reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Witam, nadal w dwupaku
I ja tez tylko na chwile, bo zaplanowalam sobie narobic pierogow do zamrazarki dla mezusia na czas mojego pobytu w szpitalu, wiec pewnie pol dnia mi to zajmie
Mika ja na szczescie mam spokoj od dentysty, jeszcze w liceum wyleczylam wszystkie zeby, dziwne ze zalozyla Ci czarna plombe, ja mam wszystkie biale, i za nic nie placilam. Dobrze ze zdecydowalas sie na wizyte u lekarza, zobaczy co i jak i moze cos temu zaradzi
Asiowo ja tez bym zmienila przychodnie, po co ma Ci denerwowac stara jedza, uwaza sie za niewiadomo kogo
U mnie nadal cisza, dzis w nocy mialam ze 2 skurcze, a tak to podbrzusze jak na @ caly czas boli i klucie w szyjce nadal jest. Jutro termin, jak nie urodze do poniedzialku to pojde do lekarza

reklama
witam mamusie:tak:
Na pewno przeniose kartoteke w takim razie, narazie szukam gdzie:tak:

wiecie co... wczoraj ta pseudo pani doktor przepisała nam jakies krople i syrop... i okazało sie, ze to jest witamina c i wapno dla dzieci z niedoborem karmione sztucznie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: co za głupia baba... to mogła chociaz zapytac jak mała jest karmiona! to, ze jest duza nie znaczy ze jej sama nie karmie...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
wapno pije sobie ja:-D bo tez mnie łapie jakies przeziebienie:zawstydzona/y: a wit. C w tych kroplach bedzie na pozniej:tak:
pozniej sie odezwe, bo M jescze w domku, a zaraz rodzice przyjada:tak:

Witajcie. a ja tak sobie czytam wasze wypowiedzi i zaintrygowały mnie te szczepienia. Zawsze zdawałam sobie sprawe ze jak urodzę to bede musiała chodzić z maleństwem na szczepienia, tylko zastanawiam sie czy bede miała zapisane kiedy mam na nie iść i jak często sie na nie chodzi? A i jeszcze czy są refundowane czy płatne. Jesli juz o tym pisałyscie to ja sobie poszukam narazie w tych kilku stronach które przeczytałyście nie znalazłam tego:-)
wpisz w wyszukiwarke kalendarz szczepien i tak bedziesz miala wszystkie szczepienia w jakim wieku.sa refundowane i nie refundowane do tych nie refundowanych naleze INFANRIX czy jakos tak

jak to mowią niektorzy porod lepszy niz dentysta:):tak::-D

ja tam sie nigdy dentysty nie balam:)od malego milam problemy--milam 4 jedynki i musieli mi je wyjac spod kosci podniebienia boby mi wyrosly pod nosem lub jak rekinowi :)teraz nosze aparat i musili wyrwac mi dwa zdrowe zeby-za nic nie chcialy wyjsc....teraz juz nic mi nie straszne!:happy2::cool2:

malutka moja spi sobie smacznie a ja czekam na polozna...specjalnie wczesnie wstalam a jej nie ma i nie ma....ciekawe czy bedzie mi szwy sciagac....i co ona tutaj bedzie z moim dzieckiem wyprawiac <mysli>

Witam, ja jestem mamą Kacperka a obecnie oczekuje na kolejnego maluszka :-D
malutka moja spi sobie smacznie a ja czekam na polozna...specjalnie wczesnie wstalam a jej nie ma i nie ma....ciekawe czy bedzie mi szwy sciagac....i co ona tutaj bedzie z moim dzieckiem wyprawiac <mysli>
ja jak byłam 4 lata temu po porodzie miałąm założone te szwy rozpuszczalne i pamiętam że u mnie położna zjawiła sie po okresie połogu a co do mojego synka to tylko do niego zajrzałą bo spała wtedy i nic nie robiła i więcej sie nie zjawiła.
Kaska19 jak bedziesz już po wizycie to daj znac co ona robiła z córeczką bardzo mnie to interesuje :-). Zdziwiło mnie to że szwy masz zwykłe ;-).

hej babeczki ja na chwilę,napisać wiadomość od OLEŃKI,dziś wraca do domu,właśnie się pakuje o 15 ją wypiszą!!Jutro do nas zajrzy bo dziś nie da rady

ja odezwe się póżniej jak oliwke zawioze do mamy

Ostatnia edycja:
izabell96 no widac nie we wszystkich jeszcze szpitalach stosuja szwy rozpuszczalne.. ale czy ja wiem czy one sa lepsze:baffled: niektore dziewczynyz watku skarzyly sie na nie, ze rozpuszczac sie nie chcialy.. ale przyznaje to nic przyjemnego;-)

Oliwka super informacje:tak:moze jutro poznamy malenstwo.. a jak synus Olenki mial miec na imie?? jakos Kapcerek mi do glowy przychodzi ale pewna nie jestem;-):-)

Kurcze jak ja dzis jestem to nikogo prawie nie ma:zawstydzona/y::-(

reklama
ja sobie nie wyobrażam że tydzień po porodzie idę do lekarza na sciądanie szwów bo ja ledwo łaziłam a dopiero po 3 tygodniach mogłom normalnie zacząć funkcjonować nan nadzieje że jak w lipcu pójdę do szpitala to też bedą szwy rozpuszczne :tak: w sumie wszystko jest do wytrzymania nawet te szwy zwykłe, ;-)

Do góry