reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

Netgirl dzięki! Każda ciepła myśl się przydaje w życiu, więc te kolekcjonuję z wdzięcznością:)

I wiesz? Tata Grocha, gdy się dowiedział o ciąży to po pierwsze zwariował ze szczęście i trudno się było z nim dogadać, a po drugie, gdy już się uspokoił i komunikacja wróciła, zaczął mniej więcej tak: "no, ale czekaj... słuchaj... no tak nie może być żeby Grochu sam był... gdy tylko urodzisz..." No to już wiesz;) Facet po prostu świra dostał!:-D

A Grochu i Groszek to oczywiście umowne. Nie wiemy jeszcze czy to będzie chłopiec czy dziewczynka, ale jest nam to oczywiście totalnie obojętne:-)

reklama
I chciałabym jeszcze sprostować, gwoli informacji, aby kobiety nie sądziły, że w wieku 39 lat jest zawsze trudno zajść w ciążę. Pytasz bowiem o to czy "zawalczymy" o kolejne. Sprostowanie: nie udawało się z poprzednim partnerem. Z obecnym... decyzja, drugie podejście - bingo! Żadnego wspomagania, żadnej walki, zupełnie naturalnie.

dziewczyny nie ma zlotego srodka. każda z nas decyduje się na macierzyństwo kiedy uważa to za sluszne (albo los za nią decyduje ale to już inna sprawa).Ja urodziłam Marysię mając 27 lat i uwazam ze to wiek ok. Ale przez rok nie mogłam zajść w ciąze po odstawiniu tabkletek. Niby sie nie staraliśmy ale co miesiac maialam nadzieje że @ nie będzie. A Misiek no coż, wpadka. urodziłam go mając 29 lat. Za 2 miesiące kończe 30 i uwazam ze to w sam raz. i ciesze sie ze los za mnie zadecydował.
Natomiast nie uważam ze ciąża w wieku 16, 17 czy 18 lat to dobra decyzja. Niestety takie osoby jeszcze dojrzewaja. Czesto sa na utzrmaniu rodzicow. Przepraszam że to napisze ale dla mnie to jeszcze dzieci. Macierzyństwo to dla nich przyspieszony kurs dojrzewania i uwazam ze nie powinno im sie tego zabierać. Nie na darmo dowod się dostaje jak się skończy 18 lat. Uważam ze takie dziewczyny maja jeszcze czas na macierzynstwo i obawiam się ze po prostu nie zdaja sobie z tego sprawy jaka to odpowiedzialnośc.
podsumowywując:
Młode macierzynstwo TAK ale w granicach rozsadku

Witam ;-) ja dzis wyjatkowo w szoku Jestem bo Ala spala do 7 :szok::-)
przebudzila sie po 6 ,pochodzila z 5 minutek po pokoju wlazla do mojego lozka odwrocila sie dupa i usnela :rofl2::-)
Dzis u Nas ladna pogoda :happy2:

Femme sluchaj nie mi jedynej i nie ostatniej zmalaly cycki po ciazy :sorry2:
oczywiscie Ci tego nie zycze bo wszystkie dotychczasowe staniki pojde do kosza albo zakopac gdzies gleboko w szafie :crazy:

netgirl uuuu zostane ciocia :-):-D jak tylko zrobisz test napisz Nam jak wyszedl :tak:

Oliwka no no ladne zabawki a helikopter swietny :-) nie dziwie sie ze Twoj D chce sie nim pobawic :rofl2::-p

Cosik mialam jeszcze napisac ale mi wylecialo z glowy :blink:

Witam...ooo jestem druga:-)
U mnie nocka okropna, wczoraj z P poszlismy na dluzszy spacerek, to a w nocy przy kazdej probie zmiany pozycji czulam okropne klucie w podbrzuszu, a jak doszly do tego ruchy malej to myslalam ze wykorkuje na lozku, jeszcze mojemu P cos sie snilo i zaczal mi serenady urzadzac...
netgirl ale fajnie, daj znac co i jak po tesciku, kurcze ale sie ciesze:-)

WITAM SIĘ I JA
Ja szału dostaje bo niewyspana jestem taka że to szok poprostu....
Bartek obódził się o 12 i usnął po 1 i potem pobutka o 5 i nie śpi do tej pory,porażka normalnie!!!

NETGIRL mam nadzieję że ujrzysz dwie kreseczki!!!

POLNA ty to chociaż się wyśpisz ,a ja co specjalnie Oliwke wyworze do mamy żeby pospać a tu dupa!!!!

Madzik uuu a ja tez wspominam koncowke zle pod wezgledem spania :sorry2:
dlatego chodzilam spac po 24 :-D

Oliwka widze ze Bartek daje w kosc :sorry2: ale zaniedlugo powinien chyba pojsc na drzemke prawda ?

A My dzis z rodzicami jedziemy do miasta na zakupy-moze cos kupie na miescie dla dzieci :-)
a i brat powiedzial ze ALi kupi Teletubisia TELETUBIŚ GRA I SWIECI TELETUBISIE BIG HUG NOWE! (468403692) - Aukcje internetowe Allegro

wsumie mi sie bardziej podobaja takie Tomy TAŃCZĄCE i GRAJĄCE TELETUBISIE TELETUBIŚ (466835003) - Aukcje internetowe Allegro
ale wciul kasy kosztuja :nerd:

Oczywscie kupuje jej POOO bo to Jej ulubiony tubis :-D:rofl2:

POLNA mam nadzieję że pójdzie bo szału dostane....już wole jak Oliwka jest bo ona go zabawia ,daje mu zabawki,przytula całuje ,i wtedy oni się do siebie hihrają a ja mam wolne ręce a tak to jak mni teraz widzi to marudzi jak 150!!!Ale fajne te teletubisie, a ten 2 szczególnie ,to co że tyle kasy kosztuje szpońć od niego jak ma coś jej kupić to konkretnego ,a to na gwiazdke czy tak teraz żeby się bawiła!!!????
A ja na zakupy jade pod koniec tygodnia ,jade do centrum do janek!!!bo D bratowa chce kupić fony ,a ja pójde do smuks i abc i może młodemu cósik kupie!!!a i tę fontanne w realu ,bo tam kosztuje 99 zeta!!!

Witam z rana :-)
Noc jak to ostatnio nie zbyt przespana ...:/ skurcze mam ciągle chyba ... nie wiem o ile to skurcze w każdym razie jest inaczej niż było ... no i coś rozwolnienie mnie chyba chwyta ... coś czuje że już nie długo na mnie pora przyjdzie :-p ...a wczoraj to mała mnie tak nawalała jak bym jej coś zrobiła już się zastanawiałam czy do szpitala nie jechać tak się rwała ... :/ a później cisza i tak mnie z godzinę orała :szok: ale dzisiaj na ktg pojadę to zobaczymy co ona tam broi :-):-p

POLNA - no no ja nie słyszałam zawsze myślałam że większe są :-p mi tam aż tak na rozmiarze nie zależy ... ważne żeby kształtne były a nie kapciowate -_- ...jak będę miała przypływ gotówki to i tak sobie sztuczne walne :-p

OLIWKA - współczuje ... :/

MADZIK - hehe widzę ten sam problem mamy :-p

reklama
Do góry