reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
eh dobrze że ja nie mam ani problemów z rodzicami ani z teściami.Choć w życiu różnie bywało ale chyba Martynka to wszystko załagodziła.Sheepy trzymaj się bedzie dobrze

Sheppy Kurcze to Ty masz nieciekawą sytuację. Moja mama sama wychowywała mnie i moje 5 rodzeństwa. Był dodatek mieszkaniowy, zasiłek rodzicielski ni o można było złożyć podanie o pomoc pieniężną. MAm nadzieję że wszystko się u Ciebie ułoży.

Oliwka No S nie uprzedził mnie że będą pili. Tylko że mi tak na prawd nie chodzi o to że pił, tylko o to że za dużo. On używa silnych plastrów przeciwbólowychm i nawet piwo bezalkoholowe może wywołać u niego reakcję uczuleniowa, a już wódka. No i miałam rację. Dzisiaj leży praktycznie cały dzień, nic nie zjadł do tej pory i wymiotuje.A ja mu powiedziałam że nie będę sie nad nim litowała bo mógł mnie wczoraj posłuchać.

Hejoo:)

W koncu chwilka wolneg:)

Kurde dzis w nocy mały mi sieobudzil 4 rayz, myslałam ze sie załamie, bo zawsze mi przespi cała lub obudzi sie jeden raz a dzis 4 szok. Wstałam do tej skzoly taka zmieta ze szok a dzis nei wiem czy zyje!

Shepy kurde to wspolczucia, faktycznei nei ciekawie. Ja tez dostaje to marne 48zł. Jak usyszałam ze dadza mi tyle to myslałam ze pekne ze smeichu. Nozrmalnei starczy na pampersy na tydzien:/ rzeźnia. A dlaczeog mama Ci nie przyjmnie do swojeog domu?

femme kurde to ty duzo kasy dostajesz, a gdzie sie o to ubiegałas i dla czeog Ci dali, aha penwie temu ze nie jestes mezatka lub cos takiego. Przynajmneij te pieniadze jakos wygaldaja nie to co to 48 zl zal normalnie:/

buziaki:)

Dziewczyny chcialam sie zapytac jak to jest z ta polozna co ma do mnie przyjsc, ja najpierw musze mala zglosic do osrodka zdrowia i dopiero ona przyjdzie, czy szpital wysyla jakies dokumenty???
angel501 to Ci maly nabroil w nocy, u mnie mala obudzila sie 3 razy, ale tylko na karmienie, musze ja w koncu klasc do lozeczka na noc, bo narazie spi z nami, jakos mi lepiej jak ona tak dlugo cyca ciagnie, to i ja w miedzy czasie przysypiam
Sheppy no rzeczywiscie masz nieciekawa sytuacje, a co bedzie jak sie maluszek urodzi???

Kurcze nie wiem czy dam rade mala wykarmic, tak mi cycki pogryzla ze szok normalnie

Ostatnia edycja:
BRY!

Codzień was czytam ale zawsze zanim sie za pisanie wezmę to Kacper mi sie budzi...I tak teraz nie pamiętam o czym której miałam odpisać... No ale co nieco w tym moim małym móżdrzku zostało...
Femme mój ciągle robi kupki żółte/zielone z gródkami i dokturka mówi że są oki... takie mogą być przez cały okres karmienia piersią... A buraczki powinny raczej ułatwiać robienie kupek... ja przynajmniej jem prawie co drugi dzień i małemu nic nie jest... A nabiału też nie moge jeść ale o tym zaraz... więc wiem co to znaczy... eh te kuszące jogurciki i serki :/
Sheepy ty kochana masz pecha do facetów, ale zobaczysz, w końcu ci sie ułożysz... i będziesz szczęśliwa... u mnie teżjest pokój jeden wolny :) a czy w okolicy twojej miejscowości jest miejscowość ŻYDOWO?
Angel no nareszcie... ja też już chciałam do ciebie na gg pisać no ale masz szczęście że sie pojawiłaś :-p

No i więcej nie pamiętam :zawstydzona/y:

A u nas co...?
Byliśmy dziś na szczepieniu... Mały waży już 5,420 (równo 2kg więcej jak po porodzie aprzy wypisie ważył 3,270) szczepionki troche paniki wywołały... tzn może nie same szczepionki ale jak piguła przyłożyła wacik ze spirytusem to zaczynał sie wrzask...
No i lekarka mnie kurcze denerwuje... Strzeliła sobie że mały może mieć skaze... oki, ponad 2 tyg nie jadłam nabiału, czytam skład każdego produktu żeby Kacprowi nie zaszkodzić... no i wysypka z buźki zeszła ale na brzuszku dalej jest... więc to może nie od nabiału, więc sie jej pytam czy spróbować jeśc nabiał a jakieś inne rzeczy wycofać a ona bez przeprowadzenia jakichkolwiek badań mówi że to skaza bo jest wysypany... ale ja nabiału nie jem więc skąd ona tą skaze bierze?!
Ostatnio w nocy mam nawały pokarmu... piersi kamienie i na dodatek jeszcze zastoje mi sie robią... Mamusie doświadczone doradźcie co z tym zrobić? bo to tak boli...
M teraz na prawku, mały po tej szczepionce śpi wyjątkowo tylko na cyca sie budzi... A pisałyście że wczoraj był dzień niegrzecznych dzieci... mój też wczoraj był strasznie marudny i znalazłam na niego złoty środek... SUSZARKA... może płakać nie wiem jak mocno, włacze suszarke 5sekund i cisza :-) no ale troche pobuczeć musi żeby sie uspokoił na stałe...
No i sie obudzil bo idioci wiercą pod nami...

Oliwka daj spokoj troche psozlałam chyba mu sie dzien z noca pomylił hehe:) A ak u ciebie z nockamik?

Kasia witam witam:* wiesz co mi tez doktorka powiedziala ze maly ma skaze bialkowa przepisała mi mleko na recepte i zadnego nabialu szok myslałam ze sie ałamie bo dla mnei mleko to podstawa. Ale raz mi sie to melko skonczylo i dalam zwykle Nan i nic mu nie bylo i daje do dzis. Wiec wiesz co mi sie wydaje ze doktorki nie maja uz co wymyslic i mowia ze ma skaze bialkowa dla swietego spokoju. Nio to pieknie Ci na wadze przybiera. A to zdjecie w poscie masz po prostu prze sliczne tak kochanie wyszedl na nim:)

madzik sadze ze nie powinnas spac z nia wiem ze to duza wygoda dla ciebie ale mala nie oduczy sie ciagnoc cyca krocej. Hmmmm widzisz potwierdza sie to co pisalam ost moja kol tez miala straszne brodawki popekane same krwe:/ Nio ale moze bedzie tak jak dziewczyny pisza do 3 tyg powinno sie unormowac a co bedzie potem to zobaczymy powodzenia w karmieniui:)

lece malemu butle pszyszykowac:)

jak sie zirytowałam nooo sozk!

Bo razem ze mna w mojej klasie byla jeszcze jedna osoba w ciazy z mojej wsi mieszka nawet neidaleko mnie. ja urodizlam w lipcu i od razu wrocilam do skzoly a ona urodzila we wrzesniu i miala wrocic w istopadzie. Ciezko mi bylo okropnie zostawic Oliwier z moja mama w domu nio ale musiałam sie wziasvc w garsc i uczeszczec na lekcje bo jakby nie bylo to wyksztalcenie trzeba jakiers meic. Nio i kolezanka z klasy pisala z nia na gg wiecie wypytac czy wraca do skzoly itd. I wiecie co jej napisała. Ze ona nei wraca do skzoly ze zal jej zostawiac malego w domu i ze iwona jest dziwna i nie kocha go ta bardzo ze gi zostawila. i ze dla niej jest wazneijsze dziecko niz szkola i ze na szkole zawsze jest czas a dziecku sie powinno poswiecac duzo czasu itd. No normalnie myslalam ze sie porycze! ze niby co jestem zła matka? ze niby nie kocha malego? Rany jak ludzie czasem potrafia przygnebic szok!!:no::no::no::no::no::no:

Ostatnia edycja:
ANGEL u mnie z nockami róznie bywa...Oliwka to śpi całą noc ,Bartek czasami też a czasem potrafi raz lub dwa razy wstać na mleko...jakieś dwa tygodnie temu to myślałam że wykorkuje bo budził się 4-5 rano i nie chciał spać ale teraz jest ok śpi do 7-8!!A to że chodzisz do szkoły wcale nie oznacza że jesteś złą matką...przecież po szkole zaraz lecisz do małego i się nim zajmujesz a nie łażisz niewiadomo gdzie ...nie rozumiem takiego gadania....ciekawe czy ta dziewczyna wróci do szkoły ,łatwo się mówi a ciężko zrobić....

MADZIK
ja miałam też taki problem ,mały tak mi wyciąnął brodawki że aż mi krew leciała ,ja polecam krem bephanten i smarój też swoim mlesiem....za jakiś czas piersi się przyzwyczają i wszystko będzie oki....A co do położnej to ja ci nie pomogę bo ja zapisałam dzieci do przychodni w innej miejscowości i do mnie położna nie przyjeżdżała..

KASIAf87 Ładnie ci malusi przybywa na wadze oby tak dalej,ja po karmieniu odciągałam pod prysznicem piersi żeby lepiej mleko spływało ,ablo laktatorem, nawet między karmieniem jak czułam że mam twarde i bolące piersi to odciągałam mleko tak żeby były miękkie a i noś lużny stanik bo to też powoduje ucisk na piersi,a z tą suszarką to masz niezły patent.

reklama
Ale mam huśtawkę nastrojów ... jakaś taka wypompowana się czuje :-( płakać mi się chce :-(

Mam pytanie bo są te herbatki HIPP dla dzieci i mam taką ułatwiającą trawienie i uspakajającą i ja mogę takie pić ? i czy to w ogóle coś da jak ja wypije ? to przejdzie do mleka i na małą podziała ?

Jeszcze do tego pokarm mi chyba zanika :-( mała jakoś się nie najada i czuje po piersiach że jakieś takie puste są :-( i co teraz mam robić ? te 3 miesiące to chciałam tylko cycem karmić ...

pomocy :-/:-( ...a teraz idę nadrobić to co pisałyście ...

No za dużo to nie pisałyście

ANGEL - ja nawet nie wiem bo mi mama wszystko załatwiała no ale brak męża t podstawa samotnej matce dużo więcej się należy ... jak sie ma męża to zostaje już chyba te marne 48 zł rodzinnego ...:-/ ...a co do tej "koleżanki" to masakra :dry: ludzie mają nasrane ...

KASIA - no właśnie mi mała teraz zaczęła robić zielone kupki -_- ja nie wiem o co chodzi wszyscy piszą że to ok a ta położna mówi że nie ok ... może jej chodzi o to że nie mogą tak strzelać te kupki ...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry