reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Ostatnia edycja:
Nie no małej nic nie będę podawać prócz swojego mleka tą herbatkę to ja wypiłam ... ale jest fu :/ rumianek chciałam wczoraj wypić to jeszcze gorszy ...wyrodna matka ze mnie ale nie zmuszę się do wypicia tego ... :/ muszę coś na tą laktacje kupić tylko czy te herbatki faktycznie działają ... kurde a tak ładnie było ! i czemu się zjebało ?! :-(

FEMMKA z tego co słyszałam to działają ,mi ciężko coś powiedzieć bo ja ich nie musiałam pić...a może tak ci się wydaje że mała ci się nie najada ,albo za mało płynówy pijesz,powinnaś tak 0k 3 litrów dziennie pić a te herbatki jak ci nie smakują to możesz je sobie np posłodzić

Femka nic sie nie zjebała, wszystko z Toba wporzadku. Po prostu tak jest. Tlumaczyla mi to ciocia mojego K jest położna i mowila mi ze pomiedzy 2 a 3tyg mleczko zanika ale to na bardzo krotki okrez mi np zanikl pokarm na 2 dni. Po prostu musisz dziecko czesto przystawiac i tyle zadne herbatki nie pomoga. I pod zadnym pozorem nie dawaj Nince butelki bo potem tak juz zostanie. I nie martw sie produkujesz tyle mleka ile jets potrzebne Twojej corce. I nie sugeruj sie ze masz meikie piersi tak juz musi byc mleczko napewno masz. buzka:)

zchodze z kompa bo K burzy:) buzka dziewczeta:*

Eh... widze ze do nadrobienia mam duzo. Coz wczoraj mialam duzo czasu ale spedziłam go na lezeniu w lóżku i wycieczkach do wc. Eh ze ja musze lapac wszystkie wirusy jakie zapanują... Normalnie grypa żoładkowa mnie dopadła i od wczoraj tak mnie wszysto boli od wymiotów ze az mi sie plakac chce. Ale przynajmniej lepiej mi. Dobra koniec o niemiłych sprawach i biorę sie za nadrabianie tego co napisałyscie.

Nie no butli nie mam zamiaru jej dawać chyba że naprawdę stracę ten pokarm a mała będzie płakała z głodu ... no ale mam nadzieje że tak nie będzie

Najgorsze że przez to że tak mało tego pokarmu to mi się w nocy co 1,5 h budziła :/

reklama
Nie no małej nic nie będę podawać prócz swojego mleka tą herbatkę to ja wypiłam ... ale jest fu :/ rumianek chciałam wczoraj wypić to jeszcze gorszy ...wyrodna matka ze mnie ale nie zmuszę się do wypicia tego ... :/ muszę coś na tą laktacje kupić tylko czy te herbatki faktycznie działają ... kurde a tak ładnie było ! i czemu się zjebało ?! :-(

witam:tak:

Femka... nie martw sie!!! Musze Cie zmarwic, ale nigdy na poczatku nie ma z tym łatwo:tak: po prostu przystawiaja mała tak czesto jak sie da, a za 2 dni zobaczysz, znow bedziesz miała nawał mleka:tak: Bo wtedy głowka podpowie "Oooo, wiecej mleka potrzebujemy"! I bedzie produkowac sie dalej...:tak:Produkcja mleczka leży w głowie, jak chcesz to bedziesz miec pokarm. Jak masz dosc to połoz sie z mała do lozka, niech Ci ssie tego cyca i zobaczysz niedługo wszystko bedzie ok:tak: Ja zamiast tych herbatek polecam duza ilosc wody niegazowanej!!!! Pij, nawet jak Ci sie nie chce pic... mleczko musi miec jakas podstawe, są nią własnie płyny:tak: a herbatki... ja czasem sie napije takiej dla karmiących ale nie widze po niej roznicy, wole pic wode i moje karmi...:-) i na brak mleczka nie narzekam... mała i tak wypija tylko z 1 cyca:tak: Jak wytrwam jeszcze miesiac to bede z siebie dumna!
A Ty nigdy nie dawaj butelki, raz jej dasz i bedziesz miała problem... Powodzenia!!!

U nas juz lepiej... mała dzis juz wróciła do normy:tak: M. był w domku, bo miał dzien urlopu wiec troszke wypoczełam:tak: Jutro znow zostajemy same, ale na szczescie M. idzie na rano i bedzie w domku przed 16:tak: Musze pojechac do pracy formalnosci z wychowawczym załatwic, bo wlasnie wypoczynkowy mi sie konczy!

Dzis przyszło nam krzesełko do karmienia i jest fajne, bo w półleżacej pozycji idzie je ustawic wiec mysle, ze moge małą w nie sadzac:tak: tymbardziej, ze ona juz prawie sama siedzi... czasem sie zapomina i leci w tył, ale tam zawsze mama siedzi:-)

Do góry