reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Mika to dobrze,że tak się skończyło. A Nicole miała 53 cm i w 50 się bujała,bo w 56 przekładała obie nóżki w 1 nogawkę i wyglądała jak taka mała glizda...tak rozczulająco...

Oleńka od 6 miesiąca daje się dopiero inny pokarm jeśli karmi się piersią,jeżeli dajesz sztuczne to od 4 miesiąca zaczynasz.

reklama
Ja tam nie wiem...od kąd Nicole skończyłą 3,5 miesiąca rąbie danonki i wszelkiego rodzaju jogurty,papki,mięsko wprowadziłam jak miała 5 miesięcy...Zresztą lekarka powiedziała,że ona rozwija się lepeij niż dzieci w jej wieku...ona w tej chwili raczkuje, podnosi się na nóżkach i stoi trzymając się,ale zdarza się też tak,że ją puszczam i trzymam ręce w pogotowiu to z 20 sekund utrzyma sama równowagę....A nie wiem albo mam schizę bo albo ona mówi od kilku dni mamo albo ja nie wiem....jak jej się coś nie podoba to krzyczy mamo,ej,hej i luś do psa....po prostu jestem z niej dumna:-)

Witam ;-) wchodzilam na forum z mysla ze bede miala z 20 str do przeczytania a tu nawet duzo nie naskrobalyscie :-p

netgirl ale nie obrazaj sie na mnie za tamtego posta ;-):tak:

Femme jeszcze raz Ci gratuluje ,,, Ninka przesliczna :tak:
tylko tak sie nie chwal ze Ninka jest spokojniutka bo za pare dni da CI popalic :-):-p

Chwilami grunt ze wreszcie cioteczka przyszla :tak::-)

Mika ooo to swietnie ze wszystko jest dobrze i widac ze lekarz naprawde swietny :tak: fajnie ze cos juz z domkiem ruszylo;-) a jedzonko to ja wprowadzilam Ali jak miala 4,5 , dawalam Jej starte jabluszka i marchewke !!

Firanka a ja sobie nie wyobrazam zeby dziecku 3 miesiecznemu dawac danonki:sorry: chodziaz Ty w porownaniu z moja sasiadka i tak dalas Nici pozno bo Ona podala corce jak nie miala jeszcze 3 miesieczy :sorry::baffled: i to nie raz na tydzien a prawie codziennie :eek:

Umi a dokladniej to gdzie mieszkasz ?:-)

u Nas calkiem dobrze ,Ala czasami pomarudzi ale tak to jest spokojna !!
ostatnio porozmawialismy z P tak powaznie i jakos bardziej sie stara zajmowaniem przy Ali !! dawniej to pomagal mi przy usypianiu,robil mleko dla Ali i przygotowywal kapanie i sprzatal a jak wrocil to jakos sie do tego nie kwapil:sorry:
wczoraj skonczylismy na budownie z centralnym ogrzewaniem !!
ponad 8tys. poszlo sie jeb....,wzyiu bym nie pomyslala ze tyle to bedzie kosztowac :confused2: chodziaz teraz czeka NAS bardziej przyjemniejsze rzeczy typu wybieranie plytek,paneli itp :-)
tylko najpierw pasuje zarobic na Nasze widzimisie :-D
w tym roku kupujemy jeszcze drzwi zewnetrzne i garazowe \ SEGMENTOWE !!

polna to strasznie duzo ogrzewanie was wyszlo, no ale tak to juz jest niestety....:zawstydzona/y: milo ze P sie bardziej stara....oby tak dalej:-)

firanka mi chodzilo o mleko z cyca.... co do mleka w proszku to nawet niewiem;-)

a ja mialam dzisiaj dziwna nocke.... maly sie cwaniak zrobil. wstal o 2 i niee chcial isc spac az do 5:szok: ciagle by cyca ciagnal:tak: lezal spokojnie jak sie na niego patrzalam a jak zamknelam oczy to momentalnie płacz:no: i tak musialam siedziec ze szkrabem, dobrze ze spac mi sie takm nie chcialo...

A dokładniej to to podkarpacie to Dębica jest.:-)

Mam pytanie czy jak byłyście w ciazy śiły wam sie wasze dzieci? Bo ja mam cos takiego, że każdej nocy mi sie śni dziecko, a dzis to juz w ogóle sie okazało, ze ta moja dziewczynka ze snu nazywała sie Kacperek:eek: Tak sie zastanawiam co w koncu bede miała Kacperka czy Julke... Miałyście cos takiego?:eek:

Olenka sam piec kosztolwa prawie 3 tys :confused2: dobrze ze na poczatq roku kupilismy grzejniki !! a Twoj synus juz faktycznie cwaniak :-) ale takie szkraby takie juz sa ,przynajmniej ja mialam podbnie z Ala :tak:

Umi HEH ale zbieg okolicznosci , moj P pochdzi z Debicy :-):-D

um2 mi cala ciaze snilo sie ze bede miala coreczke, dzien przed porodem snilo mi sie ze urodzilam synka bardzo duzego....
a w ostatecznosci jak wyszlo?? mam synusia bardzo malego:-D wiec na sny trzeba patrzec odwrotnie:-D:-D:-D

polna no maluszki to cwaniaczki sa... ale takie pocieszne:tak:

polna_N Jaki ten świat mały :p heh popularna ta Dębica niby taka mała a jednak:-)

oleńka19 to ja nie wiem jak mam swój zinterpretowac, pewnie jak bedzie dziewczynaka to dam jej normalne żeńskie imie a nie chłopięce, ale marzy mi sie chłopiec.

OLENKA - brzuszek mam super :-) troszkę odstaje ale ogólnie to skóra prawie mi nie wisi koło pępka jak się zmarszczy to tak śmiesznie tylko :-p ogólnie to mega zadowolona ze swojego stanu jestem :-)
A ten Twój to kruszynka :-) ale na zdjęciach tak tego nie widać :-)

MIKA - oj to Cię trochę to wszystko będzie kosztować :/ ... no ale zdrowie najważniejsze !

POLNA - no to dobrze że P się ogarnął :-p :-) czasami trzeba faceta pogonić :-p

OLENKA - moja się budzi o 1 i koło 4 ale jak się obudzi to koło 2 godzin skubana nie śpi :-p najpierw cyc później przebrać później znowu cyc chwilkę popatrzy i zasypia :-p ale na szczęście przy tym wszystkim w ogóle nie płacze :-p ...ale ja w ogóle zmęczona nie jestem a od porodu bardzo mało spałam :-p

A ja powtórzę pytanie bo mi nie odpowiedziałyście :-p ... czy to źle jak mi szew wypadł ? i ogólnie to ja mam wrażenie jak bym mogła je sobie sama wyjąć tak jakoś mnie za bardzo nic nie boli :-p

reklama
femme po 5 dniach mozna szwy wyjac wiec to chyba nic zlego ze ci wypadl. ja mam zdjete , ale te w srodku jeszcze sa....

no kruszynka...zaraz wstawie jeszcze jakies fotki

Do góry