reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Młode mamy-przyszłe i obecne-WĄTEK GŁÓWNY!

MACIEJKA nie bylas nigdy alkoholiczka ani bezdomna. Moim zdaniem lepiej zeby patologia zostawila dziecko bo ma wtedy szanse na normalne dziecinstwo. Dzieki wlasnie takiej patologii moja znajoma po 7 latach staran o adopcje dostala 4 msc dziewczynke.
HAPPY my mamy ciastoline. Nie playdoh ale to co pokszujesz na zdj my mamy na jednej maszynie. I fryzjera i lody. A mamy z My-dough.

U nas ok. Jeszcze poltorej tygodnia i prom. Bleee. Przezywam jak mala dziewczynka bo jak o tyn pomysle to mam zoladek w gardle.

Co do mikolaja moja dostala warkota z henia tulistworka, mate do tanczenia "piano-mata" i klocki lego duplo i jakies slodycze ktore teraz wisza mi na choince heh

reklama
Elektroniki jej się zachciało , komputer i te sprawy ale chyba takie czasy. Jak ja się cieszę że wychowałam się bez tabletów i innych bajerów

Dokładnie!
aż strach ..
Życzenia dzieci na prezenty przerażają :szok:
Elektronika już dawno stała się częścią życia dzieci. Mówią że też szkole przydałaby się rewolucja, zamiast książek e - booki.

Hej.

Maja tez zadowolona z lalki. Ale pierwsze co zobaczyla u niej to MOMO oczywiscie ;)

Mam takiego lenia ze cos okropnego.. Mialam na zakupy jechac ale zwyczajnie mi sie nie chce nic. Dopiero co sie zwlekkam z lozka.. I zaraz trzebs szykowac sie do pracy..

Tak to bez zmian. W sobote malo pracy bylo i dzien sie tak ciagnal ze myslalam ze juz nigdy sie moja zmiana nie skonczy..

Dla mnie chore jest to ze ludzie starajacy sie o adipcje dziecka musza czekac az tyle lat! Znam tez pare co chyba po 6 latach udalo im sie zaadoptowac dziecko. Bo wczesbiej to cos nie pasowalo to tamto. Oni wzieli chlopca ktory mial chyba 9msc. Tyle ludzi jest chetnych do adopcji i tyle dzieci czeka na nowy dom a tu te poronione procedury..

Maciejka są kobiety ktore nie mają wyboru i oddają dziecko a są takie mendy ktorym sąd dzieci odbiera. i tu jest roznica. Sądze ze te dzieci nie byly planowane. Zwykla wpadka. A jesli samemu sie nie ma na zycie to za co jeszcze dziecko utrzymac?? zeby nawet isc na droge zarabiac to trzeba to dziecko z kims zostawic.

Ale znam takie pi..y ktore oddaly dziecko bo im sie znudzilo, albo sąd odebral bo sie lartwa prula jak stare majty a dzieci same byly, bo bila, bo chlala itde.. takie wywloki to bym na pal nabijala i granatem w ryj.

bylam u fryzjera. podgolila mi lekko tyl, koncówki podciela.. Ł zdebial z zachwytu ( tzn.. nie tyle on co przyjaciel jego ) wiec w ramach "robienia Albercika " mielismy kolejny dzien Mikolajek :D biad dziś turystyczny.. grzanki albo nalesniki :)

o

Hej :)
Wieki mnie nie było ale jakoś tak ciężko ostatnio mi tu zajrzeć:sorry2:

Dzieciaki na Mikołajki dostali po drobiazgu + słodycze i byli zadowoleni. W dodatku O. akurat w sobotę była na wycieczce w Gnieźnie w wytwórni bombek:-)

Wydaje mi sie, że lepiej iż niektóre matki oddadzą dziecko niż miały by je katować czy zabić...

Renata kciuki za wigilijny prezent:tak:

Liiza a jaki masz naturalny kolor włosów? Nieźle Cię eks załatwił z kasą :/

Happy wpadki jeszcze sporadycznie mogą się zdarzać. D. od wakacji bez pampka a ostatnio pojechaliśmy do znajomych i tak się zabawił kolejką elektryczną, że się zsiusiał

Sandra fajne prezenty :) ja kompletnie nie wiem co Olci kupić... zero pomysłu

Magda a gdzie pracujesz bo ja nie w temacie?

Jasne że lepiej żeby oddały niż zabiły. Ale trochę nie o tym mówię. Chodzi mi o matki ktore porzucają kilkuletnie dziecko samo w szpitalnym łóżku na pastwę losu, tylko dlatego, że jest poważnie chore, ktore umrze, ktore będzin potrzebować opieki już zawsze :'( jak tak można :-(

Hejka dziewczyny:)

To super że dzieci zadowolone z prezentów mikołajkowych:-) Mój P. cieszył się z gier ale stwierdził że żadnego autka nie dostał:p Ale chrzestny go odwiedził i dostał straż pożarną a od chrzestnej audi na sterowanie - od wczoraj szał:-) A tak to u nas po staremu, wczoraj byliśmu u teściów to od razu chrzestna P. była z synkiem , kupiliśmy mu garnuszki z fisher price i na szczęście prezent mu się spodobał:)
Pod choinke jeszcze nie wiem co dla P.;/

My dzisiaj siedzimy w domu bo mały ma straszny katar;/

renata kciuki za test w wigilię :)
happymum wpadki z siusianiem będą się zdażać ale ważne że już potrafi to kontrolować:) Mój P. już czwarty dzień wstaje z sucha pieluchą, ale każe sobie jeszcze zakładać hehe:) Muszę rozejrzeć się za jakąś ceratą na materac i już nie będziemy zakładać pieluchy. Co do ciastoliny to super pomysł, mój mały dostał w tamtym roku z play doh i bardzo często się nią bawi:)

Ja jeśli tylko usłysze w telewizji że jakaś matka porzuciła bądz zabiła dziecko to pozniej przez pół dnia nie mogę się odnalezć:( A najbardziej przykro robi mi się jak pomysle że takie dzieci z domu dziecka nie maja nikogo kto przytuliłby je na dobranoc:( A porzucić bo chore? niewyobrażalne..

Madzialena w aptekach są do kupienia podklady na lozko. z jednej str. cerata z drugiej cos jakby fizolina. pod przescieradlo kladziesz i nie przeleje tego.po ok 2 zł szt.

reklama
Do góry