reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witajcie,
Jakos nie po drodze mi na bb, w sumie nie tylko mi:-p
u nas jakos leci, Bartek czesto lapal anginy zawsze konczyly sie zastrzykami a nic procz angin nie lapal nawet kataru nie mial jeszcze. Wiec poszlismy do laryngologa i jak sie okazalo ma 3 migdal do wyciecia, zabieg 3 wrzesnia.

Ciezkie tamaty poruszacie, my cale szczescie zgadzamy sie w tym ze wiecej dzieci nie chcemy, Bartek tez rodzenstwa nie chce ale wiadomo gdbysmy chcieli nikt by go o zdanie nie pytal tylko poinforowal i przygotowal na to. Najgorsze jest gadanie innych bo jak to mozna chciec miec jedynaka itd...:angry:

reklama
Tren a pomysl jakby gadali gdyby byl 3 syn:laugh2::laugh2: wiem ze nie ma co zwracac uwagi ale czasami szlag trafia. Np moja siostra lat 24 nigdy w powaznym zwiazku nie byla a mnie poucza ze posiadanie jedynaka to wielka krzywda:-p albo kolezanka ma dwojke dzieci i uwaza ze to najlepsze co moze byc, tez mi gada tak samo jak gada na innych ktorzy maja wiecej niz 2:-p:-p zauwazylam ze wiekszosc ludzi uwaza, ze powinno sie miec 2 dzieci najlepiej parke bo gdy ta sama plec to tez czesto sa komentarze

ANULA dwojka dzieci tej samej plci to skaranie boskie :p a ogolnie o trojce dzieci juz nie wspominac.. a jeszcze jak jest duza roznica wieku to lohoo :p ciotka moja ma 4 dzieci, najstarszy 16, mlodsza 15 jeszcze jedna 11 a najmlodsze rok starszy od Nikoli. Ludize tak gadali jakby jakas patologia byli bo ciocia nie pracuje wystarczy ze wujek ma swoja dzialalnosc a ze calkiem niezle sobie radza to calkiem ludzi szlag trafia :p szczescie ze plec jest 2:2 wiec z tym sobie spokoj dali

Hej.

Jeny cos nie moglan wejsc od paru dni na BB.. :/
Posta napisalam oatatnio ale go pozarlo.

Tren- gratki i piekne imie ;) Pewnie wszyscy zescie oszali na wiesc ze to dziewuszka ;)

Ja ostatnio pytalam Maje czy chce miec takiego malego dzidziusia w domu to mowi ze Nie :D
Nie przepada za mlodszymi od siebie a zwlaszcza takimi co np dopiero sie ucza chodzi itp ;) Siostrzenica T za msc roczek konczy i szaleje na widok Majki ale bez wzajemnosci :p jak lezala i tylko spala to bardziej jrj sie podobala hehe ;)

My narazie drugiego nie planujemy. Chociaz czasem mi sie w glowie przewija taka mysl ale teraz nie ;) Tymbardziej ze jedna znajoma zaraz rodzi, kolejna dopiero niedawno zaszla i tak jakis sentymencik do brzuchola powrocil i takiego maluszka. Bo moj maluszek to juz taki samodzielny.
Bez pampersa w dzien chodzi, nawet kupe wola, wpadki sie zdarzaja ale to normalne bo od 3tyg dopiero trwa ta nauka i tak szybko zaczaila. No a od wrzesnia przedszkole.. Nie wiem jak ja sobie poradze hehe bo ona wiem ze da rade. Nawet ost bylo zebranie i pani dyr mowila ze czesciej placza mamusie niz dzieci ;)

U nas w okolicy plaga kradziezy aut.. Masakra jakas. Siostrze T tez gwizdneli auto sprzed bloku. Wczesniej blok obok tez jednej znajomej i to same WV ida bo najbardziej chodliwe sa. Aaa no i audice tez maja branie. Mam nadzieje Ze nikt do naszego malego pierdka sie nie doczepi hehe ;)

Aniula-ja od jakiegoś czasu widzę bardzo duzo plusoe tego ze D. jest jedynakiem, co jakis czas bierze mnie faza na drugie ale S. nie chce i może tak lepiej...ja mam rodzeństwo i di dzis mówię że wolałabym być jedynaczka mimo że kocham braci
ja tez ciagle słyszę pytania o drugie ale mam to gdzieś ;)

Tren a pomysl jakby gadali gdyby byl 3 syn:laugh2::laugh2: wiem ze nie ma co zwracac uwagi ale czasami szlag trafia. Np moja siostra lat 24 nigdy w powaznym zwiazku nie byla a mnie poucza ze posiadanie jedynaka to wielka krzywda:-p albo kolezanka ma dwojke dzieci i uwaza ze to najlepsze co moze byc, tez mi gada tak samo jak gada na innych ktorzy maja wiecej niz 2:-p:-p zauwazylam ze wiekszosc ludzi uwaza, ze powinno sie miec 2 dzieci najlepiej parke bo gdy ta sama plec to tez czesto sa komentarze

niewiele obcych wie ze bedzie corka. Ja mowie ze bedzie 3 dziecko. I sie wtedy zaczyna.. ze koniecznie corka, wiec pytam, czy jesli tej corki miec nie bede to co polecają mi:
utopic sie
powiesic sie
zabic trzeciego syna
oddac
podmienic
robic szybko 4 bejbi zeby okolicy dogodzic"

Hej. :)
Ja też mam problem z W biciem się. Moje dzieciaki szkolne, Bartek tez od września do przedszkola idzie.

Co do gadania ludzi. Ja mam trójkę jak wszystkim wiadomo i przeważnie od rodziny słyszę ze trójka to chyba ci starczy. Takie dyskretne zwrócenie uwagi żeby nie mieć więcej dzieci.

U mnie ok. Zaczynają się jazdy po lekarzach w związku z mową u Bartka. Każde dziecko ma czas ale wole sprawdzić czy wszystko jest ok.

TREN Gratuluję córeczki.

reklama
Ja jestem jedynaczka i nie narzekam. Czasami chcialabym miec rodzenstwo, tak jak i moj A. ale jakos nie z wielkim naciskiem. A. za to twierdzi ze ona nie skrzywdzi Nikoli tak jak moi rodzice skrzywdzili mnie ze nie mam rodzenstwa :p

U nas dlugi weekend, Midsommar sie zaczal w SE. co z tego jak bez przerwy leje. W tamtym roku bylo najupalniejsze lato od 30 lat, w tym roku odmiana i maj i czerwiec to najbardziej deszczowe dni od uwaga uwaga... 200lat. Poraacha ;) 2 dni ciepla bylo takiego na krotkie spodenki.

Nikola chodzi do przedszkola. Placze tylko jak wychodze pozniej sie zajmuje i wogole nie placze. Takzr to mamy z glowy. Ostatnio nawet usnela pierwszy raz z opiekunka i musialam na nia czekac ;)

W srode lecimy do Pl. Z jednej strony mega sie ciesze a z drugiej to mi sie nie chce :p

Do góry