reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

reklama
Czesc dziewczynki:-)
Asiowo i jak po nocy?? Lepiej po tych czopkach??

U mnie nic ciekawego.. lena wczoraj przeszla sama siebie.. masakra:-:)-(juz mam dosc.. mama mowi, ze najlepiej by bylo gdybysmy sobie pojechali gdzies na kilka dni.. przeciez idzie z nia kota dostac:baffled::no:

No troszke lepiej:tak: Mała spokojniej spała, pobudka o 2 i o 5:30:tak: wiec całkiem niezle...:tak: i o 7:30 patrzyła do naszej sypialni i chyba czekała az do niej przyjdziemy:-p
Wiesz... ja zawsze zapraszam do siebie:-) i tak siedze sama całymi dniami:-p

kurcze, ale mnie to denerwuje ze ciagle przy cycku wisi, no i wlasnie tylko tak zasypia, inaczej sie drze, chyba bede tak musiala zrobuic zeby sie przemeczyc i ja nauczyc. A mala jak ssie to robi sobie malutkie przerwy na odpoczynek i dalej ssie, ale w szpitalu mowili ze to normalne, mozliwe zeby sie moim mlekiem nie najadala???

Madzik... to jest jak najbardziej normalne:tak: moja to godzinami wisiała na cycu... ja najczesciej wtedy sie z nia kładłam do lozka i tez odpoczywałam. Az przyszedł czas kiedy mała pojadla 10 minut i wypluwała cyca:tak: Na pewno maluszek najada sie, nie martw sie:tak: Po prostu ma silna potrzebe ssania i mamusi:-p Cierpliwosci i wytrwałosci, a na pewno niedługo wszystko sie unormuje:tak: Powodzenia! Wiem, ze nie jest to łatwe, ale cierpliwosc popłaca...

Wczoraj dałam M. ta koszulke z napisem "Najlepszy Mąż na świecie" i... łaził wniej dumny przez cały wieczor, a dzis załował, ze koszule musi do roboty załozyc, hi hi... oznajmił mi, ze ma zamiar w niej normalnie chodzic, nawet w lato:-p Podobno go ta koszulka bardzo dowartosciowała, he he...:tak: 3majcie dzis kciuki, bo moze sie wyjasni ewentualny awans M.... az sie boje co mu powie ta dyrektor regionalna:zawstydzona/y:

Hej dziewczyki :) niedawno skończyłam 18 lat... niektórych może to zdziwić ale mój maluch w 100% planowany :-):-):-) Jestem z Łodzi i czekam na synka Alanka :) Witam wszystkie młodziutkie mamusie :-D:-D

sheeppy mam nadzieje że masz racje:-) tyle się naczytałam jakiś bzdur.. ogólnie byłam w lekkim szoku jak się dowiedziałam że mam mieć cesarkę. te obawy pewnie stąd. zwłaszcza że muszę leżeć prawie plackiem już do rozwiązania. ale normlanie jak się patrzę na zdjęcia Waszych śliczniutkich maleństw to czas mi szybciej leci i jeszcze bardziej nie mogę sie doczekać swojego:-) tak wiem wzruszające:-D hehebansikxd-Witaj:) to dobrze że Twój maluch był planowany. moja ciąza była niespodzianką. w dosłownym znaczeniu tego słowa.chociaż dla wszystkich był to ogromny szok;] w tym wieku to za wcześnie. ale uważam że nie ma nic lepszego jak być młodziutką mamą ;p

Ostatnia edycja:
Kitty, ech ja nie wiem jak to możliwe, kiedyś bym się tego nie spodziewała po nim, taki spokojny był i uczuciowy.. może ćpa albo co:confused:
Asiowo, a ja wczoraj kupiłam takie ubranka w sklepie, jak Ty na allegro :-) te z napisem 'kocham mamusię' 'kocham mojego tatę' i jeszcze 'synalek tatusia' :-) jedno kupiłam malutkie dla fasolki :-) i jeszcze widziałam "kocham babcię i dziadka" Czad:-D
bansikxd, ja też planowałam i bardzo chciałam moje maluchy, a zaszłam pierwszy raz w ciążę jak miałam 19 lat:tak:
pola997, ja muszę leżeć teraz:no:ale i tak łażę :baffled: też już wiedziałam wcześniej że muszę mieć cesarkę i się bałam, bo nigdy żadnej operacji nie miałam ani zabiegu, poza wyrywaniem zęba:-D Ale jak będziesz już leżeć na porodówce i się nasłuchasz jak rodzące krzyczą i wyją z bólu to od razu w duchu podziękujesz że nie musisz się męczyć:-D

Mi sie tez strasznie podobaja te body:tak: chociaz przyszły niebieskie, a chciałam zielone:zawstydzona/y: ale co tam... i tak ładne:tak: kupiłam rozm. 80 i mała ma je dobre... normalnie grubasek mały:-p

bansikxd witaj! Gratuluje decyzji:)

To mi ulzylo ze nie tylko ja przez to przechodze
Femme nam w szpitalu dawali barszcz z burakow, wiec pewnie to nie od nich mala brzuszek bolal
Kurcze, jeszcze sie nie moge przestawic, i ciagle mam za malo czasu, ale z czasem Was wszystkich nadrobie

Wiecie co jak będę rodzić drugą dzidzie to wtedy zrobie wywiad w którym szpitalu co dają dobrego i wtedy bede rodzic w tym bo u nas menu to masakra a no i szpital nie za dobry

sheeppy- ale musisz leżeć bo coś z ciąża nie tak?? ja staram sie ogólnie dużo wypoczywać brak ruchu- potem będę wyglądać jak beczka:-) ale wierzę że zgubię zbędne kg;-)

reklama
U nas w szpitalu w Jarocinie jest chyba najpaskudniejsze jedzenie na świecie!:baffled:
mówią, że stawka żywieniowa na chorego jest niższa, niż na więźnia... nigdy nic nie zjadłam w tym szpitalu.. a najlepszy numer, jak na śniadanie był chleb i jajko na twardo, wiadomo wiele osób oddawało nietknięte, to na kolację był chleb i pasta jajeczna :baffled: założę sie, że z tych zwróconych jajek robili..
a teraz leżałam w małym szpitaliku w środzie wielkopolskiej, miałam duże obawy, bo to taki mały stary i biedny szpital, stary sprzęt i wszystko, ale za to opieka taka miła i jedzenie dobre:-)aż mi się wierzyć nie chciało, że można zjeść szpitalny obiad i może smakować:-) w razie czego będę leżeć tylko w tym szpitalu :-)
Pola, no od września już czyli od początków, jest u mnie ciąża zagrożona:baffled: niby już lepiej, nie krwawię, dzidziuś się rozwija prawidłowo, ale wciąż ryzyko

Do góry