reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

My niestety nadal smoka ciagniemy.. sprobuje w Polsce jak pojedziemy tego co wampi ;-) dla mnie odpieluchowanie latwiejsze :p

Kupilam wczoraj skakanke, top do cwiczen i mate. Narazie poskakalam na skakance w tum topie i niezly wycisk daje a top mega wygodny :) przy nastepnej wyplacie kupuje obciazniki, spodnie do fitnessu i moze buty ;-) a i moze jak sie uda to taka maszyne do chodzenia co i nogi i rece sie ruszaja, liczy spalone kalorie i wogole. Tylko mam watpliwosci czy nie lepieh na jesien bo coraz cieplej jest to i wiecej sie spacerowac bedzie

reklama
WAMPI chyba tak. I powiem ci ze patrzylam wlasnie za mniejszym gabarytowo i wypatrzylam fajny w decathlonie cena tez przystepna i chyba sie skusze ;) bo szefowa tez ma ale ona to ma taka krowe co pol salonu zajmuje i kosztowala NA PROMOCJI 6 tys pln haha chyba bym musiala z sufitu spasc zeby kupic za tyle

teraz to trzymam zęby za zębami nie chce mi się z nimi kłócić nie mam na to ochoty . Ale utwierdza mnie w to w decyzji ze słusznie ja podjęliśmy. Tata mi dziś powiedział ze jak wyjadę to on się wyprowadza z domu itp. W końcu wiedziałam że coś wymyśli byle bym nie pojechała z dzieciakami do Angli . Nie mowie nic P bo nie chce go denerwować ale widzi że coś nie gra. Ojciec przechodzi samego siebie od kiedy dowiedział się ze P tam zostaje . Najwyżej wezmę mamę ze sobą albo coś juz nie wiem co robić. Co byście zrobiły?
I dobrze że się nie kłócisz. Nie warto. Tata nie powinien Cie tak szantażować. Dlaczego chcesz brać mamę? Słuchaj, nie po to podjęliście taka a nie inna decyzję, żeby były tak jak jest teraz tylko w innym państwie. Trzeba w końcu żyć na swoim. Teraz mama mieszka z mężem to i bez Was może. Teraz Twoja rodzina jest P i dziewczyny. Rodziców zawsze możesz odwiedzać i vice versa ;)
Głowa do góry.

hej.
Ania moj mlodszy w wieku twego syna i we wrzesniu idzie do 1 klasu. w pazdzierniku wedlug opinii nauczycielki jako jedyny z grupy nadawal sie do przyszlej 1 klasy. Teraz tez dobrze sobie radzi, bystry jest, szybko wiedze lapie, ale strasznie szybki i szlaczki jego i literki wyglądają tragicznie. Bo kto ma czas siedziec nad lekcjami jak rowerem trzeba pojezdzić. Widze ze umie wiecej niz Filip jak mial 6 lat.. no ale Filip do zerowki poszedł jako 6 latek.. wiec i dopiero wtedy uczyl sie szlaczków, literek..

A te pierniczenie o skracaniu dziecinstwa to totalna *******a. Niewiem kto to wymyslił.. czy zerowka, czy 1 klasa.. i tak po 5 godzin dzieci w szkole spedzają.. a to ze wczesniej z glugopisem pracują?? wczesniej zaczną wczesniej skonczą.

Mój syn poszedł jako 6 latek. Niestety nie miałam wyboru tak jak rodzice dzieci dzieci z drugiej połowy rocznika. Na domiar złego moje dziecko nie miało zerówki a co za tym idzie nauczania wczesnoszkolnego także totalna porażka! z 5 latka kulającego się po dywanie z misiami nagle do ławki na 6 godzin :szok:

Maciejka mialas wybor... moglas pojechac z synem do poradni, z opinią od nauczyciela i tam jesli syn sie faktycznie nie nadawal do szkoly by go odroczyli. Moja kolezanka tak zrobila z corą.

Ja jednak polecam Matke Prezesa. Wystarczy kilkanascie minut dziennie na cwiczenia zeby przygotowac dziecko do 1 klasy. Oczywiscie nie mowie o miesiacu na przygotowanie.

Paulina nie sposob przygotowac dziecko do pojscia do szkoly ktore emocjonalnie nie jest gotowe. Mojej kolezanki cora umiala pisac, zaczynala czytac, manualnie rozwinieta.. wstepnie nadawala sie do 1 kl. Ale po zbadaniu przez psychologa.. okazalo sie ze psychicznie ona daleko w tyle jest i 1 klasa "zezre" to dziecko.

reklama
Do góry