reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Oliwka to po co zostawilas Oliwke u babci ?:-p:-)
a tubis na mikolaja a jak dzis pojedziemy do big marketu dzieciecego to cos sobie upatrze i Jej kupie :tak:
tez wole kupic cos drozszego i wiem ze bedzie niezniszczalne na Jej uderzenia czy rzucania :-D

Femme ale mi chodzi o to ze po ciazy kobietom maleje cycki np. jak przestaja karmic :sorry2:

reklama
No właśnie też tak się zdziwiłam bo do wczoraj jeszcze miałam zatwardzenie i problemy z opróżnieniem straszne ... a tu nagle taka zmiana -_- ja już nie wiem wkur*** mnie te przygody żołądkiem :wściekła/y: męczące straszne, jeszcze jak te skurcze mnie łapią ... o ile są to skurcze to boli czasem tak w dole brzucha przeważnie z prawej strony że aż mnie wczoraj wyginało ... tak złapało i nie chciało puścić no i ból w kręgosłupie ... :-/ kurde ja to zawsze ciamajda nie jarząca w temacie :wściekła/y: nawet kur** nie wiem czy mam skurcze czy po prostu mnie coś boli ... jeszcze dodam że z cyców znowu mi się zaczęło ulewać a już przez długi czas był spokój parę kropelek a teraz znowu pół piżamy zalanej

Femmka zeby sie na ktg nie okazalo ze rodzisz :-):-D
a ta siara to ja tez tak mialam -przez prawie miesiac przed porodem nic mi nie lecialo potem zaczelo powoli wyciekac :tak:
ale pamietaj ze mi wywolali porod pare dni wczesniej :-p:rofl2:
a Oliwka racje mowi ze przed porodem babki maja srake :-D chodziaz ja nie mialam :rofl2:

Polna wczoraj miałam ją przywieść ale została jeszcze do dziś ,bo chciałam się wypać a tu mały mi nie dał! poza tym ona jak jest u babci to tak sie nie zachowuje jak tu ,bo nikt jej nie nakreca i nie ma przedkim sie popisywac...ja tez jestem tego zdania ze zapłacic wiecej a miec lepszej jakości...A Ala bajkuje????

FEMMKA a czesto ten brzuch ci sie napina????a co lania z cyców to ja wkladki laktacyje od 30 tyg nosiłam ,tak mi sie lało ,a jak wymowałam cyc do karmienia to sikało jak ze strzykawy

POLNA a czemu Ci wywoływali poród ?

OLIWKA - nie wiem nie odliczałam co ile ... ale nie aż tak często bo bym zaczęła liczyć :-p a co ile są takie już poważne skurcze ?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witam mamusie:tak:

Mała dzis zrobiła mi pobudka po 5... bo przeciez ona wstaje razem z tata:baffled:

Femka, ja dokładnie tak samo miałam w dniu porodu! Rozwolnienie od rana, ból kregosłupa nieziemski, ale ja do tego miałam mega skurcze, które czułam na plecach srednio co godzine:zawstydzona/y: wieczorem sie dopiero sprawa rozwineła i mała wyskoczyła przed północa:tak: pojechałam do szpitala jak miałam te mega skorcze ponizej 10 minut!
ja mysle, ze to juz lada dzien...
ciesz sie, ominie Cie lewatywa:-p

Mykam, bo mała zas marudzi!

Oliwka no wlasnie dlatego poluje na farme fisher price :-)
a to widze ze Oliwka chetnie spi u babci :tak: ja jestem ciekawa kiedy Moja panna bedzie chciala spac u rodzicow P :sorry2::rofl2:
albo mnie nekac ze chce spac u Lucji :sorry2:
a Oliwka dluzo wczoraj spala ?
a Ala bajke oglada ....

Femme wiesz dalam lapowke :-D mialam termin na 8 kwietnia a urodzilam 5 !! moze mieli mnie juz dosc bo lezalam dlugo i zakazdym razem nekalam lekarzy zeby mnie puscili na przepustke :-D
zreszta ja juz miesiac przed mialam rozwarcie na 3 palce a pozatym chyba woleli zeby urodzila w normalnym dniu przed swietami( wielkanoc) bo gdyby tak sie cos dzialo zemna to moglo by niebyc wolnego kardiologa czy anestezjologa a wtedy nieszczescie gotowe :nerd:

netgril idzi ,idz po ten test :tak:
a ja sie czuje dosyc dobrze,pogoda ladna wiec i samopoczucie dobre ,tym bardziej ze dzis zakupy wiec chodze MEGA szczescliwa :-D
a ze cos zaboli czy zakuje to juz normalka i tak jak lekarz mowil to ponoc korzonki :sorry2:

Ostatnia edycja:
pewnie, ja nie potępiam takich mam, takim mamom trzeba pomóc, bo często tej pomocy potrzebuja.
ładnie to napisalas ze nas wszytskie łaczy to że jesteśmy mamami.

Fajnie by było jak bym dzisiaj na porodówce wylądowała :-) chciała bym jeszcze w październiku urodzić :-) no ale będę się sobie przyglądać i jak coś to będę pisać :-p

ASIOWO - ojjj Paulina będzie córeczką tatusia widzę:-p

NETGIRL - hoho :-) bliźniaki się szykują :-p leć po ten test bo ciekawa jestem :-p

POLNA - aaa ;-) no tak :-p mogli mieć Cię już dosyć :-p :-) Ale też dobrze że mądrzy lekarze bo faktycznie w święta pewnie by było nie ciekawie jak byś miała rodzić wiadomo jak to wtedy jest w szpitalach

reklama
witam z ranka:-)

jeju ale naskrobalyscie, za chwile zaczne czytac.....
weekend mnie nie bylo, bo na wykladach bylam cale dwa dni...porazka.....ciezko to wytrzymac....:-(

wiecie co kupilam wczoraj karnisze do kuchni i do pokoju i zaplacilam 350 zl...jezu jakie to drogie...porazka normalnie........:szok:

femme co do rozwolnienia..... ja go mialam przez 2 dni i tez myslalam ze moze cos...a nóż widelec ...i nic..... skorcze przeszly, bol kregoslupa zostal.....

netgirl o ty to moze dzidziusia nam czykujesz.....:-D
to fajnie , bo niedlugo beda same obecne mamy a kto podtrzyma przyszle mamusie....:-)

dobra ide na sniadanko a potem bede czytac...

Do góry