reklama
Repetka jak juz wspominalam do zbytnio wierzacych nie naleze i sama wszystkie sakramenty odbebnilam bez wiekszego zaangazowania wiec nie bede wymagac od mojego dziecka nie wiadomo czego w tym temacie. I to ze ludzie podchodza do sakramentow tak a nie inaczej to wina kosciola i ksiezy i nikogo wiecej. Gdyby potrafili przekazac ludziom cos wiecej niz tylko 'dawaj kase' to ludzie inaczej by do tego podchodzili. Ale kosciol w polsce i nie tylko w polsce jest zacofany, zakochany w kasie i umeczony to co sie dzuwuc ze jest jak jest. Zyjemy w XXI wieku a kosciol chcialby zeby swiat wygladak jak zza sredniowiecza gdzie czlowiek za przeproszeniem wysrac sie nie mogl spokojnie bez zgody ksieza
A ja nie moge cos sie zabrac za te cwiczenia...ale od jutra biore sie za siebie bo te moje walki dobribytu w bikini srednio beda wygladaly.
I u nas to ze my slubu nie mamy to nie problem bo nam ochrzci dziecko ale u chrzestnej juz problem jest. Paranoja...i jeszcze nam powiedzial ze jak nie mamy kogo to zebysmy jakas sasiadke wzieli albo siostre koscielnego...smiech na sali...obca baba moze byc matka chrzestna a juz rodzona siostra Z. ktora hest jaj druga mama dla Nikosia nie bo nie ma slubu...
A ja nie moge cos sie zabrac za te cwiczenia...ale od jutra biore sie za siebie bo te moje walki dobribytu w bikini srednio beda wygladaly.
I u nas to ze my slubu nie mamy to nie problem bo nam ochrzci dziecko ale u chrzestnej juz problem jest. Paranoja...i jeszcze nam powiedzial ze jak nie mamy kogo to zebysmy jakas sasiadke wzieli albo siostre koscielnego...smiech na sali...obca baba moze byc matka chrzestna a juz rodzona siostra Z. ktora hest jaj druga mama dla Nikosia nie bo nie ma slubu...
Ostatnia edycja:
repetka
Fanka BB :)
Madzia po koledzie tez byly jajca. W jednej parafii ksiadz opublikowal w gazetce parafialnej kto ile dal w koperte... Ty sobie to wyobraz
Kechu masz racje, dlatego uwazam ze gdyby wiecej serca wkladali w przygotowanie dzieci do komunii, to ludzie nie pogubiliby sie po drodze tych obchodow... A tak to zrobiono z tego impre na miare weselicha, z wielkim zarciem, wielkimi sukienkami, fryzjerami, makijazami :| No i wielkim wkladem w koperte dla klechy, zeby i on nie stracil na robociznie w ktora wlozyl tyle "serducha"
Kechu masz racje, dlatego uwazam ze gdyby wiecej serca wkladali w przygotowanie dzieci do komunii, to ludzie nie pogubiliby sie po drodze tych obchodow... A tak to zrobiono z tego impre na miare weselicha, z wielkim zarciem, wielkimi sukienkami, fryzjerami, makijazami :| No i wielkim wkladem w koperte dla klechy, zeby i on nie stracil na robociznie w ktora wlozyl tyle "serducha"
Ostatnia edycja:
repetka
Madzia jest bardzo fajna stronka na wordpress Grzech w sutannie- mozna sobie poczytac jak sie polski kler bawi za pieniazki owieczek. I nie zebym byla jakims swiezakiem w tym temacie bo teraz "nagonka na kosciol". Od lat uwazam ze to chamska instutucja, zdarza sie ludzie z powolaniem ale szybko ich wygryzaja pazerne swinie, i interes sie kreci...
Jasiek jeszcze spi, nie wierze po prostu. Chyba odsypia to co przeszalal noca Szkoda ze mi nie jest tak latwo, tylko sie walnac glowa do poduszki i odsypiac! Teraz czuje sie super ale pewnie kolo 20 zaczne padac- a Janol dopiero rozkreci impreze
Jasiek jeszcze spi, nie wierze po prostu. Chyba odsypia to co przeszalal noca Szkoda ze mi nie jest tak latwo, tylko sie walnac glowa do poduszki i odsypiac! Teraz czuje sie super ale pewnie kolo 20 zaczne padac- a Janol dopiero rozkreci impreze
Ja jestem wierząca i chodzę do kościoła. Spotkałam wielu wspaniałych księży, normalnych ludzkich, serdecznych ale nie da się ukryć, że jest też druga strona medalu. I to ta gorsza strona kościoła jest na wierzchu, bo coraz więcej jest takich lewackich księży co z powołaniem nie mają nic wspólnego.
Na stronkę chętnie zajrzę
No i nie z niczego powstał kawał: Co robi ksiądz gdy rozbije swojego nowego mercedesa?.......Zbiórkę na remont na dachu w kościele
Na stronkę chętnie zajrzę
No i nie z niczego powstał kawał: Co robi ksiądz gdy rozbije swojego nowego mercedesa?.......Zbiórkę na remont na dachu w kościele
Ostatnia edycja:
happymum20
Szczęśliwa mama Denniska
Rapetka-podobno swiadek chrztu i rodzic chrzestny to to sami tylko inaczej się w papierach nazywa a co do pieniędzy ksiasz powiedział że on nie pobiera opłat ale jwsli czujemy podyrzbe to mozemy wrzucić do skrzynki na dary dla kościoła lub po mszy dać koperte i że moze tsm byc £100 , , możebyć £5 s nawet kartka z podziękowaniami
repetka
Happymum to zazdroszcze ksiedza Wielu z nich to porzadni ludzie. Ja oczywiscie nie neguje wiary- szanuje kazda wierzaca osobe. Tylko wkurza mnie to co sie dzieje w kosciele, w Watykanie, te przykrywki... Jak mafia. A przeciez nie o to chodzi.
Zabieramy sie za drugie sniadanie wlasnie, musze obsluzyc lubego, bo sir dopiero panisko wygrzebal z wyra
Zabieramy sie za drugie sniadanie wlasnie, musze obsluzyc lubego, bo sir dopiero panisko wygrzebal z wyra
Witam. Padnieta, zdolowana i zmeczona. Bartka wysypalo niw najgorzej ale na pupie masakra sie dzieje. W nocy spac nie moze przez to. Smarowanie pudrodermem nie daje nic. Do wczoraj mial goraczke i wtedy nowy wysyp sie pojawil. Te pecherze nie pekaja ale widac ze jeszcze troche i beda zasychac. Tylko srodowisko pod pampersem nue sprzyja szybkiemu wyschnieciu. Jutro do lekarza, najpierw sprobuje go sciagnac na wizyte domowa. Moze cos wspomagajacego jednak trzeba i raczej na uspokojenie cos.
Przepraszam ale nie nadrobię. Jedynie ci to
HAPPYMUM Swietnego tam macie ksiedza.
Przepraszam ale nie nadrobię. Jedynie ci to
HAPPYMUM Swietnego tam macie ksiedza.
reklama
Wynik testu podam jutro mam wizyte u lekarza i wtedy juz pewnosc powinnam miec 100 %, czy bedzie nas 5 czy nadal 4
a co do publikacji kto ile dal po kolędzie. U nas jest str. parafialna. oi tam ksiądz informuje o wszystkim, ale nie nazwiskami. O funduszach na remont kosciola, o kwocie jaką dana wioska czy ulica dala przy okazji koledy tez.
Ł dziś byl w kosciele z Filipem. Ja z Oskarem rodziców. I mowil ze ksiadz oglaszał i prosil zarazem ze wszystkim parom zyjącym bez slubu i posiadajacym dzieci slubu udzieli za free jesli do konca lutego zgloszą sie do niego.
Ewi zdrowia dla Bartka.
a co do publikacji kto ile dal po kolędzie. U nas jest str. parafialna. oi tam ksiądz informuje o wszystkim, ale nie nazwiskami. O funduszach na remont kosciola, o kwocie jaką dana wioska czy ulica dala przy okazji koledy tez.
Ł dziś byl w kosciele z Filipem. Ja z Oskarem rodziców. I mowil ze ksiadz oglaszał i prosil zarazem ze wszystkim parom zyjącym bez slubu i posiadajacym dzieci slubu udzieli za free jesli do konca lutego zgloszą sie do niego.
Ewi zdrowia dla Bartka.
Ostatnia edycja: