reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Maciejka-ja mam 4 braci i kocham wszystkich ale całe życie chcialam być jedynaczka
Magda 100latek dla małej
Olcia-najlepszego dla córki
Sandra-wszystkiego naj dla Pati
Renata-100 lat dla kawalera.

Sandra fajnie ze roczek sie udał :) u nas...nudno mały coraz ładniej mówi ale do porzadnych zdan mu daleko...cóż cueszczymy sie kazdym postępem....

reklama
Sandra to normalne ;) to tzw lęk separacyjny albo tzw kryzys przywiązaniowy. Przychodzi dość nagle i nagle odchodzi, żeby wrócić za jakiś czas :p wchodzi w kolejny etap. I tak jak każdy inny, jest to etap potrzebny, a jego pojawienie się świadczy o tym, że wszystko przebiega prawidłowo. Lęk separacyjny nie jest na pewno żadnym zaburzeniem. Jest prawidłową fazą rozwoju i świadczy o tym, że wieź, która powstaje między Wami, jest na tyle stabilna, że może pełnić ważne funkcje ochronne. Pati wyróżnia Ciebie bo jest przywiązana. Pilnuje Cie bo ma mniejsza obawę, że coś jej się stanie. Zaczęła chodzić i ma większe możliwości, co za tym idzie, więcej leków przed nowym. To jej minie spokojnie. Zaspokajaj jej potrzeby w miarę możliwości, by mogła się dobrze rozwijać :)) jest udowodnione naukowo, że zaniedbanie pierwszego leku reparacj rzutuje na późniejsze relacje w życiu. Wszystko z umiarem :)

Ostatnia edycja:
Hejka:)

Wszystkiego najslodszego dla wszystkich kwietniowych dzieciaków!:) Rzeczywiście duzo ich tutaj jest:)

lenati dużo zdrówka dla dzidzi trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze
sandra wydaje mi sie ze takie zachowanie to normalne:) Pati jest praktycznie cały czas z Toba więc jak tylko znikniesz z zasięgu jej wzroku to czuje strach, ja tez to przerabiałam, bywało i tak ze nawet do toalety mały za mną dreptał, starałam sie go czymś zainteresować a z czasem i on zaczął robic sie bardziej samodzielny i już nie potrzebował mamy:)

W tamtym tygodniu P. był na zajęciach w świetlicy, trwają 1,5 godziny ale wytrzymał tylko godzinę i pani po mnie dzwoniła:) może datego że było mało dzieci zobaczymy czy dzisiaj da sie namówić

Ja w końcu mam dostęp do internetu także postaram sie częściej zaglądać:-)
U nas ok, jutro wybieramy sie do logopedy a w sobotę na chrzciny do siostry synka:) mały juz całkowicie przywykł do nowego mieszkania, nawet juz każe zamykac drzwi w swoim pokoju jak idzie spać więc jest postęp :p Wczoraj odwiedziła mnie mama i sprawiła mi zelazko i patelnie hehe więc jestem zadowolona, powoli i wszystkiego sie nazbiera:)

Miłego dnia:)

Cześć dziewczynki :) Ostatnio brakuje mi czasu na wszystko. Latam po sklepach, przygotowania do komunii itp. No i pogoda ładna więc większość czasu z młodym na dworku spędzamy. Damian dostał się do p-la.

Lenati zdrówka dla dzidziusia
Sandra Olcia, Magda, Tren wszystkiego najlepszego dla dzieciaczków :)

1429517543623.jpg
Tren wszystkiego najlepszego dla syna :)

Załączniki

• 1429517543623.jpg
    1429517543623.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 39
Hej dziewczyny :)
Moja córa w przedszkolu.nareszcie..3 tygodnie siedziała w domu ,bo była chora.myslalam ze zwariuje. Maly się pokłada a ja mam chwilke by ogarnąć chałupkę.
Ja dzisiaj ledwo zyje :(

Dziewczyny najlepszego dla dzieciaczków

Hej :) nas dziś czeka wuzyta u pulmonologa wiec trzymajcie kciuki bo od niej zalezy czy wyślą nas na testy alergiczne i czy będzie nam należało się takie jakby pielęgnacyjne

czesc.
dzieki za zyczenia dla Filipa :) przekaze jakw roci ze szkoły .Happy :)trzymam kciuki za wizyte.

My bylismy dziś przerejestrowac auto. w koncu zmienilismy na lepsze. Ł "s.ra ogniem" ze inaczej sie prowadzi, ze nie tu zegary, ze inaczej biegi wchodza itd.. czasami mam go dosc.No ale co sie dziwic. auto 11 lat mlodsze od poprzedniego.

Ale jestem zla! Wizyta odwołana ale powiadomic mnie po co:/:/ termin dopiero na 1/05 :/:/:/ normalnie masakra:/

Tren-nam sie też marzy lepsze autko...wieksze i nowsze no ale niestety muszę poczekać :( narazie jeździ i jest sprawne :) mój S. Planuje kupic sobie mały motor 125cc tak na dojazdy do pracy ale to dopiero jak wróci z pl czyli pod koniec maja

reklama
TREN na co wkoncu sie zdecydowaliscie?
HAPPY oj tam wazne ze jezdzi :p chociaz mi tez sie marzy nowsze hehe. A 1.05 juz nie dlugo ;)

Tren, magda, olcia sto lat dla dzieciaczkow!!! Tren twoj to juz prawie nastolatek ;D

Do góry