reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Mloda mama ale przystojniak ci rosnie :)

A my wczoraj bylismy zalatwic chrzest, prawie pod przymusem zaciagnelam mojego Z. bo on ma alergie na koscioly i teraz mamy problem bo nie uznal nam siostry Z. na chrzestna a tylko ja mamy bo u mnie w blizszej rodzinie zadnej dziewczyny nie mam zeby mogla byc chrzestna a u Z. tylko ta jego siostra ale jej nam nie uznal i teraz jestesmy w kropce...

reklama
KECHU jak wam mogl chrzestnej nie uznac?! Zmien kosciol i po problemie. Nam ksiadz chcial Nikole ochrzcic bez mszy, podziekowalam i poszlam do parafii obok... Chca pewnie zebyscie kasa mu sypneli to wtedy by zaakceptowal..
HAPPY chodz wczesniej spac to wyspana bedziesz hehe :p
REPETKA no na twoim miejscu usypialabym normalnie, bo co z tego ze masz dodatkowa godzine wieczorem jak na drugi dzien nie wyspana :)

Witam niedzielnie

Oboje jesteśmy o siebie zazdrośni ale w granicach rozsądku. Choć przyznam, że na początku znajomości zrobiłam kilka scen;-)
A i uważam, że jeśli się kocha to się nie zdradza. Nie potrafiłabym wybaczyć i byłby to koniec. Na szczęście K. uważa podobnie.

Raczkować oboje zaczęli b. szybko ale nie pamiętam dokładnie. D. brakował tydzień do 10 mc jak zrobił pierwsze 3 kroczki. O trochę później bo ok 11 mc.

Renata nie trzymaj nas dłużej w niepewności... jaki wynik testu?

Paulina bo zeby byc chrzestna to trzeba miedzy innymi byc wierzacym i praktykujacym a ona ma dwojke dzieci bez slubu i nie chce jej uznac a w innym kosciele pewnie beda chcieli zaswiadczenie a ten ksiadz jej nie da i dupa.

U nas slonce wyszlo i az nie chce sie siedziec w domu wiec pewnie potem wyjdziemy po Z. bo wracac z pracy bedzie :) A teraz siorbie sobie zielona herbate o smaku truskawkowej babeczki i zastanawiam sie kogo wymyslic na chrzestna.

Hej Dziewczyny trudno was nadrobić ale jakoś się postaram chociaż czasu dzisiaj za wiele nie mam . Spałam w miarę dobrze choć czujnie 4 razy za potrzebą i na picie
no i P. mnie rano obudził bo mu się młoda nie ruszała i postanowił popukać w brzuch myślałam że go zabiję bo jak już zaczęła rąbać to dopiero nie dawno przestała a ten do mnie że mogę iść dalej spać:wściekła/y:
Dzisiaj zamierzam robić segregacje w komodzie ciuszków dla małej a po remoncie je wyprać i wyprasować , więc pewnie będę później bo chce iść z Wiką na sanki :-):-)

Hej..

Kechu u nas tez bylo tak jak Filipa mielismy chrzcic. Łukasza bratowa n ie mogla byc bo mieli cywilny slub i ksiądz sie nie zgoidził " bo jaki to przyklad". wzielismy moją cioteczną bratową. i zauje, bo mieszka ona 20 km od nas a Filipa nie widziala juz ok 5 lat.

dziś F dal mi pospac :) wstal o 6 ale mnie nie budzil. On ma jakąś maniew wstawania pierwszym. jakby to zawody bly..a ferie mają.

Mloda mama slicznego brzdaca masz.

Renata i jak test ?

U Nas dzis słonecznie , moze na jakis spacer wyjdziemy potem ;) Julke w nocy bolal brzuch i pol nocy nie spala ;/

Mnie rowniez szykuja sie chrzciny za jakies 3 miesiace... Ja bylam przeciwna bo jak mowilam, nie jestem z tych szeregow, ale luby chce. Niech chrzci, ale zobaczymy jak sie przejedzie po ksiedzu, jak powie ze matka "wykolejona". W kazdym badz razie nie cieszy mnie ta perspektywa placenia panu w sukience wiekszej kaski bo cos jest nie tak, jak on sobie zazyczyl. Spadlo to na plecy lubego, ktory i tak nie musi nic robic bo jego mama zaproponowala a zarazem uparla sie ze wszystko zrobi. Nie widze problemu, jestem tylko ciekawa jak komunie beda sobie organizowac skoro my w Anglii, oni tam, maly bez "przygotowania" bedzie :p

My chrzcilismy malego tu w UK na polskiej mszy. Ksiadz nie czepial się o nic.ze ja nie jestem ochrzczona, chrzestna nie ma bierzmowania i w papierach jest jako świadek chrztu. A resztę było na słowo wierzył bo nam ksiądz zaświadczen z polski nie chciał wysłać. Msza była piękna i bylo chrVzine 4 dzieci

reklama
Happy a na jakiej zasadzie dziala ten swiadek chrztu? Bo cos mi wlasnie siostra Z. o tym mowila a nam wlasnie zalezy zeby to wlasnie ona byla chrzestna bo jest jak druga mama dla mlodego a jak mam brac byle kogo tylko zeby byl w papierach to srednio mi sie to usmiecha bo bedzie potem tak jak Renata pisze ze jest a nie odwiedza.

Ja tam tez jakos wierzaca nie jestem a Z. to w ogole jest zapalonym ateista. Chrzcze mlodego tylko po to zeby mogl isc potem do komuni jak bedzie chcial dostac prezenty :p

Do góry