reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Sandra kazdy ma swoje zdanie ale ja z Toba zgadzam sie w 100 %, ja w lo w maturalnej klasie mialam 2 kolezanki w ciazy wiec mialy juz 18 lat i je podziwiam za to co one przeszly zwlaszcza w szkole, nauczyciele je doslownie gnebili, mialam w klasie same dziewczyny i one tez nie rozumialy sytuacji podpuszczaly inne dziewczyny, pretensje mialy od nauczycycieli gdy dawali tym w ciazy troche luzu, kilka z tych dziewczyn mowilo ze d**y dac umialy i chca przywilejow w szkole, ja w takiej sytuacji pewnie rzucilaby ta szkole, do tego gadanie ludzi, dokuczanie ale niestety tak jest i ja sie nasluchalam mimo ze bylam na 3 roku studiow.

Ostatnia edycja:
reklama
Ludzie mówili i mowic będą ;) tego się nie uniknie ...
Ale ja osobiście w szkole miałam super wsparcie ze strony jak i nauczycieli tak jak i koleżanek czy kolegów dużo mi pomagali ;)
A co do wieku hmm dokładnie temat rzeka nie trafi się za tym ale nikt nie chce by własne dziecko popadło w kłopoty i zbyt wczesne obowiązki ;)

Generalnie moj tesc twierdzi ze 30lat to za wczesnie na slub i pierwsza ciaze.. tak ma moja szwagierka...

Dziewczyny odezwe sie pod koniec weekendu albo po.. mam na glowie pakowanie, obiady, zakupy na urodziny i sprzatanie na te urodziny... masakrione..

Sandra - ja ciebie popieram. Po prostu nie rozumiem co wspólnego ma 14 tstka z dorosłym facetem. Ssma mialam w tym wieku chlopaja 7 lat starszego, rok pozniej 6, i 5 lat starszych i tak az nie poznalam S. I mimo ze żaden mi krzywdy nie zrobił i w ciążę nie zaszłam to wiem ze dobra to nie było i nie pozwolilabym córce miec o tyle lat starszego chłopaka. Juz nie chodzi tylko o sex ale ludzie w tym wieku pala i pija i ona robilaby to samo zeby sie dopasować. Dla mnie stanowczo nie. I teraz napisze cos o co ktoś obrazić. Facet ktory ma np.23 czy 22 lata i sypia z dziewczyną 14 lat nie jest normalny.

Hej.

Wiadomo ze kazda broni swego dziecka jak lwica, ch e jak najlepiej.. ale uwierzcie mi ze roznie w zyciu bywa, niejtore z was same to przechodzily.. Jesli doczepicie dziecku Gps to mozecie miec pelna kontrole, a wiadomo ze naztolatki maja swoje tematy, swoje wyjscia, swoich znajomych.. Wiadomo ze ja dla Majki tez chce najlepiej, nie chcialabym zeby dziecko w wieku 14-15 lat i przyszlo i mi powiedzialo ze jest w ciazy..

Mialam kolezanke w liceum, ktora urodzila w wieku 14 lat, zaszla majac 13 lat...Kazdy w szoku byl bo mysleli ze to jej siostra. Spala z duzo starszym chlopakiem...tez mieli problemow, ale widocznie miala lepszych znajomych niz ty Sandra bo jej nikt tak nie wyzywal.

U mnie w klasie jedna urodzila w drugiej klasie. Bylo to nasze pierwsze dziecko klasowe. Wszyscy sie cieszylismy, kupilismy prezent, nauczyciele dopytywali jak mala sie chowa, przyprowadzala ja do szkoly. Duzo zalezy mowie od.tego jacy ludzie nas otaczaja.

Ja dalej zdechla... a tez na zakupy trzeba jechac.
Dzis kalafiorowa na obiad

paulina powodzenia w przygotowaniach:) I udanej imprezki:)

Jeśli chodzi o wiek to ja w wieku 15lat nie miałam jeszcze kontaktów z chlopakami, żadnych:) wiadomo pisało się z jakimś chłopakiem ale to było tylko pisanie, nie w głowie mi były romanse,nie byłam na to gotowa, D. jest moim pierwszym chłopakiem a poznaliśmy się jak mięliśmy po 17 lat:-) a co do ciązy w tym wieku tez trafiały sie w szkole ale dziewczyny nie miały z tego powodu żadnych kłopotów, a jaki to szok był. Teraz jest zupełnie inaczej, 16latka w ciąży nie wzbudza żadnych emocji, i dziewczyny radzą sobie i to nawet bardzo dobrze:) Nie popieram tego oczywiście i będę starała się rozmawiać z synkiem na te tematy, D. tak samo powiedział że on nie chce szybko zostac dziadkiem i to będzie jego zadanie by taką rozmowę z synem przeprowadzić:-) a jak będzie miał dziewczynę to będzie musiała być prze ze mnie w pełni zaakceptowana:)

Ja za chwilę muszę lecieć do banku a nie chce mi się;/ spiąca jestem mały wstał po 7 bo koniecznie chciał zobaczyć z okna jak tato jedzie do pracy i pozniej już nie zasnął:)

Czeesc.

hm, trudny temat mamy, co do tego to bede jej tłumaczyć dużo czym jest ciąża w młodym wieku, sama urodziłam jak miała 17 lat i 8 msc, ale nie miałam w zwiazku z tym nieprzyjemnosci. ze szkoły w pierwszej mysli chciałam zrezygnowac i przeniesc się na zaoczne, nawet poszłam z mama do dyr. ale Ona powiedziała ze nie ma opcji zebym odeszla ze szkoły, ze wszystko bedzie ok i dam rade napewno, a nauczyciele mi pomogą. Z klasą było super, nawet imie chcieli wybierac jak sie dowiedzieli ze dziewczynka, a pozniej zawsze Julka dostawala prezent na urodziny i mikołaja ;) Takze ja nawet miło to wpsominam, ale wiadomo lepiej miec skonczona szkołe, prace itp.
A gdyby stało się tak ze wpadnie, to napewno jej pomogę ;)

Paulina ,udanej imprezy i czekamy na zdjecia z urodzin ;P

U Nas pogoda super;p
w sobote idziemy na urodziny do dziecka, A. siostry i nie wiem co kupic.. Ona powiedziała ze chce kase, ale od nas napewno dostanie prezent, bo to urodziny dziecka a nie mamusi ;)

reklama
U nas również deszczowy dzień ale zaliczyliśmy spacer pod parasolkami:) teraz przestało padac i znów idziemy na dwór. Nudziło mi się i zrobiłam jajka faszerowane pieczarkami i serem, na kolacje będzie:-)

Do góry