reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

cześć, a tu nie ma nikogo:confused::-)
ja się zbieram powoli bo na 10 mam szczepienie Nikusia
płatne:dry: moje ostatnie pieniądze :dry:
aż żal d*** ściska, niepotrzebnie się decydowałam po urodzeniu, że wybieram płatne szczepienia, no ale skąd mogłam wiedzieć, że będę mieć problemy finansowe.. :no:
do tego jest niezłe zimno a my mamy kawał do ośrodka, nie dość że zamarznę to oszaleję :-) mam nadzieję, że to fasolki nie przemęczy
dobra, nie jęczę już , idę na śniadanko

reklama
Witam z rana!

Dzisia znów Mareczek często się budził. Oczywiście juz zapobiegawczo dałam mu mleczko przed spaniem i pospał 3.5 godziny ale potem jak si.ę obudził i dawałam mu cyca to już co godzina się budził. Chciałabym pokarmić go jeszcze troszkę przynajmniej 2 miesiące ale nie wiem jak to wyjdzie.

Wczoraj jak S pojechał ze swoim kolegą po telefon to trchę im zeszło. Przyjechali z piwem. Wypili po 2 butelki a potem jeszcze wódkę. Zła byłam że nie wiara. najpierw kąpanie. Justynka nie chciała iść a jak prosiłąm S żeby pomógł to on głuchy potem dopiero jak do łazienki poszedł raczył ją zawołać i do wanny wsadzić. Zagrychy też nie chciało mu się zrobić to powiedziałam ze on zaprasza to on niech robi, a ten nic. Poszłam po jakimś czxasie i zrobiłam. Potem to już sam chodził bo ja udawałam głychą na jego proścby. Teraz odsypia sobie wczirajsze picie. ALe się wygadałam. Może niepotrzebnie zanudzam mimi problemami.

Galerciu Doczytałam teraz. Gratuluję pierwszego zabka. ui Mareczka jeszcze nie widać zeby coś szło.

Witam się i ja...w końcu się ogranełam i mam chwilę na BB ,właśnie Bartek mi wstał ,a Oliwka jeszcze do wieczora będzie u babci....dziś przyszła jej lalka z allegro ....babcia kazałą jej zamówić na święta i do kompletu kupła jej nosidełko z akcesoriami...jej nie moge już doczekać się świąt bo je wprost ulwielbiam....

EWI nom mąż postąpić nie fer że cie nie uprzedził ale chyba lepiej że wypił w domu niż miał gdzieś iść i wrócić pijany nie wiadomo o której,ja jestem tego zdania !!1A co do mareczka to może twoje mleko nie jest dla niego już takie sycące,u mnie tak było i dlatego Baruś jest na butli,odkąd je butelke to jest zero problemów......

SHEEPPY Ja też szczepiłam OLiwke płatnymi szczepionkami ,ale takie miała zalecenie od neurologa ,a za to młodego szczepie już normalnymi szczepionkami ,i powiem ci szczerze że na jedno wychodzi ,tylko kasa jest w portfelu ,bo za każde szczepienie płaciłam 90 zeta więc wole te kase wydać na coś dla dzieciaków !!!!A tak poza tym to z czego ty się utrzymujesz???przecież masz swoje potrzeby i Nikuś tez

Witam i ja, w koncu mala zasnela, nad ranem byla niespokojna, prezyla sie jakby kupki nie mogla zrobic, chyba przez jogurt ktory zjadlam, kurcze jak to strasznie trzeba na wszystko uwazac, oby jej tylko brzuszek nie bolal.
Ona_mika niom przewaznie tak jest ze nie stosuje sie tych globulek podczas miesiaczki, zycze udanego wyjazdu:-)

już wróciłam
słabo mi się zrobiło po drodze i nie miałam sił pchać wózka, nie wiedziałam czy zemdleję czy zwymiotuję:baffled:ale jakoś dotarłam :-)
oliwka_11 ja płacę za każdą dawkę 200 zł :wściekła/y: cholernie dużo...
Ja miałam przez cały czas 400zł na miesiąc wychowawczego i 50 zł zasiłku rodzinnego.. potem szefowa rozwiązała umowę bo zamknęła zakład, więc się zarejestrowałam w urzędzie pracy jako bezrobotna i przez rok będę dostawać kuroniówkę, też coś koło 400 zł.. A ojciec Nikusia nieraz przyśle pieniądze, nieraz są takie miesiące że nic a nic:no: teraz właśnie od września nic nie dostałam, w październiku był w Polsce ale też nic nie zostawił kasy tylko pampersy małemu kupił

sheppy nie rozumiem takich facetow... ja jakbym byla facetem i zrobila komus dziecko a nie byla z ta kobieta to bym placila na dziecko, bez zadnego gadania, w koncu byloby moje no nie....:-)
200zl?? strasznie duzo

ja wlasnie robie pozadk, w sumie to prawie koncze:-)

reklama
sheppy nie rozumiem takich facetow... ja jakbym byla facetem i zrobila komus dziecko a nie byla z ta kobieta to bym placila na dziecko, bez zadnego gadania, w koncu byloby moje no nie....:-)
200zl?? strasznie duzo

ja wlasnie robie pozadk, w sumie to prawie koncze:-)
no nie mogę powiedzieć, że nic na niego nie daje, bo nieraz były takie miesiące, że 400-500 zł dał ,a nieraz nic:-( pewnie dlatego, że za dużo tam baluje i przepija i po prostu nie ma co wysłać, bo oddaje długi :no:
hoho masz siłę na porządki? mi się nic nie chce :sorry2:

Do góry