reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Hej
Zgadzam sie z Paulina zreszta dlaczego my mamy wybierac ile lat bedzie mial partner naszego dziecka? Mozemy tylko uswiadamiac ostrzegac mowic ze do poki nie bedzie gotowa nie zmusi jej nikt i nie musi sie godzic a patrzec na zycie dzieci przez nasze historie to blad my jak bedzie chciala starszego no nic nie zrobimy

reklama
hej. ze mną juz lepiej.
ale wczoraj to ja myslalm ze zejde. bolalo mnie wszystko. ale polopiryna i teraflu pomogło. przynajmniej temperatury dzis nie mam, i jako tako funkcjonuje :)

co do wieku partnera i jego dojrzalosci.. to temat rzeka.Bywa tak ze sporo starszy okazuje sie palantem a mlodszy doskonale sprawdza sie w roli ojca i meza. I na odwrót. Nie ma co gdybac.
a co do uswiadamiania.. planuje chlopakom normalnie wszystko wytlumaczyc. co gdzie po co.. dlaczego. ale jak bedzie.. okaze sie :)

Aniula - ja urodziłam mając 19, 5 i uważam że nie za wcześnie:) ale ja z S. Juz długo byłam mieliśmy oboje skonczone szkoly i prace. Jak Dennis pójdzie w moje ślady zostane babcia w wieku 40 lat i płakać nie będę choć to wcześnie. Wolałabym miec 50lat jak zostane babcia ale on wtedy będzie miał 30 a to trochę za późno na pierwsze dziecko. W sumie nie ważne ile będzie miał lat, najważniejsze żeby mial stałą dziewczyne i szkołę skonzona.

ANULA 22lata to malo? Moim zdaniem idealny wiek na ciaze to 20-23lata :tak:

Do konca tygodnia... wyprowadzamy sie ;-)))
kwestia podejscia do zycia, ja nie wyobrazalam sobie ciazy w tym wieku, chcialam blizej 30, dzis majac 25 lat wiem ze gdyby nie wpadka nadal nie zdecydowalabym sie na dziecko. Oczywiscie ciesze sie ze mam Bartka ale uwazam ze za wczesnie, przeplakalam wiele nocy ale widocznie tak mialo byc;-)
Ja sie nie zgadzam. Majac 14 lat moj mial 22. I jest ok. I zamykalismy sie w pokoju bo raczej przy otwartych gdzie co chwile sie ktos krecil siedziec nie dalo a w srodku dnia przy pelnym domu to raczej seksu sie nie da uprawiac.
SANDRa ty niestety zle trafilas i pewnie przez to jestes tak nastawiona na starszych.
mi ciezko sie wypowiedziec bo w wieku 14 lat nie mialam chlopaka, pierwszego mialam majac prawie 18:-p
Ja mam nadzieję, że moja córka za rok czy 2 lata nie przyprowadzi mi do domu studenta twierdząc, że to jej chłopak. Mam wśród znajomych wiele par z większą różnicą wieku, największa chyba 11 lat i są to dobrze dobrane pary, ale wszystkie miały ponad 20 lat kiedy poznały swoich facetów. Jednak jest różnica między tym kiedy 13-14 latka spotyka się z dorosłym facetem, a kiedy robi to osoba mająca około 20 lat, niby to tylko 6-7 lat różnicy, ale w tym wieku to jednak sporo. Moja córa ma 12 lat, to jeszcze dziecko, ma fioła na punkcie kucyków, bawi się zabawkami, jeszcze jej daleko do świata dorosłych, więc nie wyobrażam sobie ją w związku z facetem o tyle lat starszym. Ale jeśli będzie miała 20 parę lat i spotka na swojej drodze jakiegoś 30 paro latka i będzie to związek oparty na prawdziwym uczuciu, to nie mam nic przeciwko.

dokladnie mysle ze duza roznica wieku nie ma znaczenia ale tylko wtedy gdy ta mlodsza strona ma okolo 20 lat i wtedy niech ta roznica bedzie duza ale gdy np dziewczyna ma 15 a facet przed 30 bo wtedy ta roznica to jednak przepasc.

Hej.
Uh ale temat sue rozwinal.

Starsze pijechaly orzed 8 autokatem do szkoly a Bartek wyciagnal hustawke i teraz ciho sobie w niej siedzi. Jeszcze tak cicho to on nie siedzial. :-)

Mnie czekaja porządki. Zastanawiam sie co na obiad zrobic. Moze fasolówkę.

Hejka:)

Ja po wczoraj padnięta strasznie.. ale dniówka dobra mi wyszła bo miałam duże gazetki plus dodatek do każdej gazetki, cięzko było ale do 17 spokojnie dałam radę:-) W dodatku @ rano dostałam więc jeszcze większe utrudnienie, teraz tydzień spokój:)

paulina spoznione zyczenia dla Nikolki:* Wszystkiego najsłodszego dla niej:* U nas na obiad dzisiaj krupnik :p
magda gratki , super że dostałaś tę pracę::)
renata skąd takie myśli u dziecka. ale powiem Ci że moja 6letnia siostrzenica tez ma takie akcje i często tak mówi, teraz moja siostra w ciązy jest to ona mówi że jedzie z nia do szpitala że jej żadne pielęgniarki niepotrzebne bo ona będzie mame z krwi wycierać itp hehe

Co do wieku to my oboje z D. jesteśmy z 91 rocznik:) W ciążę zaszłam zaraz po zdanej maturze, D. miał od sierpnia zapewnioną pracę:) Wtedy byłam w szoku ale teraz jak na to patrzę to wydaję mi się nie było tak zle:) Pełnoletni już byliśmy:)

Dużo zdrówka dla chorujących:*

Tu nie chodzi o to że nie ma być starszy źle , zostałam odebrana. Ale ja nie chcę takiego życia dla niej . Mam patrzeć jak świat jej sie wali w wieku 15 lat, myślicie ze wszystko było ładnie i piękne jeżeli tak to jesteście w błędzie . Policja sądy rozprawy tak ma wyglądać jej życie. Dziękuję ale nie będę ja uświadamiać i wpajac ze to nie czas ona ma cieszyć sie życiem a nie bawić w pieluchy. I nie chodzi ze ja źle trafiłam , ja dzisiaj Bogu dziękuje ze z nim nie jestem . Paulina takich jak ty jest nie wiele ale planowanie życia w tym wieku wiedząc o nim nie wiele to nie jest dobry pomysl .zgadzam sie z Wampi w wieku 20 lat Proszę bardzo nawet starszy o 15 lat nie mam nic przeciwko.

Ostatnia edycja:
SANDRa nie bedziesz jej uswiadamiac? Tlumaczyc? To co masz zamiar zrobic? Zaszyj jej moze to wtedy problem z glowy.
MADZIALENA e to szybko sie wyrobilas ;-) ale to dobrze

My robimy sniadanie a potem spadamy do sklepu. Jedziemy po slodycze na urodziny i po cos na obiad bo lodowka nam swieci pustkami.

Sandra ja Cie rozumiem i podziwiam ze w tym wieku dalas race a zapewne latwo nie bylo i nic dziwnego ze chcesz zeby corka nie znalazla sie w takiej sytuacji. Ja jak pisalam urodzilam majac 22 i nie ukrywam ze dla mnie za wczesnie, ciezko bylo mi sie odnalezc w tej sytuacji. Nie jestem w stanie sobie wyobrazic jak ciezko musi byc 15 latce bo nie mam znajomych ktore w podobnym wieku urodzily, w sumie kolezanki nadal bez dzieci.
Madzialena my z rocznika 89 i kiedys Ł wujek powiedzial do tesciowej za zmarnowal sobie zycie majac dziecko w tym wieku:sorry2:
Paulina u nas to samo, lodowka pusta, zaraz ide na zakupy a tak mi sie nie chce bo mgla i chlodno jest.:no:

Ostatnia edycja:
reklama
Jest różnica urodzić wieku 15 czy 17 stu . Uwierzcie żadna przyjemność mam patrzec jak wytykaja palcami jak nazywaja ja dzi... i kur...ze będzie skazana na moją łaskę jak ja , ze nie będzie prawdziwą nastolatką . Mówię nie i zdania nie zmienię. Nie chodzi że żałuję ale to za wcześnie mieć dziecko bo zmienia sie rozumowanie o życiu i nie jest usłane różami. Kończę ten temat

Do góry