nie ma co zwracac uwagi ale czasami szlag trafia. Np moja siostra lat 24 nigdy w powaznym zwiazku nie byla a mnie poucza ze posiadanie jedynaka to wielka krzywda:-p albo kolezanka ma dwojke dzieci i uwaza ze to najlepsze co moze byc, tez mi gada tak samo jak gada na innych ktorzy maja wiecej niz 2:-p:-p zauwazylam ze wiekszosc ludzi uwaza, ze powinno sie miec 2 dzieci najlepiej parke bo gdy ta sama plec to tez czesto sa komentarze

niewiele obcych wie ze bedzie corka. Ja mowie ze bedzie 3 dziecko. I sie wtedy zaczyna.. ze koniecznie corka, wiec pytam, czy jesli tej corki miec nie bede to co polecają mi:
utopic sie
powiesic sie
zabic trzeciego syna
oddac
podmienic
robic szybko 4 bejbi zeby okolicy dogodzic"

Hej. :)
Ja też mam problem z W biciem się. Moje dzieciaki szkolne, Bartek tez od września do przedszkola idzie.

Co do gadania ludzi. Ja mam trójkę jak wszystkim wiadomo i przeważnie od rodziny słyszę ze trójka to chyba ci starczy. Takie dyskretne zwrócenie uwagi żeby nie mieć więcej dzieci.

U mnie ok. Zaczynają się jazdy po lekarzach w związku z mową u Bartka. Każde dziecko ma czas ale wole sprawdzić czy wszystko jest ok.

TREN Gratuluję córeczki.

reklama
Ja jestem jedynaczka i nie narzekam. Czasami chcialabym miec rodzenstwo, tak jak i moj A. ale jakos nie z wielkim naciskiem. A. za to twierdzi ze ona nie skrzywdzi Nikoli tak jak moi rodzice skrzywdzili mnie ze nie mam rodzenstwa :p

U nas dlugi weekend, Midsommar sie zaczal w SE. co z tego jak bez przerwy leje. W tamtym roku bylo najupalniejsze lato od 30 lat, w tym roku odmiana i maj i czerwiec to najbardziej deszczowe dni od uwaga uwaga... 200lat. Poraacha ;) 2 dni ciepla bylo takiego na krotkie spodenki.

Nikola chodzi do przedszkola. Placze tylko jak wychodze pozniej sie zajmuje i wogole nie placze. Takzr to mamy z glowy. Ostatnio nawet usnela pierwszy raz z opiekunka i musialam na nia czekac ;)

W srode lecimy do Pl. Z jednej strony mega sie ciesze a z drugiej to mi sie nie chce :p

Do góry